Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések - különkiadás - 15

A veszteségek nem számítanak... még

2021. május 20. - GABOR2

Amikor írok az amerikában zajló politikai történésekről és a kultúrháborúról igazából rengeteg ilyen kisebb, konkrét történetet kihagyok amik a szórakoztató iparban zajlanak.

Hisz rengeteg brutális történet van pl. a képregényeknél, ami az USA-ban nagy dolog... volt.

Ezek a történetek ma már egyáltalán nem csak arról szólnak, hogy mondjuk megváltoztatják a korábbi fehér szereplő bőrszínét... egészen elképesztően beteg, aktuálpolitikai propaganda megy, rendkívül alacsony szórakoztatói színvonalon és más szempontból is... pl. maga a művészi anyag minősége is visszazuhan.

És most is hír, hogy az USA-ban kiadott képregények top 20-as listájában ma már csak manga van... vagyis a saját piacáról kb. eltünt a hazai képregény. De ez még semmi... a legjobb eladási számokkal rendelkező manga... vagyis csak egy manga... nagyobb olvasói erővel bír, mint az amerikai képregények... összesen.

https://icv2.com/articles/markets/view/48284/april-2021-npd-bookscan-top-20-adult-graphic-novels

"Manga made a clean sweep of the Top 20 Adult Graphic Novels in the book channel, based on NPD BookScan data for April 2021 (4/4/21-5/1/21) provided to ICv2.

Literally every book in the top 20 was a volume of manga, with the newest volume of My Hero Academia, Volume 27, leading the parade."

Azt hiszem ez elég beszédes. És ilyesmi történetek rengeteg más is van, más területeken.

De mi itt most a lényeg? Az, hogy látnunk kell... jelenleg lesz@rják azt, hogy amit csinálnak az nem csinál pénzt, sőt hatalmas veszteségeket termel.

Nézzünk vissza kicsit az időben... ugye a sorozat elején már kielemeztem hosszasan, hogy miért most kezdődött el úgy igazán a kultúrháború.

Röviden... mindenféle pszichológus-kutató azt várta, hogy majd az Y generáció ilyen totál passzív, mindent elfogadó, mindent lenyelő, zombi generáció lesz.

Arra rájöttek, hogy nem így lett, igazából óriási ellenállást mutat ez a generáció ezzel a fajta szórakoztatóipari megszállással szemben és ezért rengeteg veszteséget szenvednek el ezek a cégek.

Úgy tűnik viszont, hogy úgy vannak vele, hogy... ennek ellenére nem állnak le, folytatják a támadást, mert hamarosan itt a Z generáció akiktől azt várják a pszichológus-kutatók, hogy ők aztán már tényleg nem lesznek normálisak.

Tehát folytatják a támadást és felháborító dolgokat adnak ki szórakoztatás címe alatt és hatalmas veszteségeket szenvednek el.

A gond csak az, hogy ezt egyrészről saját zsebből is tudják finanszírozni, másrészről jegybanki pénzből, a jövő adófizetőit eladósítva finanszírozzák.

Merthogy el ne hidd, hogy igazából a lila hajú ordibáló egyetemistáknak van annyi hatalma, hogy ilyen változásokat kierőszakoljanak, vagy hogy a cégek félreértik a valóságot, hogy a Twitternek hisznek, de ha tudnák, hogy Twitter nem a valóság, akkor másként csinálnák...

Nem, ezeket a dolgokat a cégek akarják, pontosabban ezen cégek tulajdonosai; a világ vagyonának nagy része viszont igazából nagyon kevés ember birtokában van; ezt már bizonyították is hivatalosan, WHO jelentések is mindig megemlítik...

Régebben, ha egy cégvezető csak valami fél százalék veszteséget okozott, vagy ilyesmi, máris repült, most viszont totál bevállalnak írgalmatlan nagy veszteségeket és hogy valósággal rátámadnak saját fogyasztóikra... ez nem lehet másként, minthogy a tulajdonosok engedik sőt... ők maguk akarják, hogy így legyen.

Akkor viszont számít-e, hogy mondjuk nem veszel meg egy terméket, ami "woke" lett? Szerintem igenis számít, mert a háborúk drágák, még ha csak kultúrháborúk is. A háborúk képesek generációk alatt ősszegyűjtött vagyonokat hónapok alatt felemészteni és egyszerűen hiába van szinte limit nélküli pénzük, a háborúval így is el fog majd fogyni. Leginkább az kéne letiltani, hogy a jegybank bizonyos módon "megsegítse" őket és akkor sokkal hamarabb bajba kerülhetnek.

Most viszont egyszerűen sz@rnak a veszteségekre... még. Pontosabban talán nagyon is aggódnak miatta, de úgy vannak vele gondolom, hogy ezt belekalkulálják és még mehet.

Mutatok két példát, hogy lesz@rják pillanatnyilag, hogy hatalmas veszteségeket szenvednek el és ezek ellenére finanszírozzák akár még finanszírozzák is tovább a kultúrháborút.

Első példa... Blizzard. Ugye ők hasonlóan működnek már sok éve a felhőhöz... azt kérik, hogy a játékaikért fizess örökkön örökké rendszeres időközönként, vagy annyi pénzt kérnek el a mondjuk 10 éve kiadott játékért mintha csak idén adták volna ki.

Az ilyen helyek ideálisak az SJW-knek, mert nem kell új terméket fejleszteni, nem kell hogy tehetségesek legyenek, hogy jöjjön a pénz. Azt már mások megcsinálták helyettük.

Most az történt, hogy kijött egy pénzügyi jelentés, hogy a "pandémia" alatt amikor is egy csomó más elektronikai szórakoztatás számai meredeken nőttek, ők elveszítettek egy év alatt 5 millió aktív játékost.

Vajon hogyan lehet visszacsalogatni őket?

Nos... ugyanazon a napon amikor kijött a jelentés, bejelentették, hogy mostantól az egyik ősi klasszikus karakter... transgender. Akin keresztül majd "oktatni" fognak a transgenderségről.

"As Monthly Active Users For Blizzard Decline In The Millions, World Of Warcraft Reveals Classic Character Is Transgender"

Egy teljesen másik példa:

Ford.

Itt van egy cikk arról, hogy tavaly elszenvedtek 1,3 millárd dollár veszteséget:

"Ford posts $1.3 billion loss for 2020"

Aztán itt egy nagyon friss cikk, hogy talán még sokkal többet is vesztettek, Brazilia miatt:

"How Ford burned $12 billion in Brazil"

Azt gondolhatnád, hogy a Ford tulajdonosai, részvényesei és vezetése ki vannak akadva és minden lehetőséget megragadnak ezután, hogy csökkentsék a veszteségeket, növeljék a bevételt. Mindenesetre hülyeségekre, felesleges dolgokra nem mehet el egy fillér se.

Nos, ehhez képest a Ford egy milliárd dollárt ad olyan "civil szervezeknek" stb.-knek, amik pl. hivatalosan alá akarják ásni a kapitalizmust... a rendszert amivel termelik a pénzt a Fordnál... + persze ott vannak az egyéb "woke"-ságok. Social Justice programok.

Erre van pénz... valamiért a tulajdonosok szerint ez olyan fontos, hogy erre kell, hogy legyen pénz, még masszív veszteségek mellett is.

"Woke Foundations Use Dollars Acquired Through Capitalism to Undermine Free Market Principles" 

És persze a cikk írja... nincsenek egyedül, olyan ismerős nevek is feltünnek itt millárdos adományozókként, mint a Rochefeller alapítvány.

Igazából a milliárdosok nyomják a pénzt ezekbe a szervezetekbe.

És nem azért nyomulnak ezek a szervezetek non-stop és kielégíthetetlenül, mert a vezetőik hisznek egy adott ügyben, sőt sokszor kiderült már, hogy totál képmutatóak... szóval nem, azért nyomulnak állandóan, mert ezért és csak ezért a viselkedésért kapnak hatalmas pénzeket. És ezt a viselkedést milliárdosok várják el... igazából ők akarják átalakítani a dolgokat és igazából ha ők nem akarnák, rengeteg mai jelenség életképtelenség miatt nem is létezne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2616567372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.05.20. 21:34:19

Be kell vallanom, összekevertem dolgokat... Van a Ford Fund és a Ford Fundation és azok közül csak az előbbi van összeköttetésbena Ford Motorssal jelenleg is...

www.fordfund.org/news-releases-category/376-ford-fund-is-different-from-ford-foundation

Igazából olyan szempontból mindegy, hogy ugyanazt csinálják, de igazából a Ford Fundation gazdálkodása független a Ford Motorsétól.

KalmanBlog 2021.05.21. 00:28:42

Ford és Walt-Disney nevét azért szeretik használni, mert "mint az közismert" ők éppen a tevékenységük ellen voltak, de miután meghaltak rátették a kezüket az életművükre és a folytatásban éppen fordítva használják a nevüket azért, hogy ezzel is megalázzák őket utólag.

GABOR2 2021.05.21. 00:48:50

@KalmanBlog: Szemlátomást nagyon hamar megszereznek szinte mindent.

Van egy újság az Intercept amit Snowden miatt hozták létre, hogy mindig garantálja a szólásszabadságot. Az alapítója az a fickó volt aki Snowdent interjuvolta.

Ma már a totál ellentetje az újság annak ami a küldetése volt eredetileg és az eredeti alapítónak nem engedték, hogy közölje a cikkét amit Bidenről írt és végül elment az általa alapított újságtól, mert a cenzúra ellen létrehozott újság teli lett olyan emberekkel akik még őt is cenzúrázták... aztán neki kellett mennie, nem nekik.

Hartrigel 2021.05.21. 13:53:58

Igazából ez a képregény mizéria egy igazi jelenség lett az amerikai geek körökben: tucatszámra ontják a videót ebben a témában, hogy mennyire toxikus lett az amcsi képregény biznisz, és az anime köröket ver rá. És hogy a "fogyasztókat" szidják a képregényboltosok meg kiadók, amiért nem veszik a termékeiket és inkább mangáznak, meg animéznek.
Magam is olvasok mangákat és szeretem az animékat, meg a nyugati rajzfilmeket, de utóbbiak annyira minősíthetetlenek lettek. Régen mindig belenéztem mit újdonságot hoznak, de lassan fogyaszthatatlan kategóriába kerülnek.
A másik meg, hogy Tweeteren elkezdtek nyomást gyakorolni a japán alkotókra a szokásos SJW megszégyenítés módszerrel - egyenlőre tojnak rá. Remélem ez így is marad.

Amúgy érdekesség a margóra. Egy animés összejövetelen volt szerencsém beszélgetni egy ekte japánokkal az animékről.
Ők a jelenlegi helyzetet is (!) fájlalják. Azt mondják egyre gyatrábbak az animék hazafronton, mert nem a japán, hanem a stúdiók már inkább a nyugati, elsősorban amcsi piacra gyártanak. Ezt van az, hogy, ahogy mondták, nincs már anime kötelező búzi-trap vagy néger nélkül.
Ezt amúgy megtudom erősíteni, mert a kötelező fekete bőrű, vagy valamikvázibúzi (már) elengedhetetlen kellék egy animében. Ők azt mondják, hogy ezeket csak az amcsi piac miatt rakják bele.

És ez (!) már kellemes felüdülés az amerikai képregényekhez és rajzfilmekhez képest. Ez már akkor dupla mélység! Mondjuk én is ott a tartok, hogy inkább újra nézem a klasszikusokat 90es évekből, meg Murakamit. Makoto Shinkai is jó még.
Amcsi filmekből meg über retro korszakomat élem, mert miért is pazaroljam az időmet a legújabb béna filmekre, amikor a régiekből is csomót nem láttam.

GABOR2 2021.05.21. 17:07:25

@Hartrigel: Ja meg amiket hallok amerikai fronton, hogy például olyan poziciókat, amiket korábban csak sok év kemény és eredményes munkájával szerezhettek meg a régiek, most simán odaadják SJW-knek lényegében nulla gyakorlattal, de ők akkor is utálják az egészet, egy ugródeszka nekik Netflix szerződéshez.

Igazából ők, az SJW-k is bevallják, hogy senkinek se kell szinte a "termékük", de őket nem érdekli ha tönkrevágnak mindent.

Hartrigel 2021.05.21. 19:20:39

@GABOR2: Ez valahol ott fura nekem, hogy a Netflixbe bekerülve is ugyanazt csinálnák, mint ahonnan felugrottak oda. Tehát ugyanott vannak, ahol a part szakad - csak már a Netflixnél.
Ez a kontraszelekció meg igazán nem új keletű dolog. A művészek, mégha nem is annyira alkotnak egy külön kasztot mint nálunk, azért ott se lehetett bárki az. A különbség az, hogy ezek a kevesek, akkor "még csináltak valamit". Most meg már nem. De ez mióta világ a világ egy ilyen szakma: most ne menjünk bele a szereposztó díványba meg hasonlók. De Hollywood is úgy jött létre, hogy NewYork már tele volt, ezért elhúztak az ország másik végére felhúzni a saját filmes birodalmukat. kb. 5 stúdió, akik aztán kitaláltak, hogy osztogatni fognak egymás között egy szobrocskát. Minden súly vagy valódi verseny nélkül.
Ezek a stúdiók szerintem, amíg Amerika, mint olyan létezik nem fognak csődbe menni, utána is maximum nevet változtatnak.
Amúgy kár, hogy nem tudom szerkeszteni a kommentemet utólag, mert valami fertelmes, amilyenre sikeredett a fentebbi hozzászólásom.

GABOR2 2021.05.21. 19:23:35

@Hartrigel: Hát igen, a Netflix sorozatok ázsiója is megy lefele... sok szinte megszűnik amint létrejön.

Rendben volt a hozzászólásod; érdekes volt.

KalmanBlog 2021.05.25. 17:14:35

Belépőnek mit ajánlanátok Mangából? Annyit beszélnek róla az emberek, hogy talán belevágok. Olvastam, hogy Kentaro Miura meghalt, és neki a Berserk a műve. Érdemes ebbe belekezdeni? Honnan lehet ilyesmit beszerezni?

Az amcsi képregények egyáltalán nem érdekelnek a régiek sem.

GABOR2 2021.05.27. 15:57:24

@KalmanBlog: Nem mangázók, de sokan felvetik akiket hallgatok amerikaik.
süti beállítások módosítása