Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Irgum burgum: így vág vissza az USA a kiberakcióra ami leterítheti

2018. október 08. - GABOR2

Míg emberek milliói élnek abban az álomban, hogy elkerülhetetlenül valami high-tech, összekapcsolt világban élünk majd a jövőben, addig a valóságban már elkészítették a terveket arra, hogyan omlasszák össze az egészet mint egy kártyavárat.

"Amerikai energiaügyi miniszter: Orosz hackerek behatoltak az amerikai energiahálózatba"

„Bizonyíték van rá, hogy ilyen beavatkozás történt, és ez megengedhetetlen” – idézte a TASZSZ orosz hírügynökség az amerikai tárcavezetőt.

 Rick Perry úr nos... ez megengedhetetlen de... mégis megtörtént; ez a baj az álomvilágokkal, bármennyire is szeretnénk álmok maradnak, Rick Perry pl. most nagyon dühös lett és kijelentette, hogy ez megengedhetelen, de ez semmit se ér: megtörtént.

"A The Wall Street Journal a TASZSZ beszámolója szerint arról írt júliusban, hogy a magukat Dragonfly és Energetic Bear néven megnevező, a moszkvai vezetéssel kapcsolatban álló orosz hackerek behatoltak az Egyesült Államok energiaellátása irányítási rendszerének számítógépes hálózatába, és ilyen módon potenciálisan eszközt szerezhettek az amerikai energiaellátás lekapcsolásához."

Pedig olyan kényelmes, hogy a világ bármely pontjáról ki-be lehet kapcsolgatni a teljes amerikai energia ellátási rendszert; és életbevágóan fontos, hogy ez így legyen, elképzelhetetlen, hogy zárt legyen és így ne legyen sebezhető.

A digitális állam egy zsákutca

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1614289491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása