Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 27

2020. május 19. - GABOR2

Hát a Home Office és a digitalizáció nem hozta el azt a csodát, hogy több időm legyen, így hát kicsit most másként fogok írni. Sok anyag van, sok nagyon jó anyag,(nemcsak Kultúrháborús) de nem fogom mindhez berakni egyből a forrást, meg mindenhonnan szószerint idézni, hanem ezeket a cikk végére teszem, illetve leírom mi a lényeg... vagy valahogy majd lesz. Mert amúgy napokig tartana amíg végeznék.

Szóval vegyük is fel a fonalat...

Joe Bidennek van, illetve voltak szexuális zaklatás ügyei... ezeket probálták védeni, nem tudomást venni róla, de aztán gondolom azért is mert látták a közvélemény kutatásokat, a Demokrata és Progresszív mainstream média elkezdett olyan cikkeket kiadni ami mutatta az új irányt... az pedig az, hogy igen, szerintük is Joe Biden megtette, de... akkor is rá kell szavazni.

"I Believe Tara Reade. I’m Voting for Joe Biden Anyway."

"I Believe Tara Reade. And You Should, Too."

"We already knew that Biden is the type. Had we as voters and had the Democratic Party taken this seriously, we wouldn’t be in this mess now."

Próbálják úgy beállítani a dolgot, hogy mivel Trump és Biden között kell választani... a két rossz közül a kevésbé rosszat kell választani. Persze az eleve nem igaz, hogy két rossz közül kell választani már azért se, mert lehetne akár valaki harmadikat választani, vagy nem szavazni... valamit ami mutatja, hogy létezik erkölcsi tartás amögött amit prédikálnak, hisz amivel vádolják Joe Biden-t az a Demokrata oldalon az egyik legnagyobb bűn... vagy pár hónapja még az volt.

Nézzünk is vissza picit a múltra, és nézzünk aztán jelenre... ez sokat elárul majd a Demokrata szavazók valódi elkötelezettségéről a nemi erőszakkal szemben.

2018-ban egy felmérés szerint a Demokraták 71%-a szerint ha valaki főiskolásként szexuális támadást hajtott végre, ne lehessen a legfelsőbb bíroság tagja... Viszont most 2020-ban a fentiekhez hasonló cikkek után csak 30%-a mondja azt a Demokratáknak, hogy ha valaki szenátorként hajotta végre a szexuális támadásokat, akkor nem szabadna elnöknek jelölni...

Vagyis az egész "szexuális támadás a nők ellen a világ egyik legrosszabb dolga" mögött kiderült nincs semmi elvi hitt a Demokrata szavazók között és a vezetők között se.

"In 2018, 71% of Democrats said a sexual assault committed in high school should disqualify someone from being a Supreme Court justice. In 2020, only 30% of Democrats say a sexual assault committed when someone was a Senator should disqualify that person from the presidency."

https://twitter.com/BenSpielberg/status/1258066189307109376

És még lehetne elemezni a dolgokat, pl. hogy oké, hogy a Demokratákat ez nem érdekli, de biztos csak a szemét Demokrata férfiakat nem. Nos, a felmérés szerint a nőket jelentőssen kevésbé mint a férfiakat... és ugye ezek volnának a kemény feministák, akik amúgy telisírják ezzel a világot:

"How Americans view sexual assault allegations against Joe Biden and Donald Trump"

"Women prefer Joe Biden over President Donald Trump in a head-to-head match-up"

A magyar sajtóban is megjelent valamennyi ezekből az ügyekből, bár a pártatlanságot és tárgyilagosságot ne nagyon várd, a korábbi tapasztalatok alapján:

"27 évvel ezelőtti szexuális erőszak vádja robbant rá Joe Biden kampányára"

Aztán az egyik legfontosabb fejlemény volt, hogy voltak választások Kaliforniában... nem mindenhol... pár helyen. Pár helyen, ahol a Republikánusok azt gondolták maguk is, hogy nem nyerhetnek, meg a Demokraták meg voltak győződve, hogy a levélben szavazás majd még tovább növelik az előnyüket.

A szavazás előtt ez hatalmas téma volt, sok cikkel... berakok párat az írásom végére talán, de végülis minek, ha már tudjuk a végeredményt, ami... hatalmas Republikánus győzelem, és hatalmas Demokrata bukás.

Erről úgy írtak az újságok, hogy megtörtént az elképzelhetetlen... hisz Kalifornia egy Demokrata fellegvár. Senki se számított erre, és jött a sok elemzés, hogy ez vajon miért lehet. Valakik szerint pl. azért ahogy ott kezelték a koronavírust. A progressszív lakosság nem tartja be a politikusai előírását és pl.simán kijárnak a partra partizni. Valakik szerint ez egy nagyon aggasztó jel a Demokraták számára... a szavazóik nagyon nem értenek egyett velük ebben a kérdésben.

Még egy kis szemléltetés, hogy ez mekkora sok volt a Demokratáknak... az előző Demokrata vezetőnő, azt állította, hogy miután meghallotta mi történt, totál kikészült és napokon át megállás nélkül csak sírt...

"‘F***ing Devastating’: Katie Hill Says She Cried For Days After Republicans Flipped Her Old Seat"

Erről is még lehetne tán egymillió cikket berakni, hogy elemzik, hogy hogyan történhetett ez meg, de... senki se érti, azok se akik nyertek. Mindenesetre mindenki előtt felsejlett, hogy olyan dolgok változhatnak meg, amiről eddig azt hitték lehetetlen. Ja és a vereség nem kicsin múlott... nagyon kikaptak a Demokraták.

A másik jelentős nagy ügyek, hogy kiderült, hogy egyrészről Obama még elnökként tudta, hogy egy FBI ügynök azon dolgozik, hogy megbuktassa Trumpot és minimum semmit se tett ellene és Joe Biden is tudta... őszintén nem merültem el a témában, de Trump Obamát börtönbe küldené ezért, és tettét az amerika legnagyobb politkai  bűnének nevezte; a másik ami kiderült, hogy több emberről kiderült, hogy teljesen tudatosan hazudtak Trump orosz ügyeiről.

"Trump claims Obama committed 'biggest political crime in American history'"

"Newly declassified evidence undercuts former DNI Clapper's testimony to Congress"

"I Knew Nothing! Obama Official Evelyn Farkas Admitted She Lied On MSNBC About Collusion"

Aztán még az orosz ügyhöz talán kapcsolódik... az egyik ilyen progresszív tv-s ember egy interjúba vitába keveredett amikor más újságírókat szidott és közben a vita hevében talán, azt találta mondani, hogy a saját, tehát progresszív oldalukon kialakult egy összeesküvés hívő réteg, ezt persze neki is lehetne köszönni, mert ő is részt vett benne, de nem, hanem inkább... az oroszokat hibáztatja, hogy ez kialakult... igen kicsit, mintha ezzel is nyomatná még tovább az összeesküvés elméletet.

"No, Really?! MSNBC's Chris Hayes Admits There is 'Subculture of Conspiratorial Thinking Among Democrats'"

"There is absolutely a subculture of conspiratorial thinking among Democrats, or the broad anti-Trump coalition. I would a hundred per cent concede that. "

Aztán... a Demokraták ravaszkodtak. Egy új, vészhelyzeti koronavírus törvénybe belecsempészték, úgy mellékesként, hogy eztán ne kelljen hivatalosan igazolnod magad  a szavazáson, hanem csak úgy bemondásra fogadják el, hogy amerikai állampolgár vagy. Persze így a migrik is nyugodtan tudnának szavazni és hát mi más lenne a cél...

"Democrats' coronavirus bill would undermine states' voter ID requirement"

Aztán nézzünk ezeknél apróbb ügyeket... kis színes ügy némelyik.

Adale egy sztár és arról is ismert volt, hogy nem éppen vékony. Viszont most nemrég tényleg lefogyott és igazán vékony lett... jól néz ki és erről kirakott egy mosolygós képet az egyik közösségi oldalra... bármiféle komment nélkül.

Erre persze a progesszív oldal kikészült, elmondták, hogy ez kövérségfóbia, hogy igazából milyen egészségtelen... lefogyni, hogy nem kéne örülni neki, hogy lefogyott és végül némi önreflexióval... nem is kéne róla beszélni.

Magyarul is elég korrekten feldolgozva:

"Cikkekben elemzik, hogyan kell, nem kell, szabad vagy nem szabad éreznünk Adele lefogyós fotójával kapcsolatban"

Aztán Zuckerberg szeretné, ha az állam szabályozná... Trump alatt persze ez azt jelentené, hogy sokkal többet tehetnének az emberek:

"Mark Zuckerberg: Szükség van egy egyértelmű szabályozási keretre"

Aztán Trump belengette, hogy majd tesz valamit a szélsőbal befolyás ellen a nagy techcégeknél:

Trump Says Tech Giants Controlled by ‘Radical Left,’ Vows Action

Egyébként nemrég történt az is, hogy a Youtube vezetője bevallotta, hogy a felhasználók nem szeretik, hogy mainstream (leginkább baloldali) médiákat előnybe részesítik és azok kerülnek kiemelt helyre, de őket ez nem érdekli, folytatni fogják ezt:

"YouTube CEO: Users don’t like “authoritative” mainstream media channels but we boost them anyway"

No meg, a baloldali média összeomlás is folytatódott és ez eléri simán a legnagyobbakat is. A Vice most pl. 150 embert küldött el:

"Vice Media to Lay Off More Than 150 Employees Amid Coronavirus"

Aztán talán a legérdekesebb hír...

Emlékeztek még rá, hogy volt egy Google alkalmazott aki készített egy belsős céges kutatást, ami kimutatta, hogy... igen, amiben a cégnél hivatalosan hisznek és dogmaként nyomatnak, nem igazán igaz. ( női főnökök, diverzitás stb.) A Microsoft ilyen kutatása még messzebbre ment és kiderült belőle, hogy a diverzitás nem az erősségük, sőt. (Azóta is megbízhatóan szállítják a bugos bugjavításokat.)

Az illetőt kirúgták a cégtől.

Nos, most viszont megjelent egy cikk - aminek a szerzője igazából egy  progresszív aktivista - amiben a szerző riadót fúj, mert kiderült, hogy azóta a Google elkezdte leépíteni a diverzitást nyomató programokat.

"Current and ex-employees allege Google drastically rolled back diversity and inclusion programs"

Persze lehet, hogy csak simán semmi sem elég nekik, de tény, hogy az egyik legnépszerűbb ilyen programukat megszüntették... mert szerintük túlságosan az USA-ra volt szabva.

Aztán... kiderült, hogy AOC nem fizetett be 2000 dollár adót... már nagyon régóta és továbbra se hajlandó rá. Ez azért is érdekes, mert egy befuccsolt régi cég miatt van ez a tartozása... és ő ugye imádná megadóztatni a cégeket... de ő maga nem hajlandó befizetni ezt a tartozást.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr515707992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása