Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Hírek amiktől felfordul a gyomrom: 3 - Szegény magyar kereskedők, gonoszos Temu a pszichés trükkjeikkel!

2024. október 22. - GABOR2

Figyelmeztetek mindenkit mielőtt folytatjátok ennek a hírnek az olvasását készítsetek be papírzsebkendőt a könnyeiteknek.

Ugyanis ugye a blogomon erről is volt szó sokat mostanában...: fogyasztás alakulása Magyarországon, hogy nekünk magyaroknak ugyanazon termékekért sokszor akár 100%-kal többet kell fizetnünk, mert a kereskedő így döntött; viszont a magyarok olyan gonoszosak hogy merészelnek nem fogyasztani emiatt, illetve olyan dolgokat csinálnak mint hogy külföldről vásárolnak be, megkerülve a magyar kiskereskedőket.

És megkerülni a magyar kereskedők 100%-os plusz profitját nagyon durva dolog mint most kiderült.

Sajnos az eredeti cikk megint elveszett, ahol egy magyar politikus sír felolvasva az adatokat kb. olyan stílusban, hogy : "Ezt nem tehetitek meg! Mi lesz így a kiskereskedőkkel! Ez óriási kárt okoz, hagyjunk fel vele most azonnal". Fincsik voltak a könnyek...

Viszont amit megtaláltam az az, hogy honnan vannak az adatok és innen idézek... de kár hogy politikusi rinya nincs meg.

Szóval:

"Végre kiderült, mekkora kárt okoz a Temu a magyar gazdaságnak"

"Átvette a hazai e-piac vezetését a Temu: 130 milliárd forinttól esik el a magyar gazdaság"

"Hazánkban jelenleg minden ötödik online rendelés külföldről jön. Év végére például csak a Temun 10 millió rendelést adnak le 130 milliárd forint értékben, amelytől így a hazai kereskedők és kiskereskedők, összességben a magyar gazdaság esik el."

Amúgy nem is tudom mennyi Temu ellenes cikk jött ki mostanában. Nem az, hogy ne használd, mert a magyar költségvetés és kereskedelem elesik az extra profittól amit remélnek, hanem például, hogy jaj ha Temut használsz hackerek kirabolnak majd:

"Veszélyben lehetnek a Temu ügyfelei, hackerek szerezhették meg az adataikat"

"Így verik át a Temu vásárlóit az internetes csalók"

Meg, hogy az EU se szereti őket:

"Újabb uniós vizsgálat indult a Temu ellen"

Amúgy 130 milliárd nem is olyan sok. Persze ha azt nézed csak egy cég produkálja már nem rossz... De ha azt nézed, hogy Magyarországon 1700 milliárd közpénzt simán át lehet játszani bankoknak, akkor ez semmiség.

Csakhát a Temu csak egy mód ahogy a magyarok külföldről vásárolnak be...

És ez a sok pénz nem szegény "100%-kal többéért adjuk" magyar kiskereskedőkhöz kerül. Úgy sajnálom...

Az hogy esetleg normális áron adják nekünk a dolgokat, akkor visszatérhetünk a boltokba... hát azt nem!!!

Inkább küzdjünk a Temu ellen, tiltsuk be valahogy.

"A Temu reagált az ellenük indított hatósági vizsgálat hírére"

"A Gazdasági Versenyhivatal szerint vélhetően tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot azzal, hogy nem létező kedvezményeket és pszichés nyomásgyakorlást használ, "

Még jó, hogy a magyar kiskeresdők ezt meg se próbálják, olyan magasan adják a cuccokat, hogy nem csábítanak egyáltalán, hogy tőlük vegyünk valamit. Leszámítva persze, hogy azt hazudják, hogy alacsonyak az áraik...

Na legyen ebből elég, nem akarom hogy egy egész csomag zsebkendőt elhasználj. Túl drágán adnák azt is magyar kereskedők alighanem...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1618713848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2024.10.22. 17:09:03

Mondtam hogy a kormány nem hagyja hogy csak úgy megússzák az emberek a világrekorder áfa fizetését és csökkenjen a bevétele.
süti beállítások módosítása