Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések - különkiadás - 1

A szavak hatalma

2019. július 22. - GABOR2

Egy egyszerű ember vagy aki szeretné elkerülni a haladók kiakadását és ezzel azt, hogy megpróbálják tönkretenni a céged?

Nos, akkor lássuk mik az opcióid. Az ellenállás, és kiállás az igazságért most szóba se jöhet, hisz meg akarod úszni a balhézást.

Hé... dehát mi sem egyszerűbb: kapják meg amit akarnak. Például mostantól angolul nem azt mondom, hogy women, hanem amint kérik tőlem, azt mondom: womxn.

Ez magába foglalja már például a leszbikusokat is és a "men" szó is végre megszünt a névben; így már milyen progresszív vagy és ami a lényeg... békén hagynak majd. Nos,... dehogy te kis csacsi, nem engedünk csak így el.

"Why people are calling women 'womxn' and why the word is causing outrage"

Bár teljesítetted a haladók kívánságát, de kiderül, hogy egy szörnyűséget követtél el ezzel, ami a feministák szerint képtelen bűntett, a színesbőrű nők szerint meg egyenesen rasszista.

És ezért nagyon mérgesek rád... de nagyon.

És valahol... ez a lényeg. Hogy mindig mérgesek legyenek rád, hisz... mindent megteszel majd nekik, hogy ne legyenek mérgesek. Dehát ha egyszer nem lehetnek mérgesek... akkor nem kérhetnek tőled újabb dolgot... tehát érdemes mindig mérgesnek lenni.

A szavakkal való játszadozás pedig egy remek eszköz erre. Ami ma még haladó és szuper volt, holnap a legbrutálabb rasszista f@sság lesz.

A cikkben is például a H&M megpróbálta a lehetetlent és alkalmazkodni próbált.

"This week, a feminist organisation sponsored by fashion brand H&M sparked outrage after using the term 15 times in a promotional email."

Persze nem sikerült.

"And some shoppers claimed they were boycotting H&M for allowing the "bizarre" term to be used."

Természetesen a bojkottálás is felmerült a bűnért amit elkövetett.

Hogy is mondják... egy hamiskártyással szemben csak egy igazi hibát vethetsz... azt hogy leülsz vele játszani.

Aki megteszi annak annak szenvednie kell mindenképpen, mert a lényeg, hogy a szavak segítségével létrehozzák az okot a kiakadásukra, amivel ráderőltetik az akaratukat; a lényeg a hatalom, nem pedig hogy women, vagy womxn, vagy mi lesz majd a következő héten.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3014975728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása