Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kalandozzunk a pénz után... és talán... kapjuk is el

2020. június 02. - GABOR2

Olyan csúnya a legutóbbi cikkem... Én többször nekifutottam, újraszerkesztettem, de ugyanúgy egybefolyik... Így hát gondoltam, hogy ne az legyen legelől, legyen egy új cikk... egy különleges. Olyan infókkal amik talán még pénzt szerezni is segítenek Neked...

Megintcsak visszatérünk a jegybankhoz és a tőzsdéhez.

Láthatod, hogy a tényleges gazdasági tényezők nagyon rossz állapotba kerültek, de a tőzsde meg megy fel... mi folyik itt? Most ebbe nézünk bele kicsit.

Miért megy fel a tőzsde? Nos... a legaljához képest tényleg felfele megy, de... CSAK 5 RÉSZVÉNY VAN POZITÍVBAN A JÁRVÁNYHOZ KÉPEST AZ S&P 500-ban.

Szerinted melyek ezek?

A válasz: Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Google. Minden más részvény igazából továbbra is mínuszban van. Íme erről az ábra:

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/five%20largest%20stocks.jpg?itok=HhII0TIrrecent buybacks 5.30.jpg (1002×655)

495 cég van minuszban... De... a techcégek miért nem?

Nos, erre lehet egyszerű okokat is találni mint... abban hisznek az emberek, abba dől a lé... Meg végülis a többi cégé is emelkedik, csak még nem lettek elég erősek. Hol itt a baj? Egyesek valamiért várnak egy újabb nagy zuhanást a tőzsdén, dehát tévednek és ennyi...

Nos, akik zuhanást várnának a tőzsdén a reálgazdaság állapota miatt, logikusan teszik, SŐT... igazából a tőzsdéről ezerrel áramlik ki a pénz... DE MÉGIS EMELKEDIK. Hogy lehet ez?

Ábrák erről:

Egy.

Kettő.

Ez pedig egy cikk lesz, aminek a címében is benne, van, hogy 1800-as évek óta mostanában volt a legnagyobb emelkedés a tőzsdén és a cikkben szintén szerepel az ábra...

"The stock market's gain in the last 10 years is one of its best runs since the 1800s"

Ha megnézed az első linket, ott is van a címe az ábrának... Részvény rally a "kiáramlás" ellenére. Vagyis... bár rengeteg pénz hagyja ott a tőzsdét... az mégis emelkedik... Erről szól az ábra... Arról, hogy milyen nem normális állapot áll most fennt.

Szóval rekordokat döntő növekedések vannak a tőzsdén akkor, amikor a reál gazdaság rekord bajban van, és óriási pénz kiáramlás van a tőzsdén... Hogy a f@&@&@-ba lehetséges ez?

Nos, az egyik magyarázat itt van:

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/announced%20buybacks%20tech_0.jpg?itok=Q_XWDonM

Így van... a cég sajátrészvény visszavásárlások ezerrel elindultak... ami techcégeket illeti.

Ők veszik a saját részvényüket és emelik meg ezzel az értékét... már megint.

Viszont elérkeztünk egy veszélyes területre, ahol mindezek ellenére jöhet a zuhanás.

Itt a következő ábra, de még ne kattints:

https://realinvestmentadvice.com/wp-content/uploads/2020/05/Put-Call-Rato.png

Gondolom felmerült már benned, ha foglalkoztál ezekkel a kérdésekkel, hogy... "De a piaci hagyományos szereplőknek is van erejük a jegybanki vásárlás és a cég sajátrészvény visszavásárlás ellenére is... honnan tudom, hogy melyik milyen erős?" Nos, valamiért valamikor idetévedtél a blogomra és ezért a sors úgy hozta, hogy... most megkapod a választ erre a nagyon fontos kérdésre, amire amúgy sehol se válaszolnak... Persze, ez csak egy mód, de hatékony, hogy megtud mi a helyzet.

Szóval ha rákattintasz a linkre mit látsz, hogy kell ezt az egészet értelmezni? Nos, ez egy úgynevezett Put/Call ábra és a lényeg, ha a kék vonalka fölér a rózsaszín vonal felé... akkor kezdődik a részvényzuhanás minden ellenére... És láthatod az ábrán... ezt elég szépen mutatja. Ugyanis amikor ez történik akkor az van, hogy több olyan és erősebb szereplő-erő van, aki le akarja vinni az árfolyamot. És nézd csak a legutolsó adatot... pont elérte a vonalat.

És még miért is különleges ez a cikk... a válasz, hogy... tütütütűűűűűű... megmutatom, hogy miket vesz a FED és ezzel mikre hat mint felhajtó erő, annak ellenére, hogy junk papirok akár.

Bár ezek vállalati kötvények, de utánna ebből az adósságból sajátrészvényt tud venni a cég.

Ha akarod lemásolhatod és ha a FED folytatja ezen papirok vásárlását akkor a befektetésed tuti, lényegében mindegy, hogy igazából mi van a céggel meg a piaccal és a reálgazdasággal... persze ha abbahagyja egyszer ezek vásárlását... akkor bezuhannak és ki tudja meddig veszi...

Itt egy kép az ETF-ekről amiben bevásárolt a FED... száz és száz milliárd dollárokról van szó... na ná, hogy látszódlag minden rendben.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ETFs%20purchased.jpg?itok=QTM9kF9bhttps://www.federalreserve.gov/publications/files/smccf-transition-specific-disclosures-5-29-20.xlsx

És itt a teljes táblázat:

https://www.federalreserve.gov/publications/files/smccf-transition-specific-disclosures-5-29-20.xlsx

Japán egyébként mutatja az USA jövőjét mindenbizonnyal... Japánban 2011-ben kezdődőtt a jegybank ETF vásárlási programmja mint jegybanki policy és már kb. az összes ETF 80%-a a japán jegybank tulajdonában van:

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/BOJ%20owns%2080%25%20of%20ETFs.jpg?itok=-TPsSn4V

Vagyis... egy szereplőhöz kerül minden ahogy halad az idő. Az igazi befektetők lelépnek és igazából egy valaki marad... a jegybank.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7715736296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása