Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy SMS és az Iphone-odnak annyi

2019. július 09. - GABOR2

Képzeld ez a jövőt ahol szinte mindent az okostelefonoddal intézzel, oldasz meg.

Aztán egyszer csak jön egy ilyen:

"Egyetlen SMS-sel lehet téglásítani az iPhone-okat és iPad-eket"

"Rosszakaróik ugyanis egyetlen üzenet elküldésével részükre megbéníthatják almás kütyüjeiket úgy, hogy azok gyakorlatilag teljesen használhatatlanná válhatnak."

"A nagyon csúnya sebezhetőséget a szóban forgó eszközök operációs rendszerében - illetve annak iMessage alkalmazásában - a Google egyik biztonsági kutatója fedezte fel, aki most ennek részleteit is nyilvánosságra hozta, egy a kihasználáshoz alkalmas támadókóddal együtt."

Unatkozik, hogy nem a Google termékeiben keresi a hibát?

"Az érintett eszközöket utóbbival megtámadva azok olyan állapotba hozhatók, amiben semmire sem reagálnak - az egyetlen mód újból használható állapotukba hozására pedig csak a távolról történő teljes törlés vagy a szervizmód segítségével lehetséges."

"Ezt ugyanakkor már csak azokkal az iPhone-okkal és iPad-ekkel lehet megtenni, amikre még nem rakták fel az iOS 12.3 vagy későbbi verzióját. Ezekben ugyanis az Apple már javította a sérülékenységet - így azoknak, akik frissítettek már erre, nem kell aggódniuk."

Csak másik tízezer sebezhetőség miatt kéne ami még kiaknázatlan, vagy éppen csak még nem vették észre, hogy már egy ideje éppenséggel szorgalmasan kiaknázzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2514934514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása