Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ennél jobban nem is riaszthattak volna el az önvezető autóktól ( „négykerekű okostelefon” )

2019. november 05. - GABOR2

Tudom, hogy ennek nem lehet jó vége, hisz ma már az önvezető autóknak az a fő "fejlődési iránya", hogy majd netre és felhőre lesznek kötve, tehát távolról támadhatóak lesznek és természetesen, ahogy semmi más rendszernél se, ennél se fogják tudni megoldani, hogy ne legyen támadható.

De azért gondolhatnád, hogy a gyártók megpróbálnak valamivel megnyugtatni. Ehelyett egy olyan hasonlattal jött elő a Porsche ami a frászt hozta rám.

"Összefog a Porsche és az SAP"

"A Handelsblatt kiemelte, hogy az autó egyre inkább „négykerekű okostelefon”, és az ágazatban meghatározó trend a partneri kapcsolatok kialakulása gyártók és külső informatikai cégek között."

Négykerekű okostelefon... ez elég rémisztő hasonlat, mert aki követi ezt blogot, vagy csak érdekli az infomatikai hírek tisztában lehet vele, hogy az okostelefonok biztonság szempontjából egy nullák plusz, a legális programok is úgy kémkednek a felhasználó után ahogy csak tudnak rajta.

Viszont mindezek ellenére az igazi okostelefonoknak van egy hatalmas előnye a "négykerekű okostelefonokkal" szemben... Akárhogy hackelik meg őket, nem tudnak kinyirni. Ellentétben a négykerekű verzióval ami már ezt tudni fogja... épp ezért derül majd ki idővel mindenki számára, hogy egy zsákutca.

Az pedig mit jelent,hogy az SAP-val dolgozik együtt a Porsche? Szerintem ez semmi mást se jelenthet, hogy a Porsche is a felhőre kötésben gondolkozik.

"Az autógyártó és a szoftverfejlesztő társaság stratégiai együttműködési megállapodása szerint a közös munka az adatok tömeges feldolgozására és a mesterséges intelligenciára épülő üzleti modellek kidolgozására irányul. Szándékuk szerint a közösen létrehozott új informatikai megoldások és termékek nemcsak a Porschénál hasznosulnak majd, hanem az egész autóiparban szabványnak számítanak majd."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr10015291548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.11.09. 08:59:31

Aztán majd az adatokat elemezve rájönnek, hogy jobb lenne automata váltóval szerelni és elől hajtson. Aztán befagy a pokol.
süti beállítások módosítása