Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Windows a felhőért: a képedbe nyomjuk, hogy akard + természetesen hibák

2020. június 11. - GABOR2

A Microsoft nem éppen microagresszióval nyomatja a felhőt:

"Meglepő dolgot kezdett el feldobni egyeseknek bejelentkezés után a Windows 10"

"A napokban meglepő dolog kezdett szembejönni világszerte a Windows 10-et használókkal, miután azok bejelentkeznek az operációs rendszerbe. A redmondi szoftver ugyanis a jelek szerint sokak számára váratlanul egy teljes képernyős "nyaggatópanelt" dobott fel, amiben a rendszer és a Microsoft emelt szintű szolgáltatásainak bekapcsolására, illetve kipróbálására próbálja meg a meglepett felhasználókat rávenni."

"A képernyő ugyanaz, ami egy ideje mindig megjelenik, amikor a gépre a Windows 10 egy új verziója (mint pl. a mostani 2020 Májusi Frissítés) kerül fel, és ami többek között a Windows Hello aktiválására, az okostelefonja és az asztali gépe összekötésére, valamint az Office 365 kipróbálására és a felhős mentés bekapcsolására kapacitálja a felhasználót."

"Ugyanakkor a képernyő a jelek szerint mostantól akkor is elkezdhet felbukkanni, ha szó sincs semmilyen új verzió, de még csak egy folt telepítéséről sem, hanem a felhasználó mindössze bejelentkezik az előző nap - vagy akár pár órája - kikapcsolt gépébe. Ez meglepő lehet sokak számára, akik tanácstalanul állhatnak az előtt, hogy mégis mivel váltották ki ezt, vagy hogy most mit csináljanak."

Milyen jó is ez a felhő, hogy totális erőszakkal kell nyomatni éveken át és még így is kb. semmi jelentős előrelépés...

Nyugi, jönnek a hibák is:

"Megzavarodhat a rajzolástól az új Windows 10"

"Május végén általánosan elérhetővé vált a Windows 10 May 2020 Update operációs rendszer, ám egyelőre javarészt csak olyanok képesek átváltani rá, akik manuálisan telepítik, az ismert hibái miatt a Windows Update-en keresztüli terjesztése erősen limitált."

Így nyomul egy közel limitnélküli pénzügyi forrásokkal rendelkező cég, ami évtizedek óta készíti a Windows operációs rendszert, de a konkrét példányt is már évek óta... Nem hiába biztospont nálunk a Microsoft, biztos valami bug lesz, ha jön egy méretes frissítés... pedig tesztelik előre, meg szuperdivesz a csapatuk, amitől a mese szerint jobbak lettek, pedig képtelenek igazából már jó rég óta kiadni hiba nélkül valamit.

Aztán... ha már a sok hibától sejtik, hogy kitépkeded az összes hajad, adnak egy kedves kis címet arra, hogy megint sz@r a drága Windows... "nem szeretik egymást" az Intellel.

"Nem szereti egymást az új Windows 10 és az Intel Optane memóriája"

"Úgy tűnik, hogy a napokban egy újabb elemmel bővült azon komponensek listája, amik nem férnek össze a Windows 10 egy hete elérhetővé vált legújabb kiadásával. A 2020 Májusi Frissítés néven érkező új verzió települését követően ugyanis problémázni kezd az Intel Optane memóriaegységének meghajtóprogramja."

Persze megint felmerülhet benned... ezt nem tesztelik le előre? A válasz... de igen, tudtak is a hibáról, sőt hónapok óta tudják, de... mégis kiadják így javítás nélkül. Ha nem lenne véletlen probléma, akkor ők maguknak kell gondoskodni róla, mert a végén még egyszer kijönne valami ami... csak úgy működik és kész.

"A hibát egyébként már a frissítés tesztelése során, hónapokkal ezelőtt jelezték az Insider felhasználók a Microsoftnak, utóbbi mégis úgy adta ki az új Windows 10 verziót, hogy ezt nem javította benne."

Ilyenkor érzi az ember, hogy milyen fontos ő a cégnek.

De ez már szokás, ezért inkább talán meg is szüntethetnék a tesztelő projektet, úgyis csak viszi a pénzt zéró haszonnal:

"ami erősen megkérdőjelezi a Microsoft Insider programjában a hibakövető rendszer értelmét és működését."

Ha te is olyan vagy aki úgy áll hozzá a sebezhetőség problémához, mint amit az újságcikkek próbálnak újra és újra mutatni, vagyis hogy ha van egy sebezhetőségről hír akkor pánikolni kell, de ha kijön a javítás akkor úgy viselkedni, hogy mostmár minden rendben, biztonságban vagy és viselkedjél úgy mintha a jövőben nem jönne még egymillió ugyanilyen cikk, arról már nem is beszélve, hogy rengeteg sebezhetőség van amikkel állandóan tudják támadni a Windowsokat és nem is írnak róluk; szóval ha ilyen vagy akkor szólok, hogy akkor talán megint kezdődhet az érzelmi hullámvasút:

 "Rendkívül veszélyes Windows-támadókód bukkant fel a neten"

"Egy biztonsági kutató a napokban egy olyan, rendkívül veszélyes sebezhetőség, illetve az annak kihasználását lehetővé támadókód részleteit publikálta a neten, amire építve kiberbűnözők egy, a pár évvel ezelőtt világszerte súlyos károkat okozó WannaCry vagy NotPetya által kiváltotthoz hasonló járványt indíthatnak el a gépek között. A SMBGhost esetében ugyanis egy ún. "wormable", azaz "férgesíthető" biztonsági résről van szó, ami a Windows-zal működő rendszerek távolról és a felhasználó közreműködése nélküli megfertőzésére ad módot."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr815804784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása