Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy pár "ez lesz a jövő" bullshit

2018. november 27. - GABOR2

A portfolio.hu egy nagyon érdekes portál, ahol kb. minden tizedik "ez lesz a jövő" cikkre jut egy olyan ami elárulja, hogy mégse lehet az a jövő amiről a másik kilenc szól... most ebből a kilencből szemezgetek.

Nincs remény, a jövő elkerülhetetlen:

"Előbb-utóbb minden cég digitális lesz"

"Még nem igazán mérték fel a vállalatok, hogy a technológiai fejlődés milyen kihívások elé állította őket. A kisvállalatok nem igazán tudják, hogy mi az az innováció, nagy az alulfinanszírozottság és a bürokrácia is gondot jelent - hangzott el a Vállalatirányítás felsőfokon 2018 konferencián." 

Azok az emberek nem mérték fel, hogy milyen kihívások elé állítja őket a digitalizáció, akik a digitalizcáiót nyomatják; megint csak... egy szó se esik a biztonságról, csak a szépről és jóról van szó, de ez ráadásul még ilyen lenéző szövegbe ágyazva, mint pl.: "A kisvállalatok nem igazán tudják, hogy mi az az innováció,"

Egyszerűen annyira semmi az egész cikk, hogy még azt se tudom ajánlani. hogy olvasd el, mert elpazarlod a drága időd. Azért még egy állásfoglalás:

 "Minden cég digitális céggé fog változni előbb-utóbb - tette hozzá Krahuletz Erzsébet."

Már durván emelkedett a bullshit mérgezés szintem, de menjünk is tovább egy olyan cikkre ami olyan technológiáról szól ami nem létezik, de erre épül a cikk, aztán viszont kiderül hogy "régi" sztárolt technológiákról van igazából szó, csak ellentétben a korábbi évekkel már senki se meri állítani, hogy ezek megváltják a világot, azt majd az új sztár teszi, pedig pár éve még a mostani régi sztároktól várták ezt.

"Átalakítja a városlakók életét a mesterséges intelligencia"

"November 13. és 15. között rendezték meg a Barcelona Smart City Expo - World Congresst (SCEWC), ahol a városi lét került fókuszba és a résztvevők arra keresték a választ, hogy mi kell a nyers technológia mellé egy okos város kialakításához - szerepel a Lechner Tudásközpont cikkében."

Kiemelt részhez... amit pár éve adtunk el mindent megváltó technológiaként kb. semmit se ért, de ez így PC.

"Az idei konferencián alig esett szó az okosváros kategóriákról, vagy éppen a mindenre megoldást nyújtó víziókról, ellenben mindenhol adatfeldolgozásra, adatelemzésre és platform-megközelítésre építettek a kiállítók, különösképp a mesterséges intelligencia alkalmazására."

Szóval Big Data, felhő... ezek már nem elegek a világ megváltáshoz, kell hozzá a nem létező mesterséges intelligencia.

" A program három alappillére a digitális transzformáció, a digitális innováció és a digitális empowerment, azaz a városlakók középpontba emelése."

Igen, az emberek középpontba emelése... akkor miért nem törődnek azokkal a felmérésekkel, amik szerint az emberek nem akarnak sebezhető rendszerektől függeni, de ha még akarnának is, elég embertelen dolog kiszolgálni egy az emberek hosszútávú érdekeit durván sértő igényt. Ami középpontban van, az az hogy miket nyernek ezek a cégek tulajdonosai.

"Minden fejlesztés, amit létrehoztak nyílt forráskódú és más városok számára elérhető."

Magyarul vígan tudnak sebezhetőségekre vadászni a rossz szándékú hackerek.

Ennek a cikknek se volt sok értelme, de van még...

"Valóságos forradalom készül, amit az 5G hoz el Magyarországra"

Az utolsó, mert még helyrehozhatatlan károkat okoz majd az agyunknak. Megint egy "forradalom" hurrá.

"Az 5G technológia exponenciális ugrásnak felel meg a mobil adatátvitelben, amely valóságos forradalmat robbanthat. 

Azért figyelitek, hogy alkalmazkodtak... feltételes mód... lehet, hogy forradalom lesz, lehet hogy semmi... ami a fontos, hogy ide a pénzt.

"Ez lesz az önvezető járművek alapinfrastruktúrája, és hamarosan eljön az a világ is, amelyben 7 másodperc alatt töltünk le egy HD-filmet. Az 5G-vel egyszerre "két helyen" lehetünk egy időben: szinte azonos időben tudunk irányítani eszközöket kilométerekkel távolabb is - mondja Kaszás Zoltán, a T-Systems vezérigazgatója, akivel a magyar kkv-k digitalizációjáról, a zalai tesztpályáról és a cég idei terveiről is beszélgettünk. "

Így van ez lesz a zsákutcás önvezető autózás alapja, meg hogy igen, Magyaroszág elkötelezett emelett a zsákutca mellett.

"szinte azonos időben tudunk irányítani eszközöket kilométerekkel távolabb is"

"Visszatérve a konkrét felhasználási területekre, bár az 5G az önvezető autók alapvető struktúrája lesz, számos egyéb felhasználási lehetőségről is tudunk már, sőt már kikísérletezett megoldások is léteznek."

A "szinte azonos időben" az autózásban az élet és halál különbsége. Persze a hackelhetőség még nagyobb baj lesz.

Amúgy az is vicces, hogy a forradalmat kiáltók általában nem tudják, hogy miért is lesz ez forradalom (és mint sokszor bebizonyosodott nem is lett), de azért el akarják adni sok pénzért:

"A technológiában rejlő potenciál persze jóval nagyobb ennél, csak még nem feltétlenül látjuk, pontosan mire fogjuk használni"

"3-4 év múlva, ergo az 5G nem a megoldás, hanem a lehetőség e tekintetben. "

Sok-sok kihasználatlan lehetőség... millárdokért.

Most komolyan ezek az emberek egyre inkább látják, hogy amivel házalnak az egy kamu, dehát a pénz... a pénz nagy úr, kell akkor is ha árt amit eladok.

"A kutatásból olyan kép rajzolódik ki, hogy a kis- és középvállalatok jelentős részének a digitalizáció valami távoli, nagyvállalatokat vagy IT-cégeket érintő kérdés "

De mi nem hagyjuk őket úgy dönteni mint akarnának, mégha "nem is feltététlenül látjuk pontosan mire is lehet jó" amit rájuk akarunk erőszakolni.

Azért legyen valami ami teljesen őszinte:

"Ahogyan az elmúlt néhány év, az idei is leginkább a piaci részesedésünk növekedéséről szólt."

Bármi áron... azt még hozzátehette volna.

Amúgy talán erre a felmérésre gondoltak:

"Nem igazán mérték még fel a vállalakozások azt, hogy a digitalizáció, a technológiai fejlődés milyen kihívások elé állította most őket, ez a felmérésekből látszik, miszerint sokan (66%) nem terveznek változást. A fejlesztő államnak nagy szerepe lesz ebben, mivel ennyire nyitott a gazdaság, így az államnak szerepet kell vállalnia."

Több bullshitet nem birok el, pedig még rengeteg volna. Milyen "kár", hogy ezekből semmi se lehet majd...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1714396124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása