Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy kis pozitívságot a sok rossz hír közé

2020. augusztus 15. - GABOR2

Sajnos teli van a világ borzalmas megoldásokkal ami a számítástechnika használatát illeti, így a blogom is, de most egy kis pozitívumot is bemutatnék. Hééé... azért nem kell elmenni, jó lesz.

Nagy meglepetés ért, találtam egy cikket, ami a repülőgépek szoftverfrissítésével kapcsolatos biztonságról írt egy mainstream oldalon... és nem lealázóan, hogy dehát mééé nem kötik felhőre az összes gépet, az ám a biztonság... nem, egy teljesen normális cikk... tudom, én is teljesen meg vagyok lepődve, hogy ez meg mi?

"Még mindig floppy-lemezekkel frissítik a Boeing 747-eseket, 8 darab kell 28 naponta"

Micsoda, floppy? Dehát... akkor nekik fontosabb az utasok élete minthogy menőzzenek, hogy neten lógnak és milyen digitálisak már... BIZTONSÁG FONTOS?! Mi ez, egy másik dimenzió?!

"A floppy-lemezek nem csak régiek, de biztonságosak is. Ezért sem véletlen, hogy a Boeing ilyen adathordozók segítségével frissíti néhány régi utasszállítójának fedélzeti szoftverét."

"Az 1988-ban bemutatott Boeing 747-400-asok igen biztonságos repülőknek számítanak, azt azonban már jóval kevesebben tudhatják róluk, hogy a géptípus szoftverrendszerét nem USB-kulcson vagy felhőn át, hanem floppy-lemezek segítségével frissítik. Minderre a Pen Test Partners kiberbiztonsági cég hívta fel a figyelmet."

Ha felhőn át menne... sok ember már nem élne akik most mégis élnek.

Aztán ez is mi:

"A floppy-lemezes frissítés önmagában nem meglepő, és nem is egyedi megoldás: a Pen Test szerint sok társaság használja, mivel biztonságosnak számító eljárásról van szó."

"Egyébként nem csak a repülőknél gyakori a floppy-lemez használata: az amerikai hadsereg éveken át használta a ma már idejét múltnak számító adathordozókat, mivel azok még mindig sokkal biztonságosabbak, mint a napjainkban kapható eszközök."

Na ezzel meg is volt az éves pozitív hír keret, lehet menni tovább a következőre, ami már garantálom rettenes dologról fog szólni. Akár előre mész, akár hátra.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4616165178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása