Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Erre képes egy hatékony kibertámadás... de még mindig félremehet

2020. május 20. - GABOR2

Izrael "visszavágott" egy kibertámadással. A gond a kibertámadással kibertámadásra visszavágással, hogy talán nem is azok támadtak meg minket akikre a jelek utalnak. Bár vannak országok akiknek nagyobb lehetőségei vannak a felderítésben és Snowdentől tudjuk, hogy Izrael az amerikai besorolásban teljesen egyedi helyen szerepel és Izrael jól el van látva információkkal. De talán még ennyi se elég igazából és így odacsapni valakinek... hát lehet rosszabbá teszi a helyzetet.

A konkrét történetben azt akarom inkább kiemelni, hogy ha olyanok támadnak, akik jól értenek hozzá, mint például a titkosszolgálatok, akkor a digitális infrastruktúrának annyi... és nemcsak órákra. Vagyis ez is jól mutatja, hogy a digitális államoknak maximum addig tart az élete, amig nem lesz egy komolyabb háború... akkor majd ott állnak technika nélkül, mert azt mind tönkreteszik.

"Izraeli kibertámadás béníthatott meg egy iráni kikötőt"

"Meg nem nevezett amerikai kormányzati források szerint Izrael kibertámadása béníthatott meg május 9-én egy iráni kikötőt, írja a Jediót Ahronót weboldala, a ynet. A név nélkül nyilatkozó amerikai illetékesek szerint a "rendkívül pontos" és súlyos károkat okozó akció..."

A válaszcsapásban Izrael a Hormuzi-szorosban levő Bandar-Abbász kikötőjének hajóforgalmat és árúszállítást irányító számítógépes rendszerét támadták, emiatt a kikötő váratlanul több napra leállt.

"A szóban forgó esemény május 9-én történt, amikor is a kikötő forgalmat és áruszállítást vezérlő számítógépes rendszere egy pillanat alatt összeomlott, és a kikötő kénytelen volt teljesen leállni."

"az újságíró szerint ezt alátámasztják olyan műholdas fotók is, melyeket sikerült megszerezni a lapnak, és amelyeken még napokkal később is hosszan feltorlódott hajósorok láthatóak."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9115708590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása