Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ne bántsátok a digitális államunkat... határozottan légyszi

2021. szeptember 06. - GABOR2

Itt egy cikk arról, hogy német kormány nagyon szépen és határozottan megkéri az oroszokat, az orosz katonai hírszerzést, hogy légyszíves, ne bántsák a német digitális államot, mert az Németország biztonságát veszélyezteti... nos, talán fontos dolgokat bízni egy olyan rendszerre ami sérülékeny, és az is marad mindig, nem volt valami okos ötlet... és a felszólítgatások nem lesznek megoldások erre a problémára.

"Németország kibertámadással vádolja Oroszországot"

"A német szövetségi kormány nyomatékosan felszólította az orosz kabinetet, hogy haladéktalanul állítsa le a Németország biztonságát és a demokratikus akaratformálás folyamatát veszélyeztető informatikai támadásokat."

"Andrea Sasse, a német külügyminisztérium szóvivője Berlinben, a kormányszóvivő hétfői tájékoztatóján elmondta, hogy a szeptember 26-ai szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáshoz közeledve egyre gyakrabban tapasztalnak Bundestag-képviselők és tartományi parlamenti (Landtag-) képviselők elleni informatikai műveleteket"

"Ez a tevékenység a Ghostwriter nevet viselő "szereplőhöz" - személyhez, csoporthoz vagy szervezethez - köthető, amely "évek óta ötvözi a hagyományos kibertámadásokat dezinformációs és befolyásolási műveletekkel" - közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy a támadások a Bundestag-választással összefüggő akciók, például "dezinformációs kampányok előkészítését szolgálhatják"."

És akkor a képviselőket dezinformálják és ezzel befolyásolják a választást? Az ilyenekkel nem a tömegeket célozzák meg?

"Mint mondta, a szövetségi kormány megbízható értesülésekkel rendelkezik arról, hogy a Ghostwriter tevékenysége "az orosz állam kibertevékenységéhez, konkrétan pedig a katonai hírszerzéshez, a GU-hoz köthető"."

Higgyétek el... és felejtsétek el, hogy máskor elmondják, hogy azt, hogy ki támad biztosra nem lehet kideríteni a kibertérben... főleg, hogy az oroszok ne tudják magukat álcázni.

"A támadások elfogadhatatlanok, és Németország biztonsága és a demokratikus döntéshozatali folyamatok veszélyeztetése mellett a német-orosz kapcsolatot is súlyosan megterhelik - mondta Andrea Sasse.Közölte, hogy a támadások haladéktalan leállításáról szóló követelést Miguel Berger külügyminisztériumi államtitkár is ismertette a napokban a német-orosz biztonságpolitikai munkacsoport (HAGS) Berlinben tartott ülésén."

Ott van ez a lyukakkal teli rendszer, ami béke időben kémkedésben segíti a támadót, háborús időben be lehet majd dönteni az egészet... nem felszólítgatni kéne folyton az ellenfelet, hogy ne csináld, hogy támadsz, hisz pl. az ellenfél titkosszolgálatának ez a dolga... amikor mondjuk az USA titkosszolgálatairól van szó, természetesnek is van ez véve; szóval nem ez kell, hanem egyszerűen nem szabad digitális államot kiépíteni, ha nem lehet megvédeni... és nem lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9216681476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása