Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az infláció feature...

2022. február 26. - GABOR2

Jönnek a hírek, hogy a jegybank állítólagos mindenféle harca ellenére tovább gyorsult az infláció... bár ugye én eleve kétlem ennek a harcnak a meglétét. Minden jegybanki intézkedés rombolólag hat a gazdasági növekedésünkre és mindig jön a meglepi, hogy hopp... ez se ért semmit, és ez nem véletlen. Matolcsy harca ez Varga ellen.

Viszont hagy meséljek valami másról. Nekem volt tanítóm aki ilyen igazi professor kinézetű emberke volt és végigjárta Kelet és Nyugat elit egyetemeit és igen... alighanem "beavatott" mert annyira elit helykre járt és Soros is támogatta stb.. Konkrétán nem írnám le ki ő, viszont amiről most beszámolok nem is tartozik a nagy titkok közé... egész egyszerűen azért mert meg van írva a könyviében és a diákoknak olvasniuk kell.

Na szóval... azt írja, hogy szerinte ahhoz, hogy az elit a maximumot kihozza az emberekből, ahhoz az kell, hogy az emberek tömegeit ilyen úgymond féléhezés állapotban tartsák folyamatosan... ugyanakkor meg kell adni az illúzióját, hogy ha keményen dolgozik, akkor előrébbjut.

Szerinte ugyanis, ha egy embert elkezdünk egyre csak jutalmazni, akkor egyre nagyobbnak kellene lennie jutalomnak, ami nem jó a cégnek, ráadásul a végén az lenne, hogy egy nagy emelés se motiválná az embert. Tehát... figyelem ez a könyvében le van írva... időnként válságokat kell előidézni, hogy erre hivatkozva resetelni lehessen az egészet és az emberek fizetését lehúzni.

De igazából itt van a fegyvertárban valami ami még "jobb" ennél: az infláció.

Ugye a magyar kormány kikényszerítette a fizetésemeléseket... ja meg a munkaerőhiány. Tehát itt az ideje ezt elvenni. Az infláció erre tökéletes:

"KSH: A 2021-es béremelések több, mint felét elvitte az infláció"

"Az infláció elviszi"

"A 83% többsége (65%) 6 és 10 százalék között akar emelni. Ami a vágtató inflációt látva nem jelent reálbér-emelkedést. Ebben az évben az adókedvezményeket, visszatérítéseket tekintve persze nőnek a reálbérek, ezzel rengeteg pénzt pumpálva az országba, ami már úgyis szenved a nemzetközi hatások miatti inflációtól. Érdekes látni, hogy azok a cégek, amelyek az energiaárakra, alapanyagokra hivatkozva árat emelnek, mit ad Isten, a következő mondatukban rekordprofittal büszkélkednek. Mi az inflációs spirál, ha nem ez?"

"Látszólag nagyot ugrottak a fizetések, de az infláció felzabálja az emelkedést"

Minden intézkedés ellenére még gyorsul is az infláció:

"A jegybank szerint az infláció gyorsul, februárban már 8–8,5 százalék között lesz"

"Mindenkit meglepett, hogy a jegybank már 8% feletti inflációt vár februárra, és még a következő hónapokban is gyors lehet a pénzromlás. Ez ellentmond annak az eddig széles körben elfogadott várakozásnak, hogy túl vagyunk a csúcson, a következő időszak pedig az infláció ereszkedéséről szól majd. A rossz hír az, hogy még a gazdaságra rendkívül káros árstop-intézkedésekkel sem sikerült ezt elérni."

Matolcsy meg nem is ígér nekünk semmi javulást:

"Matolcsy György már tartósan magas inflációra figyelmeztet"

Ráadásul most tán a szokásosnál jobban rálépnek a gázra, hisz nem akarják, hogy az emberek bárminek is a birtokában legyenek... az infláció tökéletes készpénz gyilkos, de pont a tárgyakra és területekre nem hat... amiket mind magukénak akarnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3517766744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása