Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 12

2019. augusztus 27. - GABOR2

Kezdjük is az új részt a számítástechnika új starjával az AI-nak mondott valamivel.

Nos,... kiderült már megint, hogy rasszista, mert bár úgy van beállítva, hogy mindenkit egyenlőként kell kezelnie, másfélszer gyakrabban blokkol gyűlöletkeltőnek mondott tartalommal fekete börű felhasználókat mint fehéreket. Ez egy normális embernél azt jelentené, hogy a feketék több gyűlöletkeltő tartalmat jelenítenek készítenek, de... ez nem illik a SJW narratívába úgyhogy a mesterséges intelligencia a hibás hivatalosan. Tudom, hogy észveszejtő baromság ez, de ez a mai valóság.

"The algorithms that detect hate speech online are biased against black people"

"A new study shows that leading AI models are 1.5 times more likely to flag tweets written by African Americans as “offensive” compared to other tweets."

Aztán meg nem tudom, hogy már hanyadik Google szivárogtatónál tartunk. Plusz kettő videót adok az eddigiekhez, de tán még ennél is több új van:

"Google Engineer Says Google Will Try To STOP Trump 2020 Victory"

"Former Google employee accuses tech giant of bias"

Az üzenet ugyanaz... manipulálni akarják az embereket, hogy az ő favoritjuk nyerjen az elnökválasztáson... aki nagyon nem konzervatív.

Egyébként meg sokan rámutattak, hogy igazából a nagy mindenkit rasszistázók az igazi rasszisták, akik mindent bőrszinre mérnek.

Korábban ott volt Bernie Sanders aki szerint fehér ember nem tudhatja milyen szegénynek lenni, most volt egy hasonló momentum.

Obama alelnöke azt mondta, hogy... a szegény gyerekek épp olyan okosak mint a fehér gyerekek. Juj... mintha csak nem azt gondolná, hogy szegény gyerek nem lehet fehér. Ez rasszista. Még a saját médiájuk is érezte, hogy ez gáz és ment is a nagy mozsdatás. 

Még a rövidebb történetek közé tartozik, hogy Hollywood, ami fegyverellenes, aki az erőszak ellen szólít fel, készített egy filmet amiben liberális vezetők... Trump szavazókra vadásznak. A történetben elrabolják őket aztán azok menekülnek egy erdőben, a liberális vezetők meg utánuk lődözik le őket mint az állatokat; mondják, hogy pl. azért kerül be valaki az áldozatok közé mert a Twitterre kiírta, az "N" tilott szót, ami a négerekre utal, meg egy spéci szót is használnak rájuk amit a liberálisok találtak ki a valóságban a Trump szavazókra; plusz a film eredeti címe is utal arra, hogy erről van szó. Valahogy a konzervatív emberkék nem igazán találták ezt jónak, főleg, hogy a ballibek mindentől kiakadnak, ő részükről viszont óké, hogy egy filmben lelődözik a Trump szavazókat. Amúgy érdekes, hogy a magyar hírekben mind bal, mind jobboldalon erről az aspektusról amiről angol nyelven mindenhol olvashatsz semmit se írak, a mandiner valami urábnus elméletet akart ráeröltetni a filmre, a baloldali újságírás meg semmit se írt erről. Angol nyelven meg másról sem volt szó:

"Movie Showing Liberal Elites Hunting Down Trump Supporters Set To Release In September"

De még ilyet egymilliót találhatsz videót is, meg újságcikket is.

Végül a nagy nyomás és valódi lövöldözés miatt egy darabig legalábbis nem jön ki ez a film.

Amúgy most volt a  "DSA National Convention", ami valami újabb szociáldemokrata összejövetel, amivel kapcsolatban figyelmzetetnek, hogy konzervatívok vigyázzanak, mert egyre csak nől.

Nos igen, csak van egy kis gondjuk... nem tudnak már beszélni egymással a sok érzékenység miatt.

Már nem emlékszek mindenre, de ajánlom nézd meg a videót róla, olyan mint egy paródia. Mik voltak benne várjunk...

Pl. van egy olyan hogy az egyik résztvevő felszólal, hogy idegbajt kap attól, hogy az emberek így egymás között susmutolnak úgyhogy be kéne fejezniük, de elkövetet egy nagy hibát... A felszólalását úgy kezdte, hogy "Hé srácok", ami persze másnak okozott idegbajt, hogy ezzel a nőket kizárta a szemétláda, aztán ez a fickó később megint szólt, hogy idegbajt kap az emberektől pedig rájuk szólt, aztán talán szintén ő amikor megtartotta az előadását megint idegbajt kapott mert... nem bírja elviselni ha megtapsolják, úgyhogy bevezetti, hogy ezután ne tapsoljanak, csak emeljék fel a kezüket az emberek és indítványozza, hogy ezután az összes lehetséges ilyen idegbajt kiváltó dologra készüljenek fel legközelebb, mert inkább mindenki más alkalmazkodjon a 0,02% százalékban megtalálható idegbajosokhoz, minthogy azok szenvedjenek... és az emberek követték, nem tapsoltak.

Áááá már nem emlékszem minden hülyeségre ami volt, de ajánlom nézzétek meg olyan mintha egy vígjátékot néznétek. Amit belinkeltem abba sincs benne tán az össszes.

Aztán... mostanában Trump felhozta, hogy azért írnak a lapok a recesszió eshetőségéről annyit, hogy valóban megtörténjen mert az emberek bepánikolnak ezektől a hírektől. Ez lenne tán az egyetlen ami megakadályozhatná, hogy Trumpot újraválasszák.

Bill Maher korábban javasolta is, hogy okozzanak mindenkinek recessziót, hogy Trumpot többen útálják.

Nos baloldalinak lenni, nem életbiztosítás, mivel Maher elkezdte finoman basztatni a demokratákat, hogy szarul csinálnak mindent, most felmerült, hogy akkor inkább őt fogják kicsinálni:

"Rashida Tlaib suggests a boycott of Bill Maher's show"

Most amúgy közvetlenül az volt vele baj, hogy Izrael mellett állt ki, igen, itthon szinte hihetetlen, de Nyugaton a baloldal Izrael ellenes lett. Már teli vannak muszlimokkal, meg muszlim szavazatokra hajtanak.

Aztán itt van két különböző SJW újságíró típus története, az egyik aki pénzre hajt igazából, a másik meg nem.

Ettől a történettől röhögő görcsöt kaptam és ilyesmi nincs is Magyarországon.

"Deadspin Editor Quits, Rails Against Bosses: ‘I’ve Been Repeatedly Lied To and Gaslit’"

Röviden... az egyik SJW-kel teli újságot megvette egy új tulajdonosi kör, akik nem ideológiát akarnak terjeszteni, hanem csak egy normális újság akarnak lenni. Onnan most kilépett az egyik szerkesztő és szidja a főnökeit, mindenféle elnyomó szarnak elmondja őket, akik elragadják tőle a szerkesztői szabadságot, nem írhat arról amiről akar, ez egy borzalmas hely. A szörnyű elnyomás az volt... röhögés nélkül nem lehet kibírni... azt kérték tőle, hogy:

"Among the many grievances, Greenwell said, G/O leadership refused to guarantee editorial independence for Deadspin and asked for the site to “stick to sports”—a long-running source of frustration for a staff that also covers media, politics, and culture beyond sports."

Vagyis... ez a faszi aki elment nagy felháborodva, igazából az újságnál a sport rovatot vezette és az új főnöke csak annyit kért tőle, hogy maradjon a sport témánál, ugyanis ők azt csinálták, hogy leszarták, hogy ők egy sport rovat, ezerrel nyomatták az SJW politikai szarságaikat.

Képzeld csak el... mondjuk itt Magyarországon elmész egy újságban a sport rovatba és mindenhol csak Orbán Viktorral kapcsolatban találsz cikket, esetleg nyomokban valami sportot is, de abban is lenne Orbánozás. Amerikában sok helyen ez megy. És mivel egy normális újságot akar az új tulajdonos, szörnyen elnyomja ott a "sport újságírót" aki folyton csak Trumpos cikkekkel nyomja teli a sport rovatot.

És az egész cikkben erről megy  a sírás, hogy milyen geci az új tulajdonos, hogy nem nyomathatta a sport rovatot politikával.

Ja és még legalább egy szörnyűséget elkövetett az új vezetés ami miatt megtámadva érezték magukat az SJW újságírók. Indítottak egy szavazást, hogy a lapot olvasók min változtatnának leginkább és a lehetőségek között volt az oda nem illő politikai szövegek megszüntetése.  A végeredményt se voltak hajlandók megvárni, indítottak egy közös tiltakozást, hogy a szabadságukat veszélyeztetik meg ilyen hülyeségek.

Node essen szó egy másik fajta SJW újságíró típusról.

"Adult in the room", vagyis felnőttek a szobában, vagyis... ez arra utal, hogy ne játszuk most egy pillanatig a hülyét... szerinte ez az egész SJW dolog igenis a mégtöbb pénzről szól. A rengeteg ellenpélda ellenére.

Hogy érti ezt ő? Úgy hogy azt állítja, hogy megvizsgálták, hogy ha a sporthoz egy kis SJW politikát kevernek, az növeli a kattintások számát, tehát több lesz a profit. Ő is amúgy egy sport rovatot szennyezett be politikával és szerinte nekik ez nagyon jól működött... legalábbis egy ideig.

"The Adults In The Room"

Ez a hozzáállás amúgy kb. olyan mintha mondjuk... az aranyárus látja, hogy a Mcdonaldshoz sokkal többen mennek be mint hozzá, tehát elkezd ő is sajtburgereket árulni az aranyboltjában, és nemcsak ő hanem mindenki más is hamburgereket kezdene árulni, még a műszaki árúházak is. Átalában nem is működik, van egy kis felfutás aztán teljes csőd.

Tessék pár rész, hogy igazából néhány SJW újságírónak valójában ez az egész a pénzről szól:

"The real and less romantic story is this: The journalists at Deadspin and its sister sites, like most journalists I know, are eager to do work that makes money; we are even willing to compromise for it, knowing that our jobs and futures rest on it."

Vannak most magyar kultúrháborús történesek is. A Coca-cola reklámosat szinte mindenki ismerheti. Melegekkel volt reklám, volt felháborodás, aztán leszedték, de azt állították, hogy amúgyis ez volt a terv... Nos én mai nap is láttam egy ilyen reklámot, de a fényviszonyok miatt nem láttam, hogy két fickó van rajta, vagy egy fickó és egy nő, szóval... lehet újrakezdték nem tudom. Szóval ők lehetnek mindenre érzékenyek, de az óké, hogy teli nyomnak egy egész országot azzal amit nem akar látni.

A másik részben magyar story az az, hogy a Twitter ezután az állami médiá hirdetéseit letiltja. 

"Hétfőn a Twitter bejelentette, hogy átírja eddigi szabályzatát, és nem engedélyezi az állami kontroll alatt álló média hirdetéseit.

A lépés előzménye, hogy a Twitter csaknem ezer olyan fiókot blokkolt, amely mögött a cég szerint kínai kormányzati szervek állnak, és amely összehangoltan ömleszt hamis információkat a hongkongi kormányellenes megmozdulások résztvevőinek lejáratására. Ezután a Facebook is hasonlóan cselekedett, de ők egyelőre nem hoztak az állami médiát korlátozó szabályokat."

Szóval a kínaikra hivatkozva betiltanak egy csomó más kormány hirdetést is, sőt ennél továbbmennek.

"A másik nagy kérdés az lesz, hogy a demokráciákban kiket érint a tiltás."

"A Twitter közleményéből kiderül, hogy nem csak a nyíltan állami tulajdonú médiát érinti az új szabályozás, hanem „az állam által pénzügyileg vagy szerkesztőségileg kontrollált” médiatermékeket. Az ennek megállapítására használt források között említik többek között a Riporterek Határok Nélkült, a Freedom House-t, az Economist Intelligence Unitot és a UNESCO-t. Ezen szervezetek közül voltak olyanok, amelyek kritikusan írtak a magyar állam térhódításában a médiában. A BuzzFeed újságírója ugyanakkor úgy értesült, hogy az adópénzből működő, de független felügyelettel ellátott nagy csatornák, mint a BBC, a CBC és az NPR mentesülnek a korlátozás alól."

Igen, megint az lesz, hogy "civil szervezetek" mondják meg ki a rossz, ki a jó és hát az lesz, hogy a baloldal jó, a jobboldal rossz.

"A Twitter vizsgálni fogja az egyes médiatermékek függetlenségét, tulajdonosi struktúráját és az esetleges politikai befolyást. A rendelkezés nem érinti a tisztán szórakoztató, sport- és utazási médiát, de ha híreket is szolgáltatnak, akkor igen."

Pár pozitívabb hír. Írtam korábban Carlos Mazaról aki megsértődött egy jobboldali Youtuber humoristára és haragjában nemcsak őt akarta eltüntetni, hanem egy általános nagy törléshullámot indított el... ami viszont részben megakadt és vissza is húzódott.

Ezután volt egy Vox interjú a Youtube vezetővel aki elmagyarázta, hogy ha teljesítenék amiket kérnek tőlük akkor több százmilliós nézettségel rendelkező videókat kéne letörölniük, ráadául olyanokat amiket a feketék szeretnek különösen. Úgyhogy nem teszik meg.

A Vox maga megértette, hogy itt most egy határt húztak, de Maza úgy tűnik, hogy azt hitte mindenható már és továbbfolytatta a harcot olyan tartalmak ellen amit emberek milliárdjai szívesen fogyasztanak és most úgy tűnik ezért kirúgták.

"Carlos Maza Reportedly Fired From Vox"

Aztán itt van egy hatalmas bukás, ami a woke hozzáállás miatt következett be.

A Verizon eladja a híres Tumblr két év után a megvásárlási értékének kb. a ... 1%-ért. Ez egy ilyen mikroblog oldal volt ahol lehetett képeket is megjeleníteni, és ez elég nagy szabadsággal tehették meg, addig amíg jöttek az új szabályok és bannolni kezdtek dolgokat... kevesebb mint két évvel később az eredeti értékének 1%-át éri a Tumblr.

"Verizon Selling Tumblr to Company That Owns WordPress"

"Verizon has announced that it’s selling the blogging platform to Automatic, the owner of WordPress for a mere $3 million. Just a few years ago, the site was worth $1.1 billion. That means under the stewardship of Yahoo and Verizon, Tumblr has lost a whopping 99.8 percent of its value. "

Hiába vagy híres nagy techcég, megeshet, hogy két év alatt a semmibe zuhansz.

A végére hagyok egy kis reménytkeltő hírt:

"White House proposal would have FCC and FTC police alleged social media censorship"

Dolgoznak azon, hogy eltöröljék a techcégek cenzúrázását.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5215027270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása