Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Előbb építsük ki a rendszert, aztán tárgyaljuk meg, hogy ez miért volt rossz ötlet...

2022. július 30. - GABOR2

Volt itt egy aranyos kis cikk arról, hogy digitálissá vált a bankrendszer és távolról nézve milyen szuperül működik minden... közben meg a biztonsági problémák totális összeomlást hozhatnak... Még "szerencse", hogy most még békés időben jobban megéri lopni mint összeomlasztani.

Építsük ki a rendszert, zsebeljük be a jutalmat, aztán lehet gondolkodni arról, hogy talán nem ez volt a legjobb ötlet:

"Miközben nyugodtan bankolunk, a háttérben ádáz csata dúl a pénzünkért"

 

"A bankrendszert időről-időre megrázzák a pénzügyi válságok, amelyek kezelésének mikéntjére a banki szakemberek már szereztek némi jártasságot. Egy újfajta, egyre növekvő kockázat azonban hasonló károkat képes előidézni a globális pénzügyi rendszerben, ráadásul az információs technológia fejlődésének megfelelően folyamatosan új kihívásokat támaszt a banki biztonsági rendszerekkel szemben. Ma már kijelenthető, hogy a pénzügyi rendszer a kiberbűnözés első számú célpontjává vált, ráadásul  a globális konfliktusok felizzásának következményeként a szektor védelme várhatóan nemzetbiztonsági hatáskörbe kerül."

"A pénzügyi intézmények már régóta vonzó célpontjai a kiberbűnözőknek, akik ezen a területen tehetnek szert a legnagyobb profitra."

Akkor mostmár nem az egészségügyi adatok viszik a prímet megint.

"Az IBM 2021-es Cost of Data Breach report szerint az egészségügyi szektor után a pénzügyi szektorban a legmagasabbak az adatvédelmi incidensek költségei. 2019-ben a pénzügyi szolgáltatásokon belül az egy adatvédelmi incidensre jutó átlagos költség 5,86 millió dollár volt"

Mondjuk kártérítést még nem is nagyon fizetnek ezért... mennyi lenne akkor?

"a banki és pénzügyi intézmények 300-szor nagyobb mértékben vannak kitéve kibertámadás veszélyének, mint más vállalatok."

De attól még imádják a digitalizációt valamiért...

" A bankrendszer védeleme kiemelten fontos. Nem csak azért, mert érzékeny adatok felett őrködik, és a céges üzeleti folyamatok lebonyolításában is részt vesz, hanem azért is, mert ha támadás éri azzal, az egész globális pénzügyi rendszer stabilitása kerülhet veszélybe. A bankrendszer ellen intézett támadás akár egy egész ország vagy régió gazdasági folyamatait megakaszthatja."

Nos, oké de... kényelmesebb. Hát nem fontosabb ez mint a biztonság? Tudjuk a választ... mindkettőt:

Szerintem a biztonság fontosabb kéne legyen, de akik valóban csinálják úgy vannak vele... áááá akkor is kiépítem. És majd bónuszt kérek érte, hogy mekkorát fejlesztettem...

Aztán jönnek a meglepik, hogy óóó... mégsem olcsóbb, mégse hatékonyabb, mégse... biztonságosabb, mégse közkedveltebb.

Ja és hogy ezt őszinte felmérések előre jelezték, de ááá... nem törődtünk velük, hisz az eredmények nem azt hozták ki ami "menő" és amire hivatkozva bónuszokat zsebelhetek be.

Hogy mit hoz a jövő... addig amíg békés viszonylag a helyzet sok-sok pénzt lehet ellopni stb., ha meg majd forró lesz a helyzet... akkor majd az egészet le lehet húzni a klotyón és visszatérni az "ősi" módszerekhez...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr317894305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.07.30. 22:13:19

Előttünk a hasitasi és a teljes adóelkerülési kerítése-kereskedelem.
süti beállítások módosítása