Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft egyszerre nyomul és visszavesz a tempóból

2019. július 29. - GABOR2

A Microsoftnak úgy tűnik nem megy ez és ezután már csak évente jön majd nagy frissítés a Windows 10-hez. Pedig elvileg ők már egy nagyon divers cég és minden jobban kéne menjen mint valaha, a valóságban igazából ha kijött egy nagy frissítés másnap már jöhetett is a hír, hogy ""Senki se telepítse a legújabb frissítést- Súlyos összeomlást okoz" és társai.

Amúgy most, hogy megint jön egy nagy változás a frissítésben és már amúgy is évek óta van Win10, had kérdezzem meg akik használják sokat... már megérkeztek azok a nagy, agyat eldobó újdonságok bele, amit ígértek, hogy hoz a Win10? Ezért hagyták ki a Win9 nevet. Merthogy én valahogy amikor olvasgattam a nagy frissítések tartalmát mindig valami olyannal kezdődtek az ismertetők, hogy "Hát ez se hozza el a nagy újdonságokat amiket ígértek, csak kisebb változtatások jönnek, de majd az ezutáni...". Aztán már nem is olvastam el mindet. Szóval mitől kéne eldobni az agyam?

"Mostantól csak évi egy nagyobb Windows 10 frissítést hoz a Microsoft"

"A legfontosabb változás, hogy a Microsoft évi kettő helyett mostantól csak egy nagyobb Windows 10 frissítést hoz."

 "Mindez már az új stratégia része, amely lényegében abból áll, hogy az év első felében jönne egy komolyabb, akár több gigabájtot elfoglaló állomány, amely jelentősen átalakítja a rendszer egyes komponenseinek működését, majd az adott esztendő második felében ennek érkezne egy kisebb méretű, de erősen optimalizált változata, amely kevésbé módosítja az operációs rendszert, inkább a hibajavításokra fókuszál. Természetesen a havi szintű kumulatív frissítések nem szűnnek meg, ebből a szempontból nem igazán kell változásokra számítani."

Ó szóval kiadnak egy szxr verziót, aztán 5 hónapot pihennek rá, egy hónapot dolgoznak rajta és kijön majd a szxr 0.1?

"A frissítéseket a vállalat így két kategóriába sorolja: heavy és point. A heavy update gyakorlatilag az év első felében érkező csomagot jelenti, bárki vált bármilyen verzióról arra, akkor gyakorlatilag komolyabb frissítést hajt végre. A point update már érdekesebb, ugyanis ha valaki már telepítette az adott évben megjelent heavy update-et, akkor kisebb frissítést csinál, míg ha ezt kihagyta, akkor a régebbi rendszerekről való váltás ugyanúgy a komolyabb frissítési kategóriába esik, tehát ilyen szempontból a point update heavy update-é válik.

A Microsoft szerint egyébként a következő nagyobb Windows 10 frissítés is már javában készül, amely várhatóan jövő tavasszal érkezik, és a 2003-as verziót viseli."

De jó, hogy engem nem érint...

Viszont mihez kell hozzányúlnia egy techcégnek, ha már elfelejti azt is amit tudott eddig és az ezer éve csiszolt rendszere is tele van hibákkal?

Hát persze, hogy valami nagy célkitűzés kell, manapság pedig ezt úgy hívják AI.

"1 milliárd dollárért fejlesztene a Microsoft mesterséges szuperintelligenciát"

Ez majd biztos megy hibátlanul, hisz a frissítések is milyen jól sikerülnek...

"1 milliárd dollárt fektet a Microsoft az OpenAI mesterséges intelligenciával foglalkozó startupba, a két vállalat pedig közösen áll neki az Azure AI szuperszámítógépes technológia fejlesztésének, a Microsoft emellett felhő-technológiákat szállít majd a startupnak."

Óóóóó megintcsak a felhő... Mesterséges intelligencia nincs, de most ezzel megy a hülyítés és csak úgy mellékesen emögött rátukmájuk az emberekre a felhőt.

"A San Francisco-i OpenAI alapításában Elon Musk is részt vett, most egy olyan mesterséges intelligencia létrehozásán dolgoznak, amely minden tekintetben túlszárnyalja majd terveik szerint egy emberi agy képességeit."

Na ebből is látszik, hogy nem lehet ezt komolyan venni. Egyrészről itt van Elon Musk, másrészről meg az emberi agy túlszárnyalása a cél, miközben még a rovarokkal mehet a csatározás.

Szóval a célig már csak talán úgy 300 évet kell várni, de azt se ez a cég hozza el valószínű, ja meg nem lesz itt 300 év béke, meg talán a kvótás-divers ideológiával fertőzött és összerakott csapatoknak is túl nagy falat lesz ez.

Ebből is azt látom, hogy a Microsoft parasztvakítás céljából fektetett ebbe a cégbe, hogy a jövőben még drágábban árazza a felhőjét, amit majd valami Azure AI-nak neveznek el. És akkor már egyből meg lehet indokolni a szuperdrágá felhőt, amiért minden hónapban egy teljes árú terméknél is többet kéne fizetned majd... szerintük.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2714985692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.07.29. 23:21:31

Windows 10 legnagyobb újítása: reklámok a start-menűben. Elképesztő! És szinte kikapcsolhatatlan: fórumokat kell túrni, és aztán konzolban mindenféle kriptikus parancsot kiadni, hogy eltűnjenek. Tudom, egyszer végigcsináltam többé-kevésbé.
süti beállítások módosítása