Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Trump után progesszívként...

2021. február 10. - GABOR2

Figyelem, mindenkit előre figyelmeztetek, hogy készítse be a zsebkendőket ugyanis RETTENETES dolgokról lesz szó. Például arról, hogy progresszív hőseink hullanank mint a legyek... vagy inkább mint a konzervatívok a választás előtt.

De elsőnek legyen az, hogy a győztes, elcsalt csata után, Biden elnökségének első hete alatt a CNN nézettsége 44%-ot zuhant.

"CNN's ratings free-fall in Biden's first week; network's prime-time shows drop 44%"

És még tovább zuhant és megy a pánik, hogy senkit se érdekel a showjuk ami arról fantáziál, hogy Trumpot hogyan lehetne még kicsinálni.

Aztán volt egy kifejezetten vicces eset is. Az egyik baloldali Youtube-er összeveszett a "World Socialist Web Site" egyik írójával és az egyik vitás pont az volt, hogy örülni kell-e annak, hogy Trumpot és konzervatívokat cenzúrázzák.

A World Socialist Web Site embere azt mondta, hogy rendben van, hogy Trumpot cenzúrázzák, mire a Youtube-er próbálta elmagyarázni, hogy ez nem így működik, ha ezt engedik akkor majd eljönnek a baloldaliakért is mostmár.

Pár nappal a vita után a Facebook törölte a faszi személyes oldalát és a "World Socialist Web Site" Facebook oldalát is és itt az írásuk amiben ezért sírnak:

"Facebook purges left-wing pages and individuals"

Ami még extra együttérzést kell, hogy keltsen, hogy nem volt se figyelmeztetés, se indoklás...

Aztán progresszív Youteberek beszélnek a sokkjukról, hogy őket is elkezték cenzúrázni:

"Host of progressive media accounts claim they’ve been arbitrarily demonetized by YouTube"

Franciaországban meg olyanokat mernek mondani vezetők, hogy pl. ez az egész gender dolog pl. meg egyéb woke-ságok "amerikai ideológiák" amiket be kéne tiltani, mert meg fogják semmisíteni Franciaországot:

"Will American Ideas Tear France Apart? Some of Its Leaders Think So" 

Mindez megjelenhet egy "neves" amerikai lapban.

"Politicians and prominent intellectuals say social theories from the United States on race, gender and post-colonialism are a threat to French identity and the French republic."

Plusz nem holmi jobboldaliak, hanem Macron oktatási minisztere mondja, hogy harcolni kell az amerikai progresszió ellen ( faji cuccok, genderizmus, postkolonizmus )

"French politicians, high-profile intellectuals and journalists are warning that progressive American ideas — specifically on race, gender, post-colonialism — are undermining their society. “There’s a battle to wage against an intellectual matrix from American universities,’’ warned Mr. Macron’s education minister."

És ilyen gondolatok más vezetők fejében is megszülettek és... mi szőrnyűség harcolni akarnak az amerikai progresszió egyetemeken való terjedése ellen is.

Hát milyen világ jött itt?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9916422598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2021.02.14. 09:31:56

Egy nagyon elvadult tipp: ez talán tényleg az algoritmus műve, vagy aki akarja nevezze AI-nak... Évek óta tolják a süket dumát arról hogy a jobbosokat csak az algoritmus szivatja ilyen-olyan okokból, sokszor "tévesen", de ez sosem tűnt többnek mint gyerekes kifogás, mert ugye hogy a tökömbe' tehet felelőssé valaki egy hibáért egy olyan dolgot ami fölött 100% kontrollja van... Ez olyan mintha azt mondanák, hogy "nem én ütöttem, hanem a kezem, nem én vagyok a hibás". Szerintem még mindig nem tartunk ott, hogy ténylegesen valami programra bízzanak ilyen döntéseket, de végülis a fene tudja.

Egyelőre valószínűbbnek tartom, hogy:

1. a rezsim terveinek most az felel meg, ha a klasszikus szocialistákat és/vagy a nagyon agyhalott progresszíveket kitolják a köztudatból;

1/b. lehet hogy ugyanezt kifejezetten a fehér fajúakra célozzák, hogy a színeseknek utána könnyebben lehessen beadni hogy a fehérek nem állnak mellettük;

2. az sem kizárt, hogy az egész csak vetítés, ismeretlen huszadrangú balos szarokat törölnek kizárólag azzal a céllal, hogy lehessen rájuk mutogatni, hogy lám balosokat is bannolnak, a cenzúra nem egyoldalú. Holott azért kurvára nem ugyanaz, hogy a jobboldalon* hosszú évek óta a legfontosabb információs csatornákat szabotálják, a baloldalon meg most törölnek pár senkit, miközben a mainstream továbbra is ugyanazt a szélbal üzenetet tolja, tehát náluk ez semmiféle konkrét veszteséget nem jelent.

* Itt jobboldal alatt kifejezetten az új, a valódi jobbot értem, ami küzdeni akar a rezsim ellen, és nem a RINO / controlled opposition jobboldalt ami ugyanúgy a háttérhatalom zsebében van.

Deansdale 2021.02.14. 09:40:48

...vagy egész egyszerűen csak a rezsim nem bírja a konkurrenciát. A facebook ecnzúráról szóló cikkben említett Socialist Equality Party szerintem nem az ő kutyájuk kölyke, és nem akarják hogy esetleg az ő szavazóikat szipkázzák el. Ez tűnik a legvalószínűbb megoldásnak. Feltételezem a többi cenzúrázott progresszív zöme is valami alternatív balos irányzatot favorizál a rezsimmel szemben.

Szóval ja, az előző ommentben túlbonyolítottam a kérdést, ez (még) nem az "algoritmus", egyszerűen csak a konkurrenciát irtják a baloldalon ugyanúgy, mint a jobbon.

GABOR2 2021.02.14. 15:50:42

@Deansdale: Igen, valószínű hogy arról van szó, hogy mostantól tilos bírálni és azokat akik ezt nem fogják fel a progesszív oldalon, vagy "figyelmezetik", vagy teljesen eltüntetik. Nemcsak noname embereket érinti ez most a baloldalon, hanem pl. "neves" Antifa oldalakat is több tízezer követővel is akár, meg egyes hollywoodi hírességeket. Gondolom azokat kik nem elég okosak, hogy felfogják... Bident nem lehet bírálni. Az ügynökök persze rögtön tudták,hogy váltani kell, mostantól "mérsékeltnek" kell lenni.

Frederick2 2021.04.08. 17:58:23

@Deansdale:

"egyszerűen csak a konkurrenciát irtják a baloldalon ugyanúgy, mint a jobbon."

Ez valami olyasmi, amikor Lenin és a bolsevikok leszámoltak a balos konkurenciával. Anarcho-kommunistákkal, anarcho-szindikalistákkal, tanácskommunistákkal stb.

Gondolom, most valami hasonló zajlik.
süti beállítások módosítása