Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történesek - különkiadás - 2

Az eszköztelenség és elnyomottság hatalma

2019. július 22. - GABOR2

Az élet néha fura. Például mire fogadnál melyik csoport nyeri meg majd a választást. Az amelyik birtokol szinte minden hagyományos médiát és még a közösségi oldalak is nekik akarnak mindenáron megfelelni, vagy azok akiknek sokkal kisebb a médiája és a közösségi oldalakról nagy igyekezettel el akarják távolítani őket.

Az USA-t nézve ez a baloldal vs jobboldal kissé leegyszerűsítve.

Egyszerűnek tünne a válasz, hogy melyik nyer ilyen körülmények között, hisz azt is tudjuk, hogy azon elnökök nyernek ott, akik a legtöbbet költenek a kampányban. Vagyis a média hatékonyan mos agyat.

Viszont van itt egy olyan tényező is, hogy... az eszközeinkkel tudni kéne bánni, tudni kéne gondolkozni arról, hogy mi lesz majd a tetteink következménye.

A jobboldal olyan szinten van cenzúrzáva a közösségi médiák és a mainstream médiák által mint még soha... tehát Trump igencsak bajban van a közvéleménykutatások szerint, igaz? Nos... nem.

Trump rekordokat dönt mostanság.

"Donald Trump's Approval Just Broke A Record High, Why Do Polls Say He Will Lose 2020?"

Hogy lehet ez? Oké van egy csomó jó intézkedése a lakosság számára, de a média képes mindig megmagyarázni, hogy a jó miért rossz igazából. Tehát?

Minden szinte a kezükben van, hogy elhallgattassák a másik oldalt, akkor mi lehet a baj? Nos... talán az, hogy el akarnak hallgatatni magukon kívül mindenki mást.

Mit is eredményez ez? A jobboldalon a tényleg örültséget súrolni látszó egyéneket a közösségi médiákból eltávolították. Mostmár nem lehet mutogatni arra, hogy milyen hülyék a jobboldaliak, senki se láthatja őket. Sőt a progresszívek ennél sokkal többet akartak, minden kis apróságért eltüntetni a jobboldaliakat... Ez mit eredményezett? Azt, hogy mára már csak olyan jobboldaliak maradtak meg a közösségi médiában akik vigyáznak minden szavukra, folyamatosan forrással támasztják alá amit mondanak, valóban fontos témákat boncolgatnak és a stílusok igazi... ilyen úriemberi. Vagyis... értelmes, ravasz, okos emberek maradtak meg, akik vonzóak a középen levő embereknek... akik a legtöbben vannak. A jobboldali szemét nincs szemelőtt, a megmaradtak is gondolhatnak olyan dolgokra amiktől a közép kiakad, de... erről a közép nem értesül hisz tiltva van, hogy elmondhassák, úgyhogy marad a szép és jó, egészen addig amíg vissza nem kell fogniuk magukat.

Nézzük a baloldalt... Nincsenek felelősségre vonva kb. semmiért. Az előző fő részben írtam meg azt az esetet, hogy a Twitter azt is hagyta, hogy terrorcselekmény elkövetésére búzdítsanak, hogy még több migránskezelő központot gyújtsanak fel. A közösségi médiák és a rendes médiák megengedik, sőt promotálják a szélsőséges szemetet, amitől a közép undorodik. Occasio-Cortez és társai elfogadottsága nagyon alacsony igazából a felmérések szerint. Viszont folyton ők vannak a középpontban, őket nem lehet kritizálni, és ők lettek a demokraták arcai. Ezt viszont a többség, akik csak egy normális országot szeretnének, nem akarják. A normális baloldaliak pedig ma már jobboldalinak vannak elkönyvelve, vagy egyenesen szélső-jobboldalinak.

Tehát mit lát a középen levő ember? Egyik oldalról csupa kifogástalan úriember, akik tök normálisak, másik oldalon pedig csupa agresszív örült. Ők nem akarnak örülteket hatalmon, tehát a másik oldalt választják.

És tadám... ez az eszköztelenség és elnyomottság hatalma.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2414975790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2019.07.25. 16:25:01

@don Fefinho: Clown World. De mivel őket mutatják még csak szívnak a nagy nyilvánossággal.
süti beállítások módosítása