Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Facebook nem a hackerek előtt titkolózna...

2021. április 13. - GABOR2

A Facebook megint beégett, mert volt egy több mint félmilliárdos "szivárgás" nála. A felhő ereje... Régebbi időkben ilyenkor jöttek az ígéretek arról, hogy majd fejlesztik a biztonságot és minden rendben lesz majd... Mostmár a Facebook viszont csak úgy van vele, hogy... inkább nem áruljuk el, hogy ellopták tőlünk az adataidat. Biztos nem akarják, hogy teli legyen folyton a postaládád, hogy ilyen dolgokkal zavarjanak.

"Több mint félmilliárd Facebook-felhasználó adatai kerültek ki a netre"

"Nem fogja elmondani felhasználóinak a Facebook, ha ellopták tőle adataikat"

Vannak magyar érintettek is:

"377 ezer magyar felhasználó is érintett a Facebook gigantikus adatszivárgási botrányában"

"Egy sérülékenységet kihasználva 533 millió felhasználó személyes adatait, köztük telefonszámát, születési adatait, lakóhelyét, munkahelyét és e-mail címét tartalmazó adatbázist szerzett meg és publikált egy fórumozó. Az adatok 2019-esek. az incidensről itt írtunk:"

És nem éppen csak Instagram modellek adatai kerültek ki, hanem:

"Mint írják, az adatszivárgásban érintettek közül 208 felhasználó dolgozik valamilyen minisztériumban, 108-an a rendőrségnél, 294-en pedig a Honvédségnél. 14 felhasználó a Parlamentben dolgozik. 2177 kórházi dolgozó, 394 rendelői munkatárs, illetve 1231 hivatali dolgozó adatai is felkerültek az internetre. 48 bíró, 455 ügyvédi irodai munkatárs és 12 ügyészségi dolgozó is érintett."

" A blog szerkesztője azt javasolja, hogy ne adjuk meg a személyes adatainkat a Facebooknak."

Eső után köpönyeg.

De a Facebook nemcsak ebben az ügyben vetett árnyékot.

Politikusaink elkezdtek sírni, hogy kevesebb a like. Úgy tűnik, ha nem nyomják őket állandóan a képünkbe szép lassan elfelejtenénk őket, ezt pedig nem hagyhatták.

A Facebook pedig törődött az üggyel, mert baloldaliakat is érint a dolog, tehát nem lehet "természetes".

És tán kiderült, hogy valami tévédés történt, de hogy konkrétan mi azt, nem árulták el. Azon dolgoznak állítólag, hogy kevesebb legyen a Facebookon a politika és ezen erőfeszítések mellékhatása lehet... legalábbis az a rész, hogy baloldaiakat is érintett a dolog.

"Facebook: Egyszerű technikai hiba volt a magyar politikusok visszafogása, de már elhárult"

"Nem szándékosság okozta, hogy az elmúlt napokban visszaesett több magyar politikus facebookos oldalának elérése – közölte a közösségi oldal péntek éjjel."

"Rövid vizsgálódás után kiderült, hogy egyszerű technikai hiba miatt tapasztalhatta több hazai politikus, hogy bejegyzései kevesebb emberhez érnek el. A Facebook szóvivője péntek éjjel kérdésünkre úgy válaszolt, a hiba több országban is okozott hasonló jelenséget. De már elhárították."

"Mindezzel együtt érdemes tudni róla, hogy a Facebook több országban is azzal kísérletezik, hogy visszafogja a hírfolyamban megjelenő politikai tartalmakat, hogy más témáknak adjon nagyobb hangsúlyt. "

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7116499416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása