Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A számítástechnikában a minőség ma már egyáltalán nem számít ( Microsoft hozta a formáját )

2018. október 08. - GABOR2

Miközben a techcégek egyre inkább azt akarják, hogy kössünk netre mindent, köztük nagyon fontos dolgokat is; ők ezzel párhuzamosan egyre inkább tesznek arra, hogy minőségi termékeket adjanak ki, ami egyben azt is jelenti, hogy megkönnyítik a hackerek dolgát; amúgy se sikerülne sérülékenység mentessé tenni a rendszereket, de itt mostmár egy minőségi visszazuhanásról van szó, mert már az se zavarja őket, ha a rendszerük még a felszínen se működik jól és, hogy ez egyből kiderül. Mondja meg nekem valaki mikor volt az elmúlt három évben olyan, hogy a Microsoft kiadott egy nagyobb frissítést a Windows 10-hez és nem derültek ki kapásból olyan durva hibák, hogy vissza kellett vonni az egészet.

Nos... most se kellett csalódni a Microsoftban, megint egy frissítés megint katasztrofális problémák, megint visszavonás.

"Eddig élt a Windows 10 legújabb frissítése"

"A Microsoft határozatlan időre visszavonta az új csomagot, ugyanis nagyon súlyos hibát rejthet."

Egy olyan apróságról van szó, hogy... adatvesztés. Tömegesen.

Hol vannak a teszt csapatok, hogy nem derül ki sohase, hogy mennyire hibásak az elvileg sok ideje készülő frissítések? Nekem úgy tűnik, hogy a Microsoft sz@rik bele és nem is történik igazi normális tesztelés.

"Még az előző hét közepén írtunk a Windows 10 októberi frissítésének hivatalos elérhetőségéről, de nem sokkal később már arról kellett beszámolnunk, hogy a Microsoft blokkolja a csomag automatikus telepítését a hatodik generációs vagy újabb Intel processzorral rendelkező PC-ken. Az ember azt hinné, hogy az említett réteg pórul járt, de az új fejlemények alapján pont, hogy ők jártak jól, ugyanis a redmondi óriáscég bejelentette, hogy határozatlan időre visszavonta a 1809-es verziószámot viselő Windows 10 frissítést."

Szokásos történet, hatalmas a baj, de csak azt mondjuk kevesek érint az elején (persze akkor miért kell visszavonni), aztán amikor leül a sajtóvisszhang bevalljuk, hogy általános a baj.

"A Redstone 5 kódnevű csomag sem automatikusan, sem manuálisan nem érhető már el, ugyanis a Microsoft arra lett figyelmes, hogy szokatlanul sok felhasználó panaszkodik a telepítés utáni adatvesztésre. "

Apróság.

"Ennek úgy néz ki, hogy az októberi frissítés az oka, és emiatt a vállalat az sem javasolja a felhasználóknak, hogy szimplán tiszta telepítésből álljanak át a 1809-es Windows 10 verzióra, ugyanis nem teljesen világos, hogy az adatvesztést mi okozza. Ez akár megtörténhet már működő rendszer esetében is, emiatt érdemes óvatosan eljárni. Ha valakinek már bekövetkezett az adatvesztés, akkor a Microsoft terméktámogatásával kell felvennie a kapcsolatot a lehetséges megoldások ügyében"

"A Microsoft sajnos nem adott meg határidőt, hogy mikorra javítják a problémát, csak annyit tudni, hogy dolgoznak rajta. Addig is amíg új bejelentéssel nem élnek, érdemes messze elkerülni a 1809-es Windows 10 verziót, ha ezt valamilyen formában még be tudná szerezni a felhasználó."

Ez a vállalat sz@rik rád, vagy pedig új politikája részévé tette, hogy a legtehetségtelenebb embereket alkalmazzák, vagy mindkettő. Kvóták egyre inkább terjednek a techcégeknél is, vagyis valóban nem a tehetség szerint válogatnak a munkavállalók között és bizony sokszor nem érdekli őket, hogy emiatt sok pénzt veszítenek.

Én azt ajánlom, ha jót akarsz magadnak keres másik operációs rendszert.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6314288637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása