Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Microsoft: Mindenki nyugodjon meg, megigérjük ezután minden rosszabb lesz

2018. december 17. - GABOR2

Már annyit se kapunk mint régén... Régen ha bugos volt egy program, vagy feltörtek hackerek egy rendszert, a vállalatoktól jöt egy kedves szépfiú aki elmondta, hogy ezután minden másként lesz, odafigyelnek, meg megveszik a legszuperebb biztonsági programokat és a legjobb szakembereket fogják alkalmazni. Persze ezek se védtek meg a hackerektől, de legalább igérték: jobb lesz; és régen még hihettük így lesz. Oké ennek a blognak pont az az egyik fő üzenete, hogy ez egy hamis igéret lenne, hisz mindig sebezhetőek maradnak a rendszerek, éppen ezért nem szabadna fontos dolgokat rájuk bízni, akkor miért nem örülök?

Nos... pl. mert a Microsoft tudja, hogy amit kiad az rossz lesz, mégis kiadja és te leszel, te, a felhasználó leszel a tesztelő és lehet meg se fogjuk tudni akadályozni ezt, meg ahogy egyre több mindent irányít az informatika, egyre veszélyesebb, hogy már a minimumot se akaják megadni, vagyis, hogy legalább úgy tűnjön, amit kiadnak jól működik, és ne bukjon már az első nap egy hatalmasat. Az, hogy úgy vannak a dolgok, hogy jól futnak ha normálisan használják, de van egy csomó titkos mód, hogy hackeljék... ez már a régi szép idők, ma már az a norma, hogy amit kiadnak simán lehet nem működik, (és emellett természetesen még jobban hackelhető) pedig csak normálisan használnád. És nem azt ígérik, hogy majd jobb lesz, nem. Azt igérik, ez csak egyre rosszabb lesz... Megjegyzem, csak annak aki nem vált más rendszerre, ami igencsak aktuális lenne.

"Életveszélyes lett a Windows Update"

"Értesítés nélkül béta patchek települhetnek a felhasználóknál."

"az ember azt hinné, hogy a Microsoft olyan lépéseket próbál tenni, amelyek csökkentik a rosszul sikerült frissítések kiadásának a valószínűségét. Michael Fortin, a Windows-üzletág alelnöke most tiszta vizet öntött a pohárba: ez nem így van,"

"igazából minden eddiginél nagyobb eséllyel települhetnek további tesztelést igénylő, béta javítások az átlagos felhasználóknál."

"Az elmondása szerint az a helyzet, hogy a Microsoft a hónapok harmadik és negyedik heteiben béta verziójú, nem biztonsági jellegű frissítéseket tesz elérhetővé a Windows 10 stabil kiadását futtatók számára."

"Nem lehet kikapcsolni a béta javítások installációját, ráadásul a Windows Update nem értesíti a felhasználókat, hogy stabillá nyilvánítás előtt álló javításokat telepít a számítógépeikre."

"Egy ideje gyakorlatilag mindenkit kísérleti nyúlként kezel a cég, aki kézzel frissítéseket kerestet."

"Mostantól nem javasoljuk a „Frissítések keresése" gomb nyomkodását."

Hát nem gyönyörű? Minden egyre rosszabb és rosszabb lesz, de azért bizzunk rájuk egyre több fontos dolgot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1214495352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása