Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A "legjobb" az Apple-től egyáltalán nem elég; -186 millió egy techimádónak

2021. április 01. - GABOR2

Vannak hatalmas butaságok amiket viszont nagyon sokat lehet hallani. Ilyen például az, hogy a "felhő biztonságos"... de most nem erről lesz szó, hanem arról, hogy az Apple marketingje szerinti "a világ legbiztonságosabb alkalmazásboltja" biztonsága nem volt elég... és a szövegben bízó emberkénk ezért 186 milliót veszített.

"Elhitte az iPhone-os az Apple marketingszövegét - 186 milliója bánta"

"Nagyon drága leckén át tanulta meg egy iPhone-felhasználó azt, hogy nem szabad készpénznek venni azt, amit egy gyártó állít terméke biztonságosságáról vagy arról, hogy miért korlátozza vásárlóit minden lehetséges módon - állítólag saját érdekükben. Phillipe Christodoulou ugyanis egy egész élet megtakarításait, mintegy 186 millió forintnak megfelelő összeget vesztett el azért, mert vakon hitt az Apple mobiltelefonjának és hivatalos piacterének megbízhatóságában."

"Christodoulou ugyanis letöltött az App Store-ból egy alkalmazást, ami átesett az Apple ellenőrzésén, és amivel kapcsolatban minden arra utalt, hogy egy általa Bitcoinjai tárolására használt hardverpénztárca készítője által kiadott hivatalos app volt. Valójában azonban az alkalmazás esetében egy hamisítványról volt szó, ami pillanatok alatt lenyúlta szerencsétlen iPhone-tulajdonos összes, mintegy 600.000 dollár értékű Bitcoinját, amire a pénzt egy élet munkájával kuporgatta össze."

" Az almás vállalat telefonjához kapcsolódó online boltját is "a világ legmegbízhatóbb alkalmazás-piactere"-ként hirdeti - amely állítást azonban Christodoulou példája alapjaiban látszik megkérdőjelezni."

Miért is? Hisz mind az állami, mind a magánszférában már rengetegszer bebizonyosodott: a legbiztonságosabb se elég biztonságos.

"azt mondta: korábban megrögzött Apple-rajongó volt, de az eset után nagyon megváltozott a véleménye az almás vállalatról."

Ilyen az amikor egy techimádó személyesen találkozik a valósággal. Ha Teslában ült, akkor viszont nem lesz második esélye...

Az Apple továbbra is a "legjobb" lesz: "Az Apple kollégáinak az ügyre reagálva nem volt jobb szövegük, mint annak elismétlése, hogy "tanulmányok sora bizonyította, hogy az App Store a világ legbiztonságosabb alkalmazásboltja", valamint, hogy a cégnél folyamatosan dolgoznak azon, hogy megőrizzék és tovább erősítsék az App Store védelmi mechanizmusait."

Ő a legjobb... de ez nem elég... és ez igazából a lényeg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1916488030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása