Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy tönkretett blockchaines nap

2018. szeptember 13. - GABOR2

Blockchain... egy szinte mindent megváltó technológia. Tele van vele minden, pl. hogy bankok is majd ezt használják. Nem is bántották őket annyira mint más "trendi" trendeket. Minden szép, minden jó... aztán egy meghívott vendég akinek dicsőiteni kellene mindezt jön és belesz... a gyönyörűszép mesehabos tortánkba. És felhoz a blockchain ellen érveket amiket mainstreamben sohase hallasz... mint általában a negatív trendek negatív oldaláról...hmmm; de a blockchain hogy úgy mondjam eddig nagyjából szűz volt.

"Roubini egy blockchaines konferecián próbálta bizonygatni, hogy a blockchain egy átverés és az évszázad legnagyobb csalása, hatalmas felhördülést kiváltva szavaival."

Egy felhős összejövetelre kéne meghívni a faszit.

  • nem csoda, hogy folyamatosan visszautasítják a kriptopénzekkel foglalkozó ETF-ek regisztrációs kérelmét a hatóságok, hiszen szerinte "nem egy valódi eszköz, hanem csak egy hóbort,"
  • a blockchain haszontalan és túlhypeolt technológia, nem lesz belőle semmi mérethatékonysági és ellenőrizhetőségi problémák miatt,
  • a bitcoin nem pénz, mert nem alkalmas értéktárolásra és túlságosan volatilis,
  • a kriptotőzsdéket folyamatosan meghackelik, ami miatt nem biztonságos a kriptopénzkereskedés,
  • annak ellenére, hogy a blockchain decentralizált technológia, a kriptotőzsdék mégis centralizáltak,
  • "teljesen nonszensz" a korai internethez hasonlítani a blockchaint, hiszen a technológia adaptációja közel sincs ahhoz a szinthez,
  • az, hogy rengeteg bank teszteli a blockchaint, semmit nem jelent, hiszen egy csomó más technológiát is tesztelnek, amiből soha nem lesz semmi,
  • az "okosszerződések csalások, a teljes ICO-piac csalás, az emberek nulla értékű projekteknek gyűjtenek egy csomó pénzt."

Persze a valódi bankrendszert is folyton meghackelik csak nekik joguk van a semmiből pénzt teremteni, így állják a sarat, persze ha az egészet be akarnák dönteni megfelelő hatalmaknak az se akadály, ami mutatja, hogy a mainstream megoldás is rossz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6014238833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása