Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A hős vezér kirúgasa után növekedett a Tesla árfolyma ( Elon Musk kalandja folytatódik )

2018. október 08. - GABOR2

Elég érdekes a helyzet annál a cégnél ahol a főnök bukása után növekszik az árfolyam, főleg ha ő egy "víziós ember"...

Elon Muskot eltávolították a Tesla elnöki tisztségéről és minimum három évig ez így is marad, valamint 20 millió dollár büntetést is kell fizetnie.

Hogy reagált a tözsde arra, hogy bukott a star?

Megbüntették Muskot, ennél jobb dolog nem is történhetett volna a Teslával

Hétfőn hatalmasat erősödött a Tesla árfolyama az amerikai tőzsdék nyitása előtti kereskedési szakaszban. 

"Az egyezség része volt az is, hogy Musk megtarthatta vezérigazgatói pozícióját, így továbbra is ő irányítja majd a Teslát. Ez nagyon pozitív fejlemény volt az ügyben, ugyanis nagyon sokan attól tartottak, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet végső célja Musk eltávolítása lehet. Egy ilyen forgatókönyv viszont hatalmas bizonytalanságot okozott volna, hiszen Musk személyét aligha lehetett volna más vezető menedzserrel pótolni. Ehelyett a tőzsdefelügyelet gyakorlatilag letiltotta Muskot a twittelésről, legalábbis a Tesla működését érintő kérdésekben, és visszaküldték dolgozni. Ezeknél jobb dolog talán nem is történhetett volna."

Az újságírók nagyon pozitívan állnak a történtekhez és szerintük a nem totális bukás miatt nőt az árfolyam. Nem logikus.

Na mindegy, szóval eltiltották a Twittertől... vajon kibírta-e, hogy csöndben maradjon? Nem. Úgy tűnik Elon Zseni Musk szívecskéje beindult és már nem áll le amíg nem bukik teljesen.

Zuhan a Tesla Musk újabb fura tweetjére

Élesen esik a Tesla részvényárfolyama pénteken azt követően, hogy Elon Musk az amerikai tőzsdefelügyelet nevével élcelődött a Twitteren. 

"A mostani üzenet - amely vélemények szerint a Tesla vezér csekély önuralmáról is tanúskodik - meglehetős indulatokat váltott ki az online térben, Muskot sokan kritizálták a felügyeletre és a shortosokra vonatkozó negatív megjegyzései kapcsán, de azért is, mert a Tesla-részvények üzenetekkel összefüggésbe hozott esése jelentős veszteségeket okozott számos befektetőnek. Ezért több Tesla-befektető arra kérte Elon Muskot, a kisemberekre tekintettel hagyjon fel az üzengetéssel."

"Tweetjében a Tesla vezérigazgatója kiforgatva az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet nevét, illetve rövidítését (SEC, Securities and Exchange Commission) "Shortseller Enrichment Commission"-nak nevezte a SEC-et, ami magyarul durva fordításban azt jelenti, "esésre játszókat gazdagító bizottság"."

Azért azt is be kell valljam, hogy elég szomorú, hogy ennyitől így kiakad mindenki. Ez azt mutatja, hogy már nagyon elegük van sokaknak ebből az emberből igazából.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr114288715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása