Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Akiknek jó Matolcsy intézkedései és akiknek nem

2022. szeptember 01. - GABOR2

Matolcsyval kapcsolatban, már mondhatni, hogy sorozatom van, szóval a korábbiak elolvasásával érthetsz meg mindent... Matolcsy miatt emelkednek a törlesztőrészletek, hisz drasztikusan emeli a jegybanki alapkamatot, a gazdaság lassul és mégis marad a magas infláció... De mindezek ellenére, vannak akik nagyon örülhetnek. Most nézzünk rá a veszteseire és sokkal kevesebb nyerteseire Matolcsy politikájának:

"Minden jog fenntartva. Magyarok tízezreinek hiúsulhat meg a lakásálma: ezeket a törlesztőrészleteket nem fogják kitenni a bankok az ablakba"

"Szép lassan eltűnnek a 8% alatti lakáshitelkamatok is a bankok piaci kínálatából, és megjelennek a 10% felettiek. Számításaink szerint átlagosan már több mint 40%-kal magasabb a törlesztőrészlete egy új lakáshitelnek, mint tavaly ilyenkor. A lakáshitelkamatok emelkedése azonban nem áll meg: 2-3 hónapos csúszás figyelhető meg az átárazásban, és a bankközi kamatok már ennél is másfélszer nagyobb, évi több mint 60%-os törlesztőrészlet-emelkedést indokolnának a törlesztőrészletekben. A korábbi 120 ezres törlesztőrészletű lakáshitel csaknem 200 ezres havi teherrel lesz elérhető hamarosan. Érdemes igyekezni tehát a hitelfelvétellel, de nagyon nem biztos, hogy a minél hosszabb kamatperiódust éri meg választani"

"Ha nem lenne elég a rezsiemelés: így olvad el a szemünk láttára a magyarok hitelképessége"

"Szinte borítékolható a gazdasági visszaesés: mekkora recesszió vár Magyarországra?"

"Egy olyannak, ahol könnyen lehet, hogy a reálbérek zsugorodnak majd, a rendkívül magas kamatkörnyezet visszafogja a hitelezést vállalati és lakossági oldalon is."

"Egy ilyen helyzetben aligha számíthatunk dinamikus (vagy bármilyen) éven belüli növekedésre, vagyis egyre inkább úgy tűnik, hogy a jövő évre várt 1-2 százalékos gazdasági növekedés elérése is komoly teljesítmény lenne."

Csak összehasonlításképpen... májusban még 4,2 GDP növekedést vártak 2023-ra... de ma már azt mondják, tán hogy az is lehet, hogy sok éven keresztül ez lesz tán az utolsó év amikor növekedni fog a magyar gazdaság egyáltalán valamit.

https://www.origo.hu/gazdasag/20220502-magyar-bankholding-gdp-bovules.html

"Suppan Gergely, a Magyar Bankholding makrogazdasági elemzési vezetőjeA 2022-ES ÉVRE 5,9 SZÁZALÉKOS, 2023-RA PEDIG 4,2 SZÁZALÉKOS GDP-NÖVEKEDÉST JELZETT ELŐRE."

De van akiknek nagyon jól jött mindez:

"Felrobbant a bankok nyeresége: mégis mit művelnek a háború közben?"

"Az orosz-ukrán háború ellenére történetének legnagyobb nyereségét ért el a második negyedévben az Erste Group és a Raiffeisen Bank International, és korrigált számait tekintve az OTP Csoport is. Erős negyedévet zárt a KBC, az UniCredit és az Intesa Sanpaolo is, vagyis jó bőrben vannak a hazai bankok külföldi tulajdonosai. Úgy tűnik, egy tankönyvbe illő átmeneti időszak haszonélvezői most a bankok: a kamatkörnyezet emelkedésének és a még le nem fékeződő hitelezésnek a hatásait egyszerre élvezik, egy esetleges válság hosszabb távú kedvezőtlen hatásai azonban még nem érték el őket. Sőt, a menedzsment-előrejelzések egyelőre nem is igazán számolnak válsággal, de ez bármikor megváltozhat."

Matolcsy alapkamat növelgetései miatt nekik is kell... még sokkal jobban emelni a törlesztőrészleteket... így rekord nyereség jött be nekik... a magyar emberektől és cégektől akiktől szépen elvették rengeteg pénzt... feleslegesen, Matolcsy miatt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6217921749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.09.01. 20:52:45

Nem kellett volna megszavazni minden oroszellenes szankciót Orbánnak, én már akkor mondtam hogy nagy baj lesz ebből, az oroszok meg fogják torolni, erre itt az eredmény, brutális gázárak, elszabadult infláció.
süti beállítások módosítása