Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Mostmár okostelefonnal is ölhetsz (okosbomba helyett okosautó)

2018. október 16. - GABOR2

Vannak dolgok amiket csak azért csinálnak meg, mert meg lehet, és valahogy jól hangzik, hogy mostmár meg lehet csinálni; közben viszont lényegében semmi értelme, sőt veszélyes.

Most a Ford egy olyan szabadalmat jegyeztetett be, hogy okostelefonnal lehet majd autókat írányatani úgy mint egy játékban. Csodálom hogy ezt eddig mások nem tették meg, hisz jól hangzik. Jó, nyilván mások is tudták ezt a Ford előtt, csak aztán belegondoltak, hogy nem lenne jó ötlet. De végül eljött az idő, van ilyen szabadalom.

"Telefonnal vezethetnénk a Ford autóit"

 "Egy friss szabadalom szerint a cég önvezető autóit a telefonos játékokhoz hasonlóan lehetne irányítani."

"A Fordnál igyekeztek a lehető legtöbb lehetőséget lefedni: a szabadalmi kérelem nemcsak telefonra, hanem bármilyen, giroszkópot és gyorsulásmérőt tartalmazó eszközre vonatkozik, a gépjárművel való kapcsolat pedig felépülhet vezetékes és vezeték nélküli hálózaton. Azonosításra használható IP címtől a MAC címen át az IMEI számig és az email-címig bármi, sőt, az is szerepel benne, hogy a gépjármű az azonosítás után a felismert utas "igényeire" szabja a beállításokat."

Az okostelefonok biztonság szempontjából nullák. A jövőben a hackerek hála ennek a szabadalomnak is, akár ölhetnek is majd vele. Persze mintha kicsit gondoltak volna erre is:

"Fontos, hogy a robotpilóta egyik esetben sem adja át nekünk teljes mértékben az irányítást, a gyorsítás/lassítás az ő kezében marad, sőt, ha veszélyt érzékel, bizony még a kormány állását is felülbírálja majd."

Vagyis annyi van, hogy kell még egy lépés, hogy a hacker ezt is lebírkozza; talán majd az okostelefonon keresztül küldött vírus ezen is segít majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4914304927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása