Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Miújság a baloldallal Nyugaton?

2021. szeptember 24. - GABOR2

Mostanában nem írtam nagyon a nyugati baloldali helyzetről... igazából mostanában meglehetősen jól lefedte a magyar újságírás a kinti dolgokat. Több olyan dolog volt amit nehéz lett volna nem észrevenni, ugye pl. bizonyos történések Afganisztán körül, de nemcsak ezek mert Joe Biden különös dolgairól is láttam cikkeket, amik meg önmagukban apróságnak tűnnek, ha viszont nagyobb képet nézzük... Biden épül lefelé.

Ezek a Biden féle furcsaságok, pl. olyan dolgok, hogy sok beszédhibája van, alig tudja elolvasni a súgógépet, más szót mond ahelyett amit kéne... több Youtube csatorna kifejezetten arra specializálódott, hogy minden egyes nap lehozza az aznapi bideni elszólást vagy egyéb furcsaságot.

Na de azért nem minden jutott el hozzánk, vagy ha el is jutott, akkoris a magyar újságírás lehet kihagy dolgokat... dolgokat amiket meg éppenséggel kint agyonhangsúlyoznak. Úgyhogy nézzünk rá pár story-ra.

Elsőnek egy jel, hogy a szélsőbal egy része megértette, hogy Demokrata vezetés alatt ideje lenyugodnia. Ráadásul ezt a Bernie Sanders csapata teszi, aki sokáig a szélsőbaliság jelképe volt.

Szóval bejelentették, hogy ezentúl moderált, pragmatikus haladók lesznek... ami azt jelenti, hogy a jövőben felhagynak lényegében mindennel amiért küzdöttek eddig. Az egyik legnagyobb dolog amit hagynak ezután az a " Medicare for All", vagyis egészségügyi ellátást mindenkinek, de a környezetvédelmi célok se fontosak többé.

Soha ekkora beleszólásuk még nem volt és valószínű nem is lesz, most valóban elérhetnének bármit amiért küzdenek... de nem küzdenek.

Tudjátok most pont annyi emberük van a Demokratáknak, hogy nincs szükségük a Republikánusokra, ezen belül pedig a szélsőbalosok ha akarnák eljátszhatnák a pehelysúlyt amin eldőlik minden, mint annó az SZDSZ csinálta nálunk, de nem teszik. Tényleg... látszólag most bármit kizsarolhatnának a szélsőbalosok, vagy nagyobb körben a Demokraták bármilyen igéretüket megvalósíthatnák... de nem teszik.

"Pro-Sanders group rebranding into ‘pragmatic progressives’" 

"Rather than insisting on “Medicare for All” — Sanders’ trademark universal, government-funded health care plan — or the climate-change-fighting Green New Deal, Our Revolution is focusing on the more modest alternatives endorsed by President Joe Biden. Those include expanding eligibility for the existing Medicare program and curtailing federal subsidies for fossil fuel companies. The group says it wants to make sure Biden keeps his promises on those and other top issues."

A progresszív mozgalom is "útelágazódáshoz" érkezett... amikor megtehetne bármit... nem tesz semmit:

"The shift reflects a progressive movement that is at a crossroads. Biden won the Democratic nomination last year by offering more centrist alternatives to much of Sanders’ agenda. Since then, progressive candidates have faced a series of electoral disappointments and are contending with anxiety from moderate Democrats worried that the party’s leftward shift could cost them control of Congress during next year’s midterm elections."

Szóval bár Joe Bidenék megtehetnének bármit, lényegében semmilyen kampányígéretüket nem tartják be, köztük sok szélsőbalost se és hát jön a csalódás... zuhan a népszerűség:

"Biden's Approval Rating Hits New Low of 43%; Harris' Is 49%"

"Independents' approval of Biden is 37%, down from 55% in June"

És most egy "billegő" államban pedig nagyon-nagyon rosszul szerepel, az előtte levő elnökök elfogadottsága mind jelentősen jobb volt mint most az övé.

Ez pedig előrevetíti, hogy hamaraosan el fogják veszíteni a többségüket és ezután már meg kell egyezniük a Republikánusokkal ha el akarnak érni valamit.

És ennek alighanem Biden nagyon örülne, meg az összes ilyen szélsőbalos, igazából milliárdosok által finanszírozott szervezet. Mert most nem tudják azt mondani, hogy ők megtennék a dolgokat, csak hát a Republikánusok miatt nem lehet. Én szinte biztos vagyok benne, hogy az összes ilyen most középutassá váló, korábban szélsőbalos szervezet, amikor mondhatják újra, hogy ők akarnák, csakhát a Republikánusok miatt nem lehet, majd újra megpróbál szélsőséges lenni.

Visszatérve az első cikkhez, van egy olyan aranyos rész benne, hogy kijelentik, hogy ők nem fognak hamis igéretekkel előállni és mint most, a választás után kijelenteni, hogy amit ígértek az nem végrehajtható... már most előre megmondják, hogy nem végrehajtható és nem küzdenek majd azért, amiért ez a szervezet tán már évtizedek óta küzd... de valamit azért megpróbálnak elérni.

"With the midterms approaching, Our Revolution doesn’t plan to stop supporting progressives who challenge more moderate Democrats in primaries — even as the party clings to its narrow majority in both chambers.

“We want to have a united party going in, and that means mainstream Democrats have to make progress on our policy priorities,” Geevarghese said. “They can’t just talk the talk in the campaign and then get elected and then say, ‘Oh, it’s not doable.’”"

"“We’re not getting Medicare for All, but we can get major pieces of it,” Our Revolution Board Chair Larry Cohen said on the same call where Turner spoke. “But we’ve got to fight with every one of the Democrats. No Republicans are going to vote for any of these things.”

Mondanom se kell, hogy sok szélsőbalos kiakadt emiatt... mostmár a reményt se adják nekik, hogy valaha megvalósul az, amiről tavaly városokat gyújtogatva azt hitték, hogy csak egy karnyújtásnyira van.

Ez van ha a baloldali csoportokat igazából milliárdosok irányítják a háttérből.

És ha már irányított baloldali vezetők...

Még Magyarországra is eljutott, hogy AOC, a szélsőbal korábbi hősnője elment egy gálába ahová a meghívó 9 millió forintnak megfelelő dollárba kerül és úgy álcázta magát, hogy ez az egész rendbelegyen a baloldalon, hogy a ruhájára volt egyszerűen írva az, hogy adóztassák meg a gazdagokat.

""Adóztassuk meg a gazdagokat" feliratú ruhában ment a radikális baloldali képviselő a gálára, amelyre 9 millió forint a belépőjegy"

A magyar történet kb. eddig jut, hogy kiakadnak azon, hogy egy balos vezető elmegy bulizni a szupergazdagoknak szánt gálára.

Amúgy AOC minden képen... ragyog, látszik hogy nagyon élvezi, hogy ott lehet.

Viszont külföldön talán még ennél is jobban kiakadtak azon, hogy az összes híresség, celeb maszk nélkül lehet, míg körülöttük a kiszolgáló személyzetnek mindnek maszkban kell lenni. Ezt sokan nagyon rühelték, hogy csak azért mert valaki híres és gazdag rá külön szabályok vonatkoznak.

"Masks for waiters and servants — but not for AOC and the rest"

Még ezzel a történettel kapcsolatban van egy olyan aranyos kis történet, hogy AOC azt mesélte, hogy a ruháját egy migráns készítette, aki minden elleneszóló körülmény ellenére felküzdötte magát a csúcsra és örül, hogy a ruhája elkészítését rábízhatta, hogy ezzel is támogathatja őt. Nos... kiderítették, hogy a "bevándorló" Kanadából vándorolt be, onnan is a fővárosból és a párja az egyik Lehman szupergazdag leszármazott... de hát igen, biztos szegényke nagyon elvont nyomva.

Aztán ha már külön szabályok. Most egy olyan történet is borzolja az idegeket amerikában, hogy ugye a kisebbségekkel elnézőek, nekik nem annyira kötelező a védőoltás, mondván nekik joguk van attól félni, hogy a fehéremberek valami rosszat tesznek a vakcinákba, hogy bántsák őket... nem vicc.

És nagyon sok fekete nem is oltatja be magát. Viszont elkezdték kizárni szinte mindenhonnan a be nem oltottakat és történt egy olyan, hogy feketék túristaként egy étterembe be akartak menni, ahol mondták nekik, hogy nem jöhetnek ha nincsenek beoltva.

Ebből fizikai támadásig menő incidens lett és a feketék akiket nem engedtek be, feljelentették az éttermet, hogy rájuktámadtak. Amit nem tudtak, hogy van tiszta felvétel az esetről és látszik, hogy épp ellenkezőleg, ők támadtak az étterem személyzetére.

Viszont. Mégis jöttek tüntetni az étterem ellen, sőt maga a BLM is megjelent, mondván, hogy azt látják, hogy itt vannak sorra az éttermek, ahol mindenütt fehér emberek ülnek a teraszokon és őket nem engedik be... és hogy ez a rabszolgaidőkre stb. emlékezteti őket és hogy ez milyen rasszista stb..

Szóval most érdekes lesz nézni, mi lesz az erősebb... ez a baloldali szöveg, vagy az. Vajon mondják-e, hogy ha fekete vagy nem kell oltási igazolvány? Vagy inkább hagyják, hogy " a teraszok tele legyenek fehérekkel és a feketéket nem engedik be", mi lesz az erősebb? Már jelent meg arról cikk, hogy a BLM tüntetésen homofób jelszavakat skandáltak vagy ilyesmi, úgyhogy lehet, most nem elég a faji kártya.

De persze a BLM is adja a hangot, hogy a beoltatlan feketéknek járjon minden, mert egyéb hozzáállás az rasszista:

"BLM leader in NYC threatens national 'uprising' over 'racist' vaccine mandates after three Texas women attacked hostess at Carmine's in vax passport feud"

Aztán kis story, hogy Bill Mahar, aki pár éve még kijelentette, hogy szeretné, hogy a leggazdagabb emberek mesterségesen döntsék be a gazdaságot, mert a jó gazdaság Trumpot segíti, most megint vészharangot kongat attól amit a baloldaliak, a haverjai csinálnak.

"'It's segregation': Bill Maher slams NFL for playing 'black national anthem' at games and warns having different anthems for different races is dangerous"

Amiatt akadt ki, hogy ezután az NFL  meccsek előtt nemcsak az amerikai himnuszt fogják lejátszani, hanem az úgynevezett fekete nemzeti himuszt is... szerinte ez szegregációhoz vezet, és ennek nagyon ellene van.

Aztán egy nagy story az, hogy Kaliforniában, ami a szélsőbal és liberálisok fellegvára az USA-ban, olyan sokan kiakadtak a Demokrata kormányzóra, hogy lehetővé vált, hogy visszahívják és új jelöltet szavazzanak meg.

Ezt a Republikánusok támogatták, de ők maguk saját jelöltet nem állítottak, ha jól tudom. Aki a legfőbb ellenfele lett a mostani kormányzónak egy fekete rádiós, aki nem tagja egyik pártnak se.

Na most... kampány indult ezen fekete, független, rádiós ellen, hogy ő a fehér felsőbbrendűséget támogatja, ezért ha nem akarsz fehér felsőbbrendűségi támogató lenni ( és a baloldali nem akar ) akkor szavazzanak újra az utált... fehér Demokrata kormányzóra.

És úgy tűnt, hogy leválthatják az illetőt, de végül nem. Viszont nézzünk csak bele az erről szóló magyar cikkekbe.

"Eldőlt: marad a helyén Kalifornia kormányzója" 

"Kalifornia kormányzója a jelek szerint megúszta, hogy menesszék"

Egyrészről gyanúsan sokan akarták, hogy maradjon, másrészről van egy ilyen rész a magyar tudósításban:

"Newsom ellen többen is indultak a kormányzói posztért, a legjelentősebb kihívója a Trump-közeli rádiós műsorvezető, Larry Elder volt, aki már a szavazások megkezdése előtt arról beszélt, hogy elcsalták a választást.

 Vajon mi lehetett ez? Nos igen... megint a digitális szavazás ördöge. És igen, már szavazás közben lett belőle hír...

Az történt, hogy tömegesen jelentették szavazni akarók, hogy amikor megjelentek szavazni, a rendszer azt írta ki, hogy nem szavazhatnak... mert már szavaztak korábban. És állítólag nagyon sokan amikor látták ezeket a híreket úgy döntöttek, hogy eleve akkor el se mennek... úgyis el lesz csalva az egész.

"Some LA County voters cast provisional ballots after being told they already voted in recall"

"In Woodland Hills last Sunday, some people said they were turned away because it was noted they had already voted - even though they insisted they had yet to cast a ballot."

Egy másik cikk ugyanerről megírja, hogy egyáltalán nem csak egy emberről van szó és akik ezt jelzik, azok republikánus szavazók voltak, vagyis valahogy furcsamód a republikánus szavazók nem szavazhattak... illetve valaki más szavazott a nevükben valakire.

"California: San Fernando Valley residents cast provisional ballots due to equipment issue"

" West Hills resident Estelle Bender, 88, said she was far from the only person who was being told incorrectly that they had already voted. In addition to friends of hers who experienced the issue and two other women outside the polling place, Bender said that inside, “the man next to me was arguing the same thing.” Bender said she filled out a provisional ballot and “left really angry.” Bender added that, to her knowledge, many of those affected by this issue are self-identified Republicans, and she’s suspicious. “I’d still like to know how I voted,” Bender said."

Egyébként azt mondták, hogy úgy tűnik valami baj történt a felszereléssel, de idővel kijavították és emiatt nem kellett leállítani a szavazást, az pedig, hogy esetleg akkor legyen újra szavazás, ezúttal papíron fel se merült, hanem gyorsan kihírdettték, hogy a Demokrata jelölt nyert... és ezután azonnal megsemmisítik a szavazógépeket.

Egy harmadik cikk már "számtalan" republikánus szavazóról ír, akik nem bírtak szavazni... mert már valaki a rendszer szerint szavazott helyettük. De miért is néztek volna jobban utánna a dolognak... megfelelő jelölt nyert... milyen klassz ez a digitális szavazás, nem igaz?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1316699460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2021.09.24. 19:01:01

A digitális szavazás nálunk is jól besült az ellenzéki előválasztáson, egy sima terheléses támadástól. Akkor mit csináltak volna, ha egy komolyabb támadó kamu szavazatok százezreit adta volna le valamelyik miniszterelnök jelöltre ? Épelméjű ember ellenzi a digitális szavazást.

GABOR2 2021.09.24. 20:28:26

@Madarász Henrik: Szerintem ha lesz időm akkor arról is írnék, mert egyáltalán nem csak arról van szó, hogy egyszer elcsuklott a rendszer és kész... egész sorozatosan baja volt.

GABOR2 2021.09.24. 20:39:00

@Madarász Henrik: Most amúgy itt egy baleset ami tán mutatja, hogy folyik megint a csalás a baloldalon a szavazásnál:

www.origo.hu/itthon/20210924-baleset-m3-szavazolap-furcsasag.html

Koenigsberger 2021.09.26. 10:42:01

Csak fogom a fejem. Ilyen nívótlan lett az újságírás? Ez a fogalmazás a dedó szintjén van.
Belenéztem még pár cikkükbe a biztonság kedvéért. Kiknek írják ezeket? És hány évesek? Már érettségi se kell az „újságíráshoz", csak a párthűség? :D

Kalifornia kapcsán: azért sincs értelme a szavazásnak, mert aki megteheti, inkább menekül abból a rendkívül liberális és progresszív, de valójában agyonadóztatott és agyonszabályozott fertőből. Félreértés ne essék: mindenféle szabadosságnak előbb-utóbb a túlzott szabályozás lesz a vége.

Mattka85 2021.09.26. 21:06:55

Van egy jó videó arról, hogy miért mindegy, ki nyer amerikában: www.youtube.com/watch?v=sutfP6kb1PA Az amcsi készítő egyéb dolgokat is elég jól lát szerintem.
süti beállítások módosítása