Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egyre több autógyártó kockáztatná az utasok biztonságát

2018. augusztus 30. - GABOR2

Valahogy kezdenek megvakulni az autógyártók és azokkal az "apró" kételyekkel nem fogalalkozni, hogy hogyha ilyen digitális, felhőbe kötött, önvezető autót csinálnak, ami folyamatosan internetre van kötve az azt jelenti, hogy kiteszik az autóikat hackertámadásoknak... és ahogy most se tudnak igazán egy rendszert se megvédeni a hackerektől, hát majd azokat se fogják tudni és ez azt jelenti, hogy emberek fognak meghalni... sokan és ez azt jelenti, hogy az embereknek majd nem kellenek ezek az autók, ami azt jelenti, hogy ez az irány zsákutca és pénzt ölni bele hülyeség. Dehát tudom... ennek nem tudnak sokan ellenállni mégha fel is fogják valahol, hogy ez hülyeség. Szijjártó Péter is erre teszi fel a magyar gazdaság sikerét, vagyis meg fogjuk szívni.

Most a Volkswagen döntött úgy, hogy ideje egy kis pénzt, pár millárdocskát kidobni az ablakon:

"A Volkswagen ma közleményt adott ki arról, hogy az IoT jegyében jelentős mértékben fel kívánják gyorsítani digitális fejlesztéseiket, köztük egy saját szoftveren alapuló teljes, felhős rendszert építenek ki, erősítik e területen a partnerekkel való együttműködést, illetve új szolgáltatásokkal jelentkeznek, pl. a megosztásos autóhasználat kialakításával. A vállalat erre 2025-ig 3,5 milliárd eurót (közel 1100 milliárd forintot) tervezett be."

Van itt minden ami a bukáshoz kell.

"Jürgen Stackmann, a vállalat egyik értékesítési csúcsvezetője a berlini sajtókonferencián elmondta, hogy a teljes ökoszisztémának, platformnak a „We” nevet adták, "

"We", vagyis mi mind meg fogjuk szívni.

" E megoldás egyik legfontosabb nóvuma, hogy az autókban a jelenleg mintegy 70, függetlenül (gyártófüggően) működő szenzort és kontrollert egyetlen rendszer irányítása alá rendelik. Ehhez várják a partnerek, gyártók támogatását is."

Egyetlen rendszert kell csak feltörni és mindent lehet manipulálni.

"A másik várt nagy előnye lesz a saját OS-nek, platformnak, hogy megszűnik a harmadik felektől való függőség, így pl. a szoftverfrissítéseket egyetlen forrásból, problémamentesen lehet megoldani."

Hú, de fogják útálni majd, hogy miután beszedték a pénzt még évekig frissíteni kell mindent ráadásul gyorsan, mert az emberek meghalnak... Hamar átállnak majd az előfizetéses pénzbeszedésre. De mind1, mert úgyis ez az ötlet nem eredményezhet mást mint csődöt, vagy meghátrálást néhány fontos paraméterben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2614212329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása