Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nem lehet tankolni Iránban hackertámadás miatt és egyéb ellátási bajok

2021. október 27. - GABOR2

Igazából sok tech h@lyeség az elmaradottabb országokban valósul meg, mert ott nem elég óvatosak az emberek és "szeretnének az élre kerülni a technológia terén" és nagyon modernnek lenni.

Így lehetett ez Irán esetében is, amikor azt gondolták, hogy nagyon modern-menő-cool ötlet a benzinkutakat netrekötni. Megvan az eredmény:

"Kibertámadás ütötte ki az iráni benzinkutakat"

"Gholam Reza Jalali, az iráni polgárvédelem parancsnoka azt nyilatkozta, hogy kibertámadás történt, melyet az izraeliek hajtottak végre. Az iráni állami televízió beszámolója szerint igen súlyos a helyzet, melynek megoldására az olajügyi minisztériumban vészhelyzeti értekezletet hívtak össze."

Digitális állam és gazdaság a gyakorlatban...

"A félhivatalosnak számító ISNA hírügynökség azt közölte, hogy azok nem tudtak tankolni, akik a kormány által kibocsátott kártyával próbáltak vásárolni, nekik ugyanis a következő üzenet jelent meg a kijelzőn: „cyberattack 64411” – e számok állítólag Ali Hámenei, Irán legfelsőbb vezetőjének valamelyik telefonszámából származnak. Emellett egyes híradások szerint Iszfahánban út széli hirdetőtáblákon egy felirat jelent meg: „Hámenei, hol van a benzinünk?”"

És ugye ebből kéne nekünk még több?

De úgy tűnik az amúgyis rossz ellátási helyzetet valakik még fokoznák... szintén kibertámadással:

"Hackerek vették célba a globális ellátási láncot, többször is sikerrel járhattak"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4616737176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.10.29. 15:03:16

Jön egy kis ellátási lánc gondok fokozás?

"Hatalmas napkitörés történt, mi sem ússzuk meg: áramkimaradás, mágneses vihar is jöhet a hétvégén"

www.portfolio.hu/global/20211029/hatalmas-napkitores-tortent-
süti beállítások módosítása