Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Manapság az adatvédelmi beállítások semmit se érnek ( most Microsoft )

2018. december 17. - GABOR2

Megszokhattad már, hogy szépen beállítgattad, hogy az alapból minden tevékenységedet elküldözgető programok, alkalmazások ne tegyék ezt és... ennek ellenére szinte mindig megtették, mert jaj, valami bug van, valahogy mindig olyan bug ami ellopja az adataidat. 

A Microsoft nagyban tojt arra, hogy nem tetszik az embereknek, hogy kémed utánuk, de a sokadik pengeváltás után mégis visszafogta magát valamennyire... legalábbis ezt igérte. Mert képzeljétek úgy tűnik itt van egy újabb bug, és tippeljetek mit okoz?

"Hiába tiltjuk le, elküldi a Windows 10 a Microsoft-nak, hogy mit csináltunk"

"Bár a Microsoft a Windows 10 utóbbi frissítéseiben számos új opciót vezetett be a rendszer által végzett adatgyűjtés korlátozására, a jelek szerint az valójában nem mindig veszi figyelembe ezeket. Így a rendszer akkor is elküldi a cég szervereinek, hogy a felhasználót mit csinált és merre járt, ha az megtiltja ezt neki."

"...a Microsoft weblapján akkor is fel tudják hívni korábbi tevékenységeiket felsoroló ún. aktivitási naplójukat, ha ennek elkészítését letiltotta a Windows 10 beállításai között. Ez nyilvánvalóan csak akkor lehetséges, ha a rendszer a tiltás ellenéri is feltölti az információkat a redmondi szerverekre."

Szóval többen ezt állítják ez van, aztán később valakik, hogy náluk nem. Később... vagyis volt idő a cégnek lépni. Meg talán nem mindenkit érint:

"Ez arra utalhat, hogy a jelenség esetében csak valamilyen bugról lehet szó, ami csak a Windows 10 telepítéseknek, illetve -felhasználóknak csak egy részét érinti."

Gondolom már megszokhatták, hogy úgy sincs következménye... legalábbis azonnal, mert vannak akik már nem a legújabb Windows-ra szeretnék leváltani a jelenlegi Windows-ukat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1314495012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása