Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Miért áll bosszút a Windows + frissítések és "hatalmas újdonságok"

2021. május 27. - GABOR2

Bár ez már nem a bullshites cikk, de... akkor is kapsz még.

De előtte a szokásos... A Microsoftnál megint gondoltak a mazoista közösségre:

"Máris találtak két hibát a Windows 10 2021 Májusi Frissítésében"

"Bár a Microsoft kedden a Windows 10 minden felhasználója számára elérhetővé tette a rendszer legújabb frissítését, nem biztos, hogy érdemes sietni annak felrakásával."

Bizony nem érdemes, hisz lehet jön ki egy "javítás" rá, ami majd még több kárt okoz majd.

De ez ugye egy nagy frissítés, így kapnak majd a normális emberek vigaszul valami értelmes fejlesztést, amit öröm lesz haszni... ugye? Nos:

"A 2021 Májusi Frissítés ugyanis érdemi végfelhasználói fejlesztéseket nem hoz, viszont a jelek szerint több működési rendellenességgel is érkezik, amik közül kettőt hivatalosan máris elismert a Microsoft az új verzió támogatási lapján."

Óóóó... csak a szokásos.

Lehet a Microsoftnál olvasta valaki, hogy hangokkal is lehet kínozni és hát... akkor miért ne:

"Ezek szerint az új verziót feltelepítő felhasználóknak érdemes számítaniuk arra, hogy a folyamat lezárulását követően hangszóróikból furcsa, magas hang kezd el áradni bizonyos alkalmazások futtatása, illetve videók vagy hangfájlok visszajátszása közben közben"

"A másik probléma a szövegbevitellel kapcsolatos, ugyanakkor az elsővel szemben a magyar felhasználók legtöbbjének nem kell aggódnia miatta. Ez ugyanis kizárólag csak a japán billentyűzet használata esetén, az ún. furigana karakterek bevitele esetén okozza helytelen jelek megjelenését a beviteli mezőkben - de más nyelvek, illetve billentyűzetkiosztások esetén nem okozhat gondot."

Vagy talán még nem derült csak ki. Ha láttok nálam elütést ezért volt igazából... Ja nem, mert nem Win 10 alatt írok... Vegyük úgy, hogy nem szóltam semmit...

"A Microsoft mindkét hibával kapcsolatban megjegyzi, hogy már dolgozik azok javításán, amit vélhetően hamarosan elérhetővé fog tenni."

Akkor minden esély megvan rá, hogy még nagyobb baj legyen a dologból... Yessssss.

Viszont ez még semmi...

Jönni fog ám a nagy... a NAGY, NAGY változás.

"Teljesen új nevet kaphat érkezőben lévő nagy átalakításában a Windows 10"

"A Windows 10 ősszel érkező, már eddig is jelentős átalakításokat ígérő frissítése még a vártnál is komolyabb mérföldkövet képezhet a rendszer a történetében. A Microsoft ugyanis lehet, hogy egy, az eddigiektől teljesen eltérő néven fogja kiadni azt - ezzel is jelezve, hogy az egy teljesen új fejezetet nyit a Windows-frissítések sorában."

Értem, szóval komoly mérföldkő lesz mert más jellegű nevet kap... Oké, menjünk tovább, majdcsak kiderül, hogy miért olyan jó ez... igazából... Bár nem is írják, hogy jó, csakhogy más.

"Nadella "az elmúlt egy évtized legjelentősebb Windows frissítése"-nek nevezte az eddig csak Sun Valley kódnéven emlegetett verziót, ami szerinte teljesen új lehetőségeket fog nyitni a felhasználók mellett a fejlesztők és az alkotók számára is."

Fejlesztőknek jó lesz, alkotóknak jó lesz... és a felhasználóknak semmi? Na jó, az előbbieknek se mondták, hogy jó lesz, csak lesznek új lehetőségek...

" ...azt mondja, hogy az általa "következő generációs Windows"-ként emlegetett rendszer új monetizációs lehetőségeket nyit majd meg az említett kreatív emberek előtt.""

Új monetizációs lehetőségek... szóval valahogy pénzt akarnak még inkább csinálni a felhasználókból... van egy olyan érzésem, hogy a buliból nem maradhat majd ki a felhő...

Node mostmár ne húzzuk tovább az időt, jöjjenek a konkrétumok amiket annyira várunk:

"Bár azt, hogy ezek pontosan mik lesznek, egyelőre nem árulta el, de "nemsokára" további részletek megosztását ígérte."

Ó... szóval továbbra se kapunk választ a "Miért is jó a felhasználónak a Win 10?" kérdésre.

Majd meglátjuk... vagy inkább majd elfelejtjük, hogy volt ilyen kérdés, és majd kapunk valami hülyeséget, amit szeretnünk kell, de leginkább észre se veszünk... tudjátok azt ami majd a "nagy újdonság" lesz.

Gondolhatnád, hogy ha egy ilyen nagy változás lesz, szivárog valami, de csak annyit tudunk, hogy új külsőt adnak a meglevő dolgoknak, juhéj:

"Mint korábban már részletesen beszámoltunk róla: az egyelőre 21H2 néven futó frissítés alapjaiban alakítja majd át a rendszer külsejét, és annak működésében is igen jelentős változásokat fog hozni. Ezen kívül a Microsoft a rendszerhez kapcsolódó online áruháza átalakítását is tervezi, és ezt vélhetően mind egyszerre, a frissítés kiadásával együtt élesíti, illetve vezeti be majd - talán egy, az eddigiektől teljesen eltérő új név alatt"

Aztán a végére... valaki csinált egy videót, ami próbál választ találni arra, miért utál a Windows és miért áll bosszút a frissítésekkel:

https://www.youtube.com/watch?v=u7KGKcAji78

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr616573978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása