Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhő ismét megmutatta az erejét: milliárdos "szívárgások"

2021. április 12. - GABOR2

Volt nekünk egy Facebook "szivárgás" több mint fél milliárd felhasználói profillal:

"Több mint félmilliárd Facebook-felhasználó adatai kerültek ki a netre"

"106 országból több mint 533 millió facebookozó adatait tették közzé, a felhasználók között van több mint 32 millió amerikai, 11 millió brit és 6 millió indiai.

Az adatok között van telefonszám, Facebook ID, teljes név, lakóhely, születésnap, névjegy és egyes esetekben emailcím is"

Van ez ellen egy varázslat... ha az emberek nem tudják, hogy ellopták az adataikat... akkor az olyan mintha meg se történt volna... úgyhogy nem tudhatják meg:

"Nem fogja elmondani felhasználóinak a Facebook, ha ellopták tőle adataikat"

"A közösségi oldal ugyanis a jelek szerint nem csak, hogy nem tudja hatékonyan megvédeni felhasználói adatait, de utóbbiak még arra sem számíthatnak, hogy ha az információk kiszivárognak a közösségi szájtról, legalább utólag tudomást szereznek erről."

"A Facebook ugyanis a héten egyértelművé tette, hogy nem fogja értesíteni azon, mintegy fél milliárd (!) felhasználóját, akik legutóbb ismertté vált adatlopási botrányában érintettek."

Aztán a Microsoft is megmutatta, hogy az ő felhője is erős ám:

"Most a LinkedIn küzd egy 500 millió fiókot érintő adatszivárgással"

"Ezúttal a Microsoft tulajdonában lévő LinkedIn van célkeresztben, egy hackerfórumon valaki ugyanis 500 millió LinkedIn-felhasználó személyes adatait árulja.

Egy 2 milliós mintából kiderült, hogy az adatok között teljes neveke, e-mailcímek, telefonszámok és egyéb adatok is vannak. A LinkedIn ugyanakkor azt állítja, hogy az adatokat nem mind tőlük szedték, hanem számos helyről, más weboldalakról és cégektől kaparták össze, és összesített csomagként árulják."

Több mint egy milliárdos "szivárgás" egy héten... ez a felhő ereje.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7216499304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása