Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A koronavírus válság egyik tőzsdei felhős sztárcége problematikus ( Zoom )

2020. április 09. - GABOR2

A koronavírus válság egyik tőzsdei felhős sztárcége problematikus... vajon mi lehet vele a baj? Nos, mivel felhő és a sok felhős marketinganyagokból tudjuk, hogy a felhő biztonságos, biztos nem a biztonságával van probléma. Nos, nézzük hát mivel van akkor igazából probléma: természetesen a biztonságosságával.

"Sok baj van a Zoom nevű alkalmazással"

Több mint 13 millió aktív felhasználóval a Zoom az egyik legnépszerűbb felhőalapú kommunikációs platform, amelynek népszerűsége az elmúlt hetekben még inkább megugrott. Hazánkban a koronavírus miatti iskolabezárások után több tanár is ezt a platformot preferálja a konferenciahívásokhoz.A szolgáltatás kapcsán azonban az elmúlt években több súlyos sérülékenység is felmerült.

A Zoom fejlesztői nemrég közölték, hogy határozatlan ideig felfüggesztik az új funkciók fejlesztését, helyette a biztonsági problémák javítására fordítják erőforrásaikat – amiből az utóbbi időben érkező hírek szerint van bőven. Biztonsági szakértők legutóbb azt fedték fel, hogy a közvetítő-alkalmazás sérülékenységét kihasználva Windows-jelszavak lophatók el.

"Egyáltalán nem biztonságos a karantén nagy nyertese, a Zoom"

"Biztonsági problémák miatt korlátozza a Zoom használatát a német külügy"

"Az videókonferenciákra használt program biztonsági és adatvédelmi problémái miatt a német külügyminisztérium egy körlevélben tájékoztatta a dolgozóit, hogy a hivatali eszközökön nem engedélyezi tovább a Zoom használatát, írja a Handelsblatt. "

Remélem a felhők mostani felfutása csak arra lesz jó, hogy még többen utasítsák el őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4415599904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2020.04.09. 14:06:52

OK.

Tudjuk, tudhatjuk, hogy nem biztonságosak, hogy politikailag elfogultan és durván cenzúráznak, hogy lopják az adatainkat, hogy kémkednek, hogy átvernek minket, hogy törvényt és morált szegnek minden pillanatban százmilliószor, ha nem milliárdszor.

De hol van a máskor oly szorgos és lehúzós államok sora, melyek tátott szájjal, vagy cinkos mosollyal szemlélik a szabad tombolásukat?
Hol vannak a máskor oly lelkes politikusok, jogvédők?
Sehol.
Részei a boltnak.

GABOR2 2020.04.09. 15:17:19

@Hungryhorse: A Zoom az egy ilyen konferencia programm, szóval lehet ott meetingeket tartani. Eddig egy kis felhasználótáborral rendelkező cég volt, most a vírus miatt sokan használják... mert ingyenes és látszólag jól működik.

De teli van hibával, és most a hackerek extrán rászállnak majd és még többet találnak. És ez azért veszélyes mert most sok cég ott beszél üzleti titkokról, meg vannak egyes kormányok is amik ezt teszik.

A másik veszély ami ezekben a cikkekben tán nincs is benne az az, hogy nemrég megváltoztatta a személyes adatkezelési szabályzatát, és mostmár tán eladja harmadik feleknek az ügyfél adatokat... persze azt igérik, anonímen, de a tartalom alapján talán elég könnyen beazonosíthatók egyes helyek.

Meg voltak vele más problémák is, pl. véletlenszerű találgatással is bejuthattál meetingekre.

Hungryhorse 2020.04.09. 16:38:42

@GABOR2: értem én, csak fel nem foghatom.
:)

Miért vakok és süketek a kormányzatok, jogvédők, akik egy szar kézfertőtlenítő engedélyeztetésével, egy moziplakáttal, vagy egy fényképpel is szarakodnak más esetekben?

GABOR2 2020.04.09. 16:58:40

Hát látod a németek letilották, vagy legalábbis nem ajánlják.

Snowden óta meg ne legyenek illúzióink. Az amerikai titkosszolgálat a gazdasági titkok után is hajt ezerrel, tehát ha egy szereplő nagy lett és ilyennel foglalkozik, biztos megpróbálják rávenni az együttműködésre, vagy anélkül is lehallgatják, vagy... egyes esetekben ők maguk csinálják, vagy birtokolják a céget.
Ajánlom ezt a cikkemet mint példát:

ujtechkor.blog.hu/2020/02/14/egy_cikk_azoknak_akik_a_fuggetlen_infobiztonsagi_megoldasokban_biznak
süti beállítások módosítása