Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A globalizáció visszavág és egyéb storyk

2022. március 20. - GABOR2

Létezik egy elmélet, hogy a globalizáció elhozza majd a békét... kikényszerítí. Ugyanis a népek elkezdenek egymással kereskedi, ami majd kinyírja azokat az ágakat egy nemzeti gazdaságon belül amire szüksége lenne, de a másik ország versenyképesebb és így kialakul a kölcsönös függőség, ami miatt egyik ország se fogja megtámadni a másikat, vagy ha megteszi óriási vesztesége lesz és nem éri meg.

Nos, ha megnézzük most  a gyakorlatban, hogy ez hogy működik...

Ugye halljuk ezt a rengeteg bojkotott a nyugati cégek és bankok részéről. A bankok kizárják a rendszereikből az oroszokat. Ez mit ér:

"What is UnionPay? China’s alternative to Visa and Mastercard is a controversial new lifeline for Russians as Western sanctions bite"

Az oroszok átállnak a kínai alternatívára.

És én olvastam már pár geopolitikai elemzést szakértőktől évekkel ezelőtt és volt olyan elemzés ami szerint a Nyugat megmaradása múlik azon, hogy Oroszország végül inkább legyen a Nyugat barátja, mint Kínáé, aki a jövő nagy ellensége lesz. Meg amúgyis egyszerűen a fehérek az egész Föld bolygót nézve hamarosan nagyon kevesen lesznek és a baloldal dolgozik rajta, hogy faji alapon legyenek ellenségeink, kívül-belül, úgyhogy nagyon jó lenne, ha Oroszország velünk lenne majd a jövőben. Ezt most alighanem végleg elrontották.

"Oroszország és Kína kapcsolata erősebbé válhat a jövőben"

"Lavrov szerint a Nyugat aláássa a nemzetközi rendszer alapjait, ezért a két nagyhatalomnak, Oroszországnak és Kínának át kell gondolnia, hogy merre tartsanak tovább - tette hozzá a BBC az orosz Interfax hírügynökségre hivatkozva."

És amúgy az is durva, hogy elemzők szerint végül, amikor eljön az ideje, Kína az oroszokat is hátbafogja szúrni, csak annyi kell, hogy jöjjön egy gyenge orosz vezető.

Na de térjünk vissza globalizáció=béke elmélethez. Szóval jön ez rengeteg nevetséges szankció, azt hinnéd, hogy juj a Nyugat most aztán odaáll, de közben meg...

... Németország sok-sok milliárd eurót utal Oroszországnak, mert egyszerűen KELL neki az orosz gáz, mert Oroszország a németeket tönkre tudná vágni.

Így a globlizáció azt hozta el, hogy Oroszország azt csinál amit akar, és nem tudják igazából bojkottálni.

Mit ér, az, hogy bezár a Mcdonalds Oroszországban, vagy hogy az USA a relatíve aprócska részét bojkottálja, ha Németország közben meg ugyanúgy fizeti a sok-sok millárdot, finanszírozva ezzel a háborút?

Mit ér Németország bármilyen szájkaratéja és kiállása, ha közben meg utalgatja az euró millárdokat?

És mit ér mindenki más bojkottja? Kb semmit. Annyit, hogy akik megteszik azok szegényednek, közben a németek utalják a csekket ugyanúgy.

De lehet, hogy ez jó a nyugati vezetőknek. Azzal, hogy elszegényítik a polgárokat talán eljöhet a "mindent csak bérelsz kora", a németek meg örülnek a sok millió ukrán munkásnak... ők majd tényleg dolgozni fognak, nem úgy mint sok afrikai.

Szóval Kína nem lesz barátságtalan Oroszországgal. Ő is elvileg készül a leszámolásra Tajvannal és most csinált talán magának egy rendkívül fontos barátot; nyilván elvárja majd, hogy azért cserébe, hogy ő most nem fordul ellene, a jövőben amikor Kína megtámadja Tajvant és valószínűleg vele együtt más országokat is... Oroszország maradjon baráti... ami baromi fontos lesz.

Tehát felmerülhet az, hogy oké, akkor USA bojkottája Kínát... de hahó, globalizáció... Nem tudja bojkottálni, mert Kína sokkal nagyobb fájdalmat tudna okozni az USA-nak... ott van szinte minden gyára, és onnan jönnek az olcsó termékek.

De azért megpróbálta, lássuk mit ért.

"Biden figyelmeztette Kínát: következményei lesznek, ha segítenek Oroszországnak"

"Néhány órával a telefonbeszélgetés befejezése után a Fehér Ház közzétette Joe Biden elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök mai megbeszélésének kivonatát - számolt be a brit Sky News."

"A Fehér Ház szerint Biden figyelmeztette a kínai vezetőt "a következményekre, ha Kína anyagi támogatást nyújt Oroszországnak, miközben az brutális támadásokat folytat ukrán városok és civilek ellen".

Ahogyan arról már beszámoltunk, a Fehér Ház korábban közölte, hogy "komoly aggodalomra ad okot", hogy Kína katonai felszereléssel segítheti Oroszországot az ukrajnai invázióban."

Később megkérdezték Biden szóvivőjét, hogy azért volt ugye valami konkrétum is amivel fenyegetett és mondta, hogy nem.

És amúgy a telefonbeszélgetés egy katasztrófa volt, itt van egy finomított változat az eredményről:

"A Financial Times szerint Hszi Csin-ping a telefonbeszélgetés során óva intette Joe Bident az "elsöprő és válogatás nélküli szankciók" bevezetésétől, miközben a kínai vezető elhárította Washington megtorlással való fenyegetését az ukrajnai háborúval kapcsolatos álláspontja miatt. Kína kijelentette, hogy "soha nem fogadja el az amerikai fenyegetéseket és kényszerítést", és figyelmeztette a Biden-kormányt Tajvan támogatása miatt - jelentette a kínai állami média."

És abban biztos lehetsz, hogy Kínából már nem fognak úgy kivonulni még a nyugati cégek se.

Vagyis összefoglalva, a globalizáció megteremtette a lehetőséget, hogy úgy támadjanak egyes országok, hogy közben nem tudják őket igazán hatékonyan bojkottálni, mert ha megtennék tönkremennének a Nyugatiak és azt nem akarják már.

Igazából Nyugat elzárkózik minden igazán hatékony választól ami segíthetne Ukrajnának. Cserébe mind-t gyűjtenek, meg ilyen közösségi finanszírozással akarják folytatni a háborút. Tegnap kaptam egy Youtube raklámot, hogy legyek hős és menjek oda harcolni az ukránok oldalán.

Ja amúgy volt pár öszinte pillanat is, vagy legalábbis őszinte szilánkocskák. Pl. Az egyik ukrán női parlamenti képviselő adott egy riportot úgy, hogy közben egy gépfegyverrel pózoló képét mutatták, és azt nyilatkozta, hogy igazából ők nemcsak Ukajnáért harcolnának, hanem... az Új Világrendért.

https://www.youtube.com/watch?v=sKFdNnlTbG4

Putyin meg elmondta, hogy ők meg szerinte megakadályozták a harmadik világháborút... ugye van az a elmélet, hogy a Nyugat annyira közel akar telepíteni atomfegyvereket Oroszországhoz, hogy az ne tudjon visszavágni egy atomtámadásra... De ezt nem mesélem el újra.

És még az egyéb storykba beraknám... Előálltak azzal, hogy az ukrán elnönek kéne vezetnie az Oscar díj átadást és a Nobel Békedíjat is kapja már meg:

"Nobel-békedíjra jelölnék Zelenszkijt"

"Meghívták Zelenszkijt, hogy mondjon virtuális beszédet az idei Oscar-gálán"

Mindkettő totál nonszensz.

Visszatérve:

Teljesen felesleges beleönteni ebbe pénzt, vagy félig bojkottálni az egészet, ha Németország közben millárdokat ad, hosszabb távon, meg mások is boldogan megveszik majd az orosz nyersanyagokat. Az egész egy önt@könszúrás.

De pár politikusnak lehet megéri. Pl. story volt, hogy Biden Tiktok-er influenzereket fogadott a Fehér Házban és lényegében arra bérelete fel őket, hogy hazudják a fiataloknak, hogy a magas infláció és olajár az USA-ban csak és kizárólag Putyin hibája. Vagyis arra számítanak, hogy az emberek memóriája egy ebihaléval egyenlő és nem emlékeznek rá, hogy jóval a háború előtt elkezdett az egekbe szökni az olajár és infláció.

Szóval ilyen alulöltözött, tinik magyarázzák neked, hogy csak és kizárólag Putyin hibája, hogy magas az olajár. Én láttam is ilyen videót... tényleg, csak és kizárólag Putyin miatt van magas olajár, az influenzer szerint:

"MEGHAN MCCAIN: The pathetic Biden White House has resorted to using teenage TikTok stars as political propagandists, who naively spout their spin and wrongly blame Putin for rising gas prices"

Nem azért ám, hogy az USA FED trilliókat hozott létre pillanatok alatt a semmiből, minden Putyin hibája... és nem csak a Tiktok-erek kezdtek rá a dalra, a nyugati média nagyrésze mostmár kitalált valami új szót - amire nem emlékszem, -  az egész olajáremelkedésre, amiben benne van Putyin neve és másról szó se lehet, hogy okozná az emelkedést.

Node még visszafordulnák Oroszország-Kína kapcsolatra, mert van itt szinte egy Bréking News:

"Kína kiállt Oroszország mellett: felháborítóak a nyugati szankciók"

Szóval Biden telefonbeszélgetése annyira megijesztette a kínaiakat és olyan szuper volt, hogy a mai napon itt a hír, hogy Kína mostmár teljes mellszélességgel Oroszország mellett van... aminek persze meglesz az ára, mikor Tajvanra kerül a sor... és a Nyugat nagyon szeretné majd, hogy Oroszoroszág tegyen valamit értük, de nem fog valószínű...

"Kína élesen bírálta szombaton az Oroszország ellen hozott nyugati szankciókat és a NATO kelet-európai csapaterősítését, miután Joe Biden amerikai elnök az előző nap figyelmeztette Hszi Csin-ping kínai elnököt, hogy következményei lesznek, ha Peking támogatást nyújt Moszkvának az Ukrajna elleni invázióhoz."

""Az Oroszország elleni szankciók egyre felháborítóbbak" - jelentette ki Li Ju-cseng kínai külügyminiszter-helyettes szombaton Pekingben. A diplomata egyebek mellett az orosz oligarchák, illetve Vlagyimir Putyin elnök és közvetlen környezete ellen hozott büntetőintézkedésekre tekintettel azt sérelmezte, hogy szerinte teljesen alaptalanul zárolják orosz állampolgárok külföldön lévő vagyontárgyait."

Igen, sok beteg nyugati szankció van, pl. most eszembejutott olyan, hogy valami sportcsapat csak azért nem induhat tán valami bajnokságon, mert orosz a tulajdonosa.

Az ilyen, kollektív bűnösség pár éve még üldözendő volt a Nyugaton pont azok által akik most ezt művelik, megint egy totális hátraarc az elvekben...

Pár másik story...

Az USA-ban sokaknak elege van a magas árakból és Biden mivel látja, hogy ez politikailag sokba fog kerülni, próbált tenni valamit...

Egyrészről szeretné, hogy az amúgy nemrég még fő ellenségeik segítsék őt ki, mint pl. Irán... de ha Irán most segít, akkor az azt jelenti, hogy sok pénzhet is jut amivel majd segíti a talán meglevő atombomba programját:

"Irán megemeli az olajexportját, enyhülhet a nyomás az olajpiacon"

És még ki tudja mi van a háttérben... ők se segítenek ingyen.

Viszont Bidennek megint volt egy nagyon durva esete. Annyira durva volt, hogy a CNN seggnyaló bemondója is mondott egy olyat, hogy " Trump alatt ez sohase történhetett volna meg".

Szóval... én csak hallottam, hogy beszélnek róla és a story igazából két különállórészból áll. Szóval nem biztos, tehát, hogy minden amit írok róla pontos, főleg, hogy bár még a CNN szerint is megtörtént, a Fehér Ház pont azért mert rendkívül kínos, próbálta magyarázni, hogy nem így volt / vagy ha így is volt, nem így kéne felfogni ahogy mindenkinek lejön.

Szóval a story első része... Szaud-Arábiából egy nagy-nagy hatalmú ember kereste Bident sürgősen. Bident viszont nem kapcsolták mert... alszik és a sürgős hivásnak várnia kellett 5 órát. Ugyanis állítólag Biden tán 16h-kor elvágja magát a külvilágtól és megy pihenni és nem fogadja a sürgős hívásokat se.

Most viszont kellett neki a segítség, hogy az orosz olajat pótolják mások és felhívta a szaudikat ő... és nem fogadta senki a hívását, nem volt hajlandó vele beszélni senki és amúgy később azt is megüzenték, hogy nem, nem teljesítik Joe Biden kérését és nem termelnek ki több olajat. Na erre mondta a CNN műsörvezetője, hogy ez óriási szégyen és Trump alatt ez sohase történhetett volna meg.

"Trevor Noah Torches Biden Over Report the Saudis Have Been Blowing Off His Phone Calls: ‘This Would Have Never Happened to Donald Trump. Never.’"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5317785040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.03.20. 16:28:32

Jó cikk volt. Szerintem sem fogják elérni a nyugati szankciók a céljukat, hogy megdöntsék az oroszok a rendszert, mert még emlékeznek az idősebbek a 90-es évek nyomorára és nem akarnak amerikai rabszolgák lenni a saját országukban, Viszont tényleg nagyon fájdalmasak ezek a szankciók sok ember számára, megfosztják őket egy csomó örömet okozó dologtól, szóval gyűlölni fogják az amerikaiakat és a legellenségesebb országokat, mint a lengyeleket, szerintem most néhány évtizedig nem fognak lengyelek Oroszországba utazni és semmilyen gazdasági kapcsolat nem lesz a két ország közt. A kínaiak szerintem sem állnak az USA mellé, mert tudják hogy ők a következők a halállistán és már eddig is szankcionálták őket. Biden meg egy elképesztő figura, még egy ilyen sötét barom sem volt az USA elnökei közt, aki telefonon sértegeti és fenyegeti más országok vezetőit, én nem is fogadnám a hívását ha egy nagyobb ország vezetője lennék.

Madarász Henrik 2022.03.20. 16:49:20

Különben igen, ha nem a milliárdos kaszt érdekeit képviselné az USA politikai vezetése, akkor egy USA, Európa, Oroszország szövetség lenne az ideális, amely az olcsó orosz nyersanyagokra és a nyugati műszaki tudásra épülne, ez versenyképes lenne a világ többi részével szemben, de ez most végleg lehetetlen lett.

GABOR2 2022.03.20. 21:36:03

@Madarász Henrik: Putyin indokai teljesen világosak és amúgy már többször teljesen világosan kommunikálta őket. Ami fura nekem némileg, hogy ennyire lassú utat választott. Az ukrán elnök teljesen más, most is itt vannak a friss hírek, hogy most azonnal, pár nap alatt léptessék be őket a NATO-ba mert ez az utolsó esély, meg ha elbukik a békeajánlata akkor harmadik világháború lesz, meg hogy Izrael adja oda a légvédelmi rendszerét, mert Putyin nem tudom... ki akar írtani mindenkit. Ilyen totál zéró logika, sok érzelem és szöveg... a nők imádják tuti. De közben meg rengeteg storyja kiderült durva hazugság volt, vagyis totál megbízhatatlan alak.

Ha Putyin üzenete eljut az oroszokhoz, az képes lehet megnyerni az orosz nép támogatását, amivel végülis megnyeri ezt a háborút... A Nyugat csak toporzékol, semmi hatékonyat nem segít.

lomposfarkas 2022.03.20. 21:59:27

Sárga barátaink bizonyára feljegyezték kis noteszukba, mikor a Nato lebombázta a követségüket:
honvedelem.hu/hirek/szerb-hirszerzok-miatt-bombaztak-a-kinai-nagykovetseget.html

Madarász Henrik 2022.03.21. 07:01:43

@lomposfarkas: Különben a cikk hülyeséget állít, ha befogadtak szerb hírszerzőket akkor sem bombázhatták volna a követséget az amerikaiak, képzeljük el ha mondjuk most Ukrajnában az oroszok lebombáznák az amerikai követséget mert oda költözne az ukrán hírszerzés néhány vezetője, még orosz-amerikai háború is lehetne a dologból.

zriff 2022.03.21. 12:01:27

Bidennel kapcsolatban már a fia korrupciós ügyeit se tudják a szőnyeg alá söpörni:
mandiner.hu/cikk/20220320_kulfold_hunter_biden_laptop_nyomozas

A jelenlegi cencel őrületet nézve ha tajvant beolvasztja kína kíváncsi vagyok mik jönnek, vajon a kommunista ideológiát teszik közellenséggé miszerint ellentéte a modern polkorrekt liberalizmusnak (régi vs új diktatúra)?

Koenigsberger 2022.03.23. 09:55:21

Sleepy Joe szerepe ugyanaz, mint 2001-ben Bushé volt. Egy totál üresfejű báb, akit dróton lehet rángatni. Nekünk az az előnye egy-egy ilyen figurának, hogy mivel döntést semmit nem lehet rájuk bízni, sokkal közvetlenebbül kénytelenek megnyilvánulni a világ valódi urai, a dolgok tényleges mozgatórugói.
Így visszanézve nem véletlen, hogy leplezetlenül csaltak, hogy ne Trump maradjon pozícióban. Ő alkalmatlan lett volna erre a balek szerepre.

Az amúgy (remélem) világos mindenkinek, hogy Ukrajna miattunk nem NATO-tag?
Az most mindegy, hogy Orbi ruszkibarátsága a valódi ok, de a kisebbségellenes ukrán politika jó ok volt, hogy megvétózzuk a NATO-ba való felvételüket. A közelgő front jó ok volna rá, hogy a magyarság védelmében most akár Kárpátaljára is bevonuljunk.
Mondjuk az oláhok rögtön frászt kapnának, hogy Erdély lenne a következő!
süti beállítások módosítása