Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A fogyasztók inkább biztonságra vágynak az autógyártók havi utalásokra... tehát digitalizálnak

2022. február 26. - GABOR2

Itt egy kedves kis írás arról, hogy a fogyasztók nem igazán rajonganak azért, hogy az autógyártók gyorsan mindent digitalizálni akarnak + felhőrekötni, meg olyan dolgokat kialakítani, hogy havonta utalgassál nekik.

"A Consumer Reports szerint nem kellene erőltetni az autók digitális műszerfalait"

"Minden eddiginél gyorsabban vesznek át új technológiákat és ötleteket az autógyártók, de a CR szerint ez nem feltétlen teszi boldoggá az ügyfeleket."

 

"a Teslához hasonlóan hajmeresztő húzásokkal, fizetős és havidíjas funkciókkal, OTA-frissítésekkel, szoftveralapú autózással, önvezetéssel, valamint mindenhol érintőkijelzőkkel csábítsa át magához a vevőket és nyisson újabb bevételi utakat.

A Consumer Reports legutóbbi jelentése szerint azonban bár az autógyártók minden eddiginél gyorsabban veszik át az új technológiákat és ötleteket, mindez nem feltétlenül teszi boldoggá az ügyfeleket."

Így sült el az egyik nagyi innováció:

A „yoke” kormányról pedig közölte a Consumer Reports: állandóan frusztrálóvá teszi ezeknek a járműveknek a vezetését. Ezt a kormányt rengeteget kritizálták már, az amerikai hatóságok is vizsgálatot helyeztek miatta kilátásba. 

"A megbízhatóság fontosabb"

"Az élen a japán Subaru áll, amely a szakértők szerint a biztonságra koncentrál a reklámjaiban, a technológiát pedig nem viszi túlzásba. Átlag fölötti eredményt szerzett a Honda, a Toyota, a Hyundai és a Ford is."

A CR szerint alapvetően nincsenek nagy különbségek a mainstream és a luxuskategóriát célzó márkák között. Utóbbiak ugyanakkor úgy próbálják magukat megkülönböztetni a többiektől, hogy komplex, érintőkijelzős műszerfalakat és kezelőszerveket raknak járműveikbe – ezek viszont a CR szerint az autózás élményét sokkal stresszesebbé teszik.

 

Lehet nem is vagyok én a véleményemmel annyira különc. Nekem se hiányzik a sok távolról meghackelhető sz@r a kocsimba és ha minden nem tetszés ellenére meglépnék... gyorsan kiderülne, hogy zsákutca, a halálos hackertámadások miatt, aztán majd lehúzhatják a klotyón a profit céljukat és az "innovációjukat".

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr217766826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koenigsberger 2022.03.11. 09:06:10

Mondjuk ez tényleg elgondolkodtató. Hogy A Tesla nevű lufit azért pumpálják annyira, hogy a végén már piaci szabvány legyen a sok szemét.
A vicc ugye az, hogy egy alsó kategóriás kocsiba elég belepattintanod a mobilt (belül a szélvédőre egy tartóba) és nagyjából megvan minden extra, ami kell. A telefon árán kívül INGYEN.*
Lehet, hogy én vagyok ennyire oldschool, de nekem egy kocsi műszerfala ne legyen Star Trek, és legfőként egy gép kéretlenül ne akarja megmondani nekem, hogy mit csináljak, se vezetésnél, se máskor.

(*ingyen = tudom, cserébe eladtad az összes adatodat egy arctalan tech-világhatalomnak, de ezért a szívességért legalább még nem kérnek havidíjat)

GABOR2 2022.03.11. 16:51:19

@Koenigsberger: "Lehet, hogy én vagyok ennyire oldschool, de nekem egy kocsi műszerfala ne legyen Star Trek, és legfőként egy gép kéretlenül ne akarja megmondani nekem, hogy mit csináljak, se vezetésnél, se máskor."

Az egyik munkatársamnak nemrég biztosított egy Tesla Y-t a cégünk. Mennie kell olykor Németországba pl..

Már ültem benne és be van ígérve egy túrás bemutató is később.

Egész konkrétan zéró műszerfal van, csak az az egy monitor ami amúgy be se húzza magát. Még a sebességet is pl. csak a monitor mutatja. Nem jön be.

Viszont mutatta, hogy távolról is látja ha valaki elmegy a kocsi mellett és mutatta, hogy meg tudja őket ilyeszteni... pl. fingó hanggal... XXI. század.
süti beállítások módosítása