Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Már kiberbiztonság is faktor ( legbiztonságosabb város )

2021. október 19. - GABOR2

Ahogy a címben is írtam, mostantól a "legbiztonságosabb város" listájának kialakításánál figyelembeveszik, hogy mennyire techb@zi... "okos" a város. Minél "okosabb" annyival több mindent tehetnek tönkre benne a hackerek, annál hátrább kerül... vagy csak az álmomban, mert a "biztonsági megoldások" miatt lehet, majd biztonságosnak számítanak majd... pedig nem lettek azok.

Mindenesetre a techcsoda Tokió ami eddig sorra az első helyen szerepelt, a kiberbiztonsági téma miatt visszazuhant az 5. helyre.

"Elkészült a világ legbiztonságosabb városainak listája"

"A 2015 óta minden alkalommal az első helyen álló Tokió még a dobogóról is leszorult a legbiztonságosabb nagyvárosok listáján, Európába került a cím. Az idei lista összeállításakor a kiberbiztonság kapott az eddiginél nagyobb szerepet, és a koronavírus elleni védekezés sikere is megjelenik a mutatóban."

"A nagyvárosokat, amelyek a listán szerepelnek, olyan mutatók alapján értékelik, hogy milyen elterjedt a bűnözés, milyen az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, mekkora a légszennyezettség, a helyiek várható élettartama, mennyi pénzt költenek a rászorulók megsegítésére, és van-e a városnak terve előre nem látható katasztrófa esetére. "

"A kiberbiztonság új összevetőként jelent meg, de rögtön az egyik legfontosabb lett."

Vajon mi hogy állunk?

Közép-európai szemmel nézve világos a lista egyik legnagyobb hibája: a régiónk gyakorlatilag láthatatlan rajta.

Ki lett az első:

Koppenhága

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1716728218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása