Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A koronavírus káosz folytatódik ( Saját story-val... )

2021. április 12. - GABOR2

A koronavírus káosz tovább folytatódik, megint kaptunk nem kevés ellentmondást.

És most van saját story is. Múlt héten történt. Az egyik család tagom aki egyedül él, kórházba akart menni... nem, nem koronavírus miatt, hanem van neki egy betegsége amit időnként kezelni kell, de éppenséggel a koronavírus mizéria miatt nem kezelik és felhívott, hogy eddig bírta. Menjek oda hozzá, szedjem neki össze a cuccokat a kórházba és hívjam a mentőt.

Felhívtam őket és jelezték, hogy a szokásosnál várhatóan később érnek ki, de ehhez képest előbb jöttek. Most sokkal többet kérdezgettek már a hívásnál is, de aztán maguk a mentősök is.

Tuti biztosak voltunk benne, hogy nem koronavírusos és a mentősöknek ezt mondtuk, ez egy már évek óta meglevő dolog.

Viszont kérdezték, hogy van-e nehéz légzés és hát ilyenkor, amikor nem kezelik kialakul az is és mondta, hogy van. Erre közölte a mentős, hogy akkor a koronavírusos sürgősségire viszik. Erre mindketten próbáltuk őket lebeszélni, hisz nyilván nem az a baja, de ha koronások közé viszik az most számára halálos is lehet... de nem ért semmit.

Az egyik mentős idegei amúgy is a toppon voltak és egy ponton kifakadt, hogy tök mindegy, hogy mit mondott a főorvos a telefonba, hogy melyik osztályra vigyék, tök mindegy, hogy ő kicsoda, tök mindegy hogy tudják, nem koronavírosos valaki, ő személyszerint tuti biztos benne, hogy olyanokat is odavitt pl. aszmával stb. akikről tudja, hogy nem koronavírus miatt van nehézlégzése, de tök mindegy, mert onnantól, hogy kimondta, hogy nehézlégzés mindenképpen a koronavírus-sürgősségire viszik. Erre eléggé bepánikolt, én viszont próbáltam nyugtatni, hogy mégha koronavírusos osztályra is viszik nem kell félnie, vigyáznak biztos, hogy ne kapja el a vírust, mire az egyik mentős feje testbeszéddel azt jelezte, hogy " Abba azért egyáltalán ne legyél biztos.".

Próbáltam őket lebeszélni arról, hogy koronavírusosok közé vigyék őt azzal is, hogy mondtam, hogy ő már három hete megkapta az első oltást, és bár azt mondják az nem 100%-os, de akkor is 80% már elég jó.

Erre azt mondta a egyik mentős, hogy csak aznap addig már 40 embert vittek be koronavírussal annak ellenére, hogy megkapták már a második oltást is... Hoppá.

Persze lehet mondani dolgokat... talán még a második oltás hatásossá nem tudott válni... de héj, nem véd már az első is 80%-ra? Akkor hogy a f@nébe lehet, hogy ennyi embert visznek be kórházba ezzel, pedig volt oltása? Mennyit is ér az oltás akkor?

Amúgy még annyit, hogy az összes koronavírus tesztje negatív lett, valószínű ennyi idő után mostmár, hogy ott se kapta el, de mesélte, hogy volt, hogy 8-an voltak egy szobában potenciális koronavírusosok és volt, hogy volt távolságtartás, volt hogy nem. Este egyedül volt egy szobában, legalább ez jó hír, de nappal már volt két szobatársa akik nagyon rossz passzban voltak. Neki aznap elvégeztek egy beavatkozást, amitől némi időt nyer, de ez nem a szükséges műtét volt, amit meg kellett volna kapnia már több hete.

Aztán érdekes, a héten a hivalatos források is elkezdtek arról beszélni, hogy van olyan, hogy... nem hatásos vakcina:

"Egy szakértő szerint az olyan vakcinák, mint amilyen a kínai Sinopharm is, nem eléggé hatásosak"

"Izraeli kutatók szerint a Pfizer vakcináját is ki tudja cselezni a dél-afrikai mutáns"

"A kínai járványügy feje elismerte: nem olyan hatékonyak a vakcináik, módosításra lehet szükség"

"A Sinopharm azt állítja, hogy a vakcinájuk hatékonysága 79 százalék, a Sinovac pedig 50,66 százalékot mutatott a 18 és 60 közötti korosztálynál."

50,66% hatékonyság, vagyis... igen, vagy nem.

Eddig nem erről volt szó.

Mindezek ellenére olyan írások jelennek meg, hogy ne gondolkozz ilyesmin, csak adast be magadnak:

"Nincs értelme a vakcinák hatásosságát méricskélni - Egyszerűen csak oltasd be magad"

Még csak az se kell, hogy hasson csak adják már be... Az igazsághoz tartozik, hogy, hogy az 50,66%-os vakcina nálunk tán nincs.

Ami pedig a baloldat illeti... hányingerkeltőek. Most is csak az megy, hogy mivel a kormány mond valamit az nem lehet jó...

De azért vannak itt még furcsaságok...

Nem forgathat TV csoport a kórházakban... vajon miért? Igen, a baloldal trollkodna, hazudna, de... azért mégis kíváncsi vagyok mi is a valóságban ott a helyzet. Talán teli vannak már beoltott betegekkel?

"A kormány a parlamenti képviselőknek sem engedi, hogy megnézzék, mi történik a kórházakban"

Annyi a hazudozás és ellenmondás ekörül a vírus körül, hogy már semmin se lepődnék meg.

Aztán az is kiderült, hogy az annyira fontos lélegeztetőgépek szinte semmit se értek. Akiket rákötöttek 95% meghalt. Hoppá.

"„Aztán bumm, és meghal. Ezt nem lehet feldolgozni”"

"Egy intenzív osztályon dolgozó orvos elmagyarázta nekünk, hogy miért lehet akár 95 százalékos is a halálozás a lélegeztetőre került koronavírusos betegek körében. "

Aztán egy újabb ellenmondás... azt mondták, lehet beadni másik fajta vakcinát másodjára, most azt, hogy nem, korábban, hogy 3 hét és kell a második oltás, mostmár tán 5 hét, meg aki elkapta korábban van, hogy nem is kaphat egy ideig...

"Oltási kisokos: Mit kell tudni a Magyarországon alkalmazott vakcinákról?"

"EGYIK VAKCINA SEM CSERÉLHETŐ FEL MÁS COVID-19 ELLENI OLTÓANYAGOKKAL,..."

Aztán kiderült vannak országok amik inkább minél inkább később akarják beszerezni a vakcinákat... látni akarják mi történik azokkal akik sietve beadják maguknak:

"A koronavírus elleni harc mintaállamai nagyon le vannak maradva az oltással - méghozzá szándékosan"

"Japán, Dél-Korea, Új-Zéland és Ausztrália már a fejlődő országok egy részéhez képest is lemaradást mutat, a fejlett világon belül pedig abszolút legutolsók az oltásban."

"AZ ORSZÁGOK ADOTTSÁGAIT FIGYELEMBE VÉVE EZ MEGLEPŐ LEHET, DE TALÁN MÉG MEGLEPŐBB AZ, HOGY EZ NEM LASSÚ REAKCIÓ VAGY VALAMILYEN HIBA KÖVETKEZMÉNYE, HANEM TUDATOS ÉS KIDOLGOZOTT STRATÉGIA RÉSZE."

"A KÉT ORSZÁG TEHÁT VAKCINÁK NÉLKÜL IS KORDÁBAN TARTJA A JÁRVÁNYT, RÖVID TÁVON TEHÁT EGYSZERŰEN NINCS SZÜKSÉGÜK AZ OLTÁSOKRA."

"Az oltási program késlekedését azzal indokolták ezekben az országokban, hogy egyelőre kontroll alatt van a járványhelyzet, így látatlanban nem éri meg vállalni azokat a kockázatokat, amelyek az oltással járnak."

Vannak akiknél létezhet olyan, hogy egy kellően nem letesztelt vakcina veszélyes is lehet...

"AZ AUSZTRÁL ÉS ÚJ-ZÉLANDI KORMÁNYOK TEHÁT EGYFAJTA MEGFIGYELŐ ÁLLÁSPONTOT VETTEK FEL: VIZSGÁLJÁK, HOGYAN TELJESÍT A VAKCINA AZ EGYES ORSZÁGOKBAN,"

Miközben Orbán ezerrel szalad, hogy az első legyen... sokan nem is versenyeznek egyáltalán.

"Ennek ellenére Japán is szándékosan oltja be lassan a lakosságot, február második fele előtt egyetlen oltást sem adtak be."

"A japán társadalom ugyanis extrém módon oltásellenes." 

Aztán arról se kell gondolom sokat írnom, hogy hogyan repkednek az százalékok, meg az elgondolások, hogy mikor lehet majd újra lazítani:

"Immunológus: nem lesz meg a nyájimmunitás a felszabadult idei nyaraláshoz"

"Idén még nem tervezhetünk felszabadultan nyaralást, hiszen a nyájimmunitás eléréséhez nagyjából a lakosság 60-65 százalékát kellene beoltani, sőt, az újonnan felbukkanó mutánsok miatt legalább 85-90 százalékot kell elérni – mondta a Népszavának Erdei Anna Széchenyi-díjas immunológus."

Hallani erről mindent, viszont van itt egy új elem... megjelent az, amit eddig is lehetett tudni, hogy van, csak úgy tettek mintha nem lenne. Orbán először beszélt róla, hogy lesz itt egy olyan probléma valószínűleg, hogy lesz egy halom vakcina csak... ember nem lesz aki be szeretné adadni magának. Erről azóta már mást is hallottam beszélni.

Bizony, egyáltalán nem legfrissebb adat szerint is már a teljes lakosság 150%-ának elég vakcinát rendeltek, de mostmár inkább talán olyan... 300%-nál járnak. Pedig mindig is lehett tudni, hogy sokan nem kérnek belőle.

Ez pedig gond, mert a vakcinák most nagyon drágák... mi a t@kömért rendeltek annyit? Nem azért, mert amúgyis tele vagyunk pénzzel:

"Az IMF-hitel idején sem szállt el ennyire az államadósság, és ebben a forint is ludas"

Ez azért keményen hűtlen kezelés... nemcsak a vakcinák miatt, hanem az úgynevezett "gazdságvédelem" miatt is... főleg azért.

Mit lehet tenni? Nos... bekövetkezett az amit annyira vártam. A sok-sok milliárdért beszerzett vakcinákat ingyen kezdtük el osztogatni... nem várva semmit cserébe:

"Szijjártó: Magyarország 40 ezer vakcinát ad Csehországnak májusban"

"Magyarország – Ausztriához és Szlovéniához hasonlóan – segít Csehországnak és 40 ezer vakcinát ad május első felében, addigra ugyanis Magyarországnak lesz annyi oltóanyaga, hogy mindenkit be tud oltani – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon."

Aztán persze nyomás alá akarják helyezni azokat akik nem akarnak oltakozni mint én... "Híres emberek" egymondatos, más véleményét meg se fontoló kampányával? Nem fog menni, csak az undorom fog nőni.

Megy az agymosás is a statisztikával. Egyrészről elmodják, hogy jaj, gond lesz, hogy nem akarnak majd oltakozni az emberek, de azért olyan cikkek jelennek meg, hogy szinte mindenki akar... ezért, majd gondolják, mások is akarnak majd.

"A magyarok közel háromnegyede oltáspárti"

Csak az a baj, hogy egyrészről azt mondják ezzel párhuzamosan, hogy még se lesz elég ember... plusz azért vannak ilyen cikkek is, miszerint az emberek háromnegyede helyett inkább csak minden ötödik ember oltakozna:

"Minden ötödik magyar szeretné, ha beoltanák, de még nem regisztrált a védőoltásra"

Oltáspárti a háromnegyed... de azért csak 20% oltatná be magát... talán nem mer mindenki teljesen őszinte lenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr916499198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2021.04.17. 01:05:40

Nagyon kemény sztori. Sokmindent akartam írni, de inkább nem, túl forró ez a téma most nekem.

GABOR2 2021.04.17. 02:05:54

@KalmanBlog: Nekem most megint ki kellett hívni a mentőt, ezúttal nagyon jó fej mentősök voltak és-talán a csak egy hetes koronavírus teszt miatt- de nem a koronások közé vitték. Azért persze letesztelék megint... és megint negatív volt.

Ha készen állsz arra, hogy megoszt a történeted szívesen fogadnám. Lehet több valóságot tartalmaz mint a mainstream média.

Ja és remélem azért minden rendben.

KalmanBlog 2021.04.18. 00:39:27

@GABOR2: A túl forró témát úgy értem, hogy ugyan most a cenzúra kicsit alábbhagyott, de vannak azok a szabályok, hogy nem szabad "rémhíreket" kelteni. Van az a mém, hogy a gondolkodó emojit beteszik a rendőrautóba, tudod. Úgyhogy én már inkább nem gondolok semmit.

Egyébként a környezetemben mindenki teljesen jól van, a vírusról csak a médiában hallunk, illetve távolabbi ismerősöktől, de ott sincs senki akiért aggódni kellene. Nekünk olyan mintha nem is lenne semmi.

GABOR2 2021.04.18. 14:05:33

@KalmanBlog: Hát igen elég undorító, hogy nem lehet más véleményed, mert vagy elhallgatják, vagy közellenséggé tesznek. Ha valami tényleg szuperhalálos vírus lenne megérteném, de ennél nem.

Nálunk akik beoltották magukat, távolabbiak, olyan dolgokat mondtak, hogy karfájdalom, bordafájdalom olyan szinten, hogy alig tud valamit csinálni, lábfájdalom, nehézlégzés két héttel később ( állítólag oda is van írja a tájékoztatóba ).

Volt olyan ismerősöm akik azért kaptak most Pfizert pedig harmincasok, mert tanárok visszautasították és akkor felajánlották nekik...

Hallottam olyantól aki kórházba került, hogy a koronás osztály félig volt teli, míg a normál osztályon semmi felesleges hely se volt...

GABOR2 2021.04.19. 14:40:11

Most mondta az egyik külföldi rokonom, hogy náluk az egyik ismerősük elment a szerbekhez oltásért és instant meghalt az AstraZenecától.

promo921 2021.04.19. 20:54:35

Nem is értem ki az, aki nem vállalja az ismert mellékhatásokat, vagy egy jó kis instant halált?

GABOR2 2021.04.19. 21:39:40

@promo921: Tudod az ilyenekre írnak olyanokat, hogy "a vakcina által nyújtott védelem még mindig felülírja a trombózis kockázatát", meg, hogy "az oltóanyagok nyújtotta védettség pedig jóval többet nyom a latba, mint az esetleges kockázatok." vagy hogy : " a vakcinának a betegségek elleni védelme terén tapasztalt előnyei jóval meghaladják az alkalmazással járó esetleges kockázatokat."

Mondják ezt azoknak akiknek meghalt valaki a családjában... biztos jobban jártak mintha vállalták volna az 1%-nál kevesebb esélyt, hogy a vírus okoz neki valamit.

Lorrh 2021.05.04. 08:05:47

@GABOR2: "instant meghalt az AstraZenecától."
ez így elég erős kijelentés. Gondolom nem kell vizsgálni a körülményeket, betegségeket, egyéni hajlamokat, semmit. Csak be kell tolni a hírt: valaki meghalt az asztrától.
Ok.
Értelek.
süti beállítások módosítása