Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Jaj de meglepődem: a Microsoft megint erőszakkal akar "meggyőzni"

2018. szeptember 13. - GABOR2

"Ismét sokaknál kiverte a biztosítékot a Windows 10 legújabb Insider Preview frissítése, amely egyre gátlástalanabbul próbálja a felhasználókat rávenni az Edge böngésző használatára. "

Már megszokták... mármint a Microsoftnál.

"Agresszívan terelne az Edge felé az új Windows 10"

"A stabil változatban októberben érkező rendszer ezúttal a harmadik féltől származó böngészők, mint a Chrome vagy a Firefox telepítőjét elindítva dob fel egy ablakot, amelyben felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a Windows 10-re szánt "biztonságosabb, gyorsabb" böngésző, az Edge már telepítve van és fel is ajánlja annak megnyitását."

Hát igen, olyan jól csináltak mindent, hogy a korábbi szinte monopol Internet Explorer eltünt. Még jó, hogy egy olyan időszak van amikor a részvényük árfolyamát kedvére manipulálhatják a techcégek.

"mindössze egy tesztelés alatt álló funkcióról van szó."

Ez márt hallottam párszor, ez az új módszer, aztán bevezetik a dolgot.

"Az októberi Windows 10 frissítés a fentinél kellemesebb újításokat is tartogat, ilyen például a helyi tárhely okosabb kezelése,(mi f@sz; én) a OneDrive-ra támaszkodva. A Microsoft felhős tárhelye egy ideje már "placeholder" fájlokat használ, hogy a felhasználó a számítógépén lévő OneDrive könyvtárban is ugyanúgy tudjon navigálni, mint ha az online felületre jelentkezett volna be, még ha egyes tartalmak nincsenek is az adott PC-re szinkronizálva. "

Nyavajás felhőjük is ott türemkedik mindenhol. 

"A frissítéssel a rendszer aktívan monitorozza majd a tárolt fájlok használatát, és azokat amelyekre ritkábban van szükség automatikusan placeholderre váltja, a helyben tárolt másolatot pedig törli "

Nem kell, ne monitorozzanak, ne töltésék fel a felhő autómatice a dolgokat. Rühellem, rühellem, semmi köze ezekhez az adatokhoz.

Utálom az egész Windows 10-et és akiknek fontos az adatbiztonság jobban tennék ha váltanának... bár ha fontos az adatbiztonság akkor először minek használnák ezt a tudatlanságon kívül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9114238927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása