Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az innováció csodálatos; erkölcs... az meg mi?! ( Trend idők )

2021. január 09. - GABOR2

Lazán vettem a bullshitetk fogyasztását mostanában, de van az úgy, hogy azok csak úgy szembejönnek veled. Ez történt velem is idén amikoris miközben gépeztem bekapcsolva volt a rádióm.

Hallgattam a Kossuth Rádiót és annak van egy "Trend idők" című műsora.

Ez egy olyan műsor, amiben kritikátlan imádat leng körül mindent ami digitális, meg "innovatív" és rövid, pár percben mutatják be az éppen aktuális "innovációt", és arra már nem jut idő... vagyis inkább fel se merül, hogy kéne azzal foglalkozni, hogy esetleg problémás lehet a dolog... biztonság szempontjából. De ez a story most nem erről szól, hanem ez azt mutatja meg, hogy igazából nemcsak a biztonság nem fontos ebben a műsorban, hanem az erkölcs se... fel se merül, hogy az újabb csodás innováció felvetne... kérdéseket... hogy hogyan hatna a dolog a társadalomra ha alkalmaznák esetleg, egyáltalán jót tenne-e a bemutatott innováció a "szabad" társadalmaknak... ilyen "UUUUUUNCSI!" kérdések.

Megint lekéstem az elejét és valamiért nem érzik úgy, hogy a műsor végén meg kéne említeni, hogy ki beszélt, tehát csak nagyjából tudom leírni, nem biztos, hogy hiba nélkül, hogy mi volt...

Szóval valamikor január után volt egy műsor amiben arról volt szó, ( vagy valami ilyesmi ) hogy van egy szuper, kis, újabb magyar startup, ami azon dolgozik... figyelem az innováció tárgya biztos része annak amit írok... szóval azon dolgozik, hogy... kíszűrjék az álhíreket... de nem magukat a híreket vizsgálnák, hanem... az emberek közösségi oldalának profilja alapján, egy algoritmus eldöntené ( amit mesterséges intelligenciának is hívnak, így drágább lenne ugyanaz ), hogy potenciális álhír tejesztő vagy-e és ha annak gondol, akkor... ki lennél zárva. Nem kell, hogy valaha életedben elkövesd a dolgot... elég a potenciás lehetőség. "Sajnos" még nem használják a nagy közösségi oldalak a "megoldásukat".

Ez durva dolog, hisz elkövetés nélkül már büntetnek, hogyan hathat ez egy "szabad" társadalomra, hogyan befolyásolhatná ez a választásokat, hogyan tudnánk biztosan eldönteni, hogy azok a bizonyos hírek álhírek... kérdések amik fel a se merülnek ebben a műsorban, csak hogy jeeeee, egy újabb innováció, szuper.

Amúgy arról már nem is beszélve, hogy rengeteg az álhír, éppenséggel a mainstream média főleg baloldali része nagyon szorgalmasan gyártja őket minden nap, de a "hivatalosan" álhíreket is rengetegen megosztják ami felveti azt, hogy...

talán nem lenne jó ötlet a felhasználóbázis talán úgy 84%-át törölni... talán ez az innovációs ötlet is zsákutca, hisz így alig marad majd felhasználó, vagy legalábbis olyan aki megnyilvánulhat.

Meg persze lehetnének még "lényegtelen" kérdések arról, hogy időnként kiderül, hogy egy hír nem hamis volt, hanem csak szerették volna annak beállítani, politikában állandóan az megy... tehát ki dönti el, hogy mi a fake-news? Ilyennel mellékes dolgokkal nem fárasztanak.

A "Trend idők" az egyik legjobb bullshit forrás... ajánlom a szélsőséges mazoistáknak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4616378774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promo921 2021.01.11. 14:45:24

Azzal a résszel nem értek egyet, hogy a 84%-ot nem érné meg bannolni, mert szerintem 100%-át kéne :)
süti beállítások módosítása