Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Amikor nem veszed észre, hogy amivel dicsekedsz az beteg ötlet

2018. augusztus 30. - GABOR2

Nemrég jelent meg róla hír, hogy ahogy számítottam rá igazából a fiatalok a mai innovációktól, vagy inkább "innovációktól" húzódzkodnak már, úgyhogy a techcégeknek új zászlóvivők kellenek. Alapvetően két korcsoport jöhet szóba: az öregek akik már nem és a gyerekek akik még nem értik, hogy ez nem jó irány. Öregekre például az önvezetőautóknál számítanak mint feláldozható tesztalanyok. A gyerekeknek meg korábban példák voltak, hogy oktatási rendszeren keresztül akarják a felhőt lenyomni a torkukon, hamár a felnőttéknél ez nem megy. Vagy pl. ott volt a Big Data használata, ami miatt gyerekek haltak meg és inkább le is állították a kísérletezést a gyerekeken.

Most ismét egy beteg ötlettel dicsekednek és a védtelen gyermek korosztályon kísérleteznek.

"Kínában már robot mesél a gyerekeknek"

Jaj de cuki... vagy inkább szerintem beteg.

"Robot segíti az óvónők munkáját Kínában már mintegy 600 óvodában: a 60 centiméter magas, kerek fejű és érintőképernyővel ellátott oktatási segédeszköz történeteket mesél és logikai gyakorlatokat kínál a gyermekeknek."

"Kínában a robotok már órákat tartanak, idős embereket segítenek, vagy a törvényekben segítenek eligazodni. A Keeko cég fejlesztőinek célja, hogy általánosan elfogadottá tegyék oktatási segédeszközüket az iskolákban."

Törvényeken eligazodni... pont egy olyan dolog amiben egy retardált AI tud segíteni... "Csinálja amit a PÁRT parancsolt, különben golyót kap".

"A Peking elővárosában, Jisvindben lévő óvoda kis ember alakú tanára a sivatagban eltévedt kis herceg történetét mondja el gyermekhangon. A gyermekek feladata, hogy a padlón szőnyegekkel rekonstruálják a mesehős útját, amely a robot képernyőjén látható. Minden helyes válaszra Keeko lelkesen reagál, piros szív formájú szemével pislogva."

Rengetegszer hallottam, hogy a kínaiak nem valami fantázia dúsak... és azt is hallottam, hogy a gyerekek nem jó, hogy annyi minden mesét pl. látnak, mert a saját fantáziájuk nem fejlődik, ha nem képzelik el ők maguknak a dolgokat. Nos akkor ez egy öngól.

"Az oktatás manapság már nem egyirányú dolog, a tanárral, aki tanít és a diákokkal, akik tanulnak- mondta Candy Hsziong, aki a Keeko robotok iskolai alkalmazására készíti fel a pedagógusokat."

Nem, majd pont egy retardált robot az, ami elhozza a nem egyirányú kommunikációt, ami csak egy-két előreprogramozott dolgot ismer... hát kösz, hogy ennyire hülyének nézed az elvtársaidat.

"A Keeko cég Kínán kívül más ázsiai országokban is terjeszkedni kíván."

Remek.

"A Made in China 2025 elnevezésű program keretében Peking jelentős befektetéseket hajt végre a mesterséges intelligencia területén. A Nemzetközi Robotikai Szövetség (IRF) szerint Kína használja a világon a legtöbb ipari robotot, üzemeiben 340 ezer ilyen berendezés működik."

Rengeteg elemzést olvastam... ezekben arról volt szó, hogy a PÁRT egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy minél több embernek munkája legyen és ezért bevállalják az eladósodást is, mert attól félnek, hogy különben az emberek megpróbálnák leváltani őket. Szóval nem, Kínában nem nagyon lehetnek majd mindenütt robotok már ezért se, meg különben is van ott elég ember. Ó persze csak az óvodába a saját gyerekeiknek nem jut.

Egyébként az ötlet beteg, de egy kommunista országban ez előny sokszor, mert végülis ahogy Sztálin mondta: a probléma az ember. Nincs ember, nincs probléma! És így talán még több kis PÁRT imádó zombi lehet majd a jövőben. Nyugaton is imádnának majd egy SJW változatot, aki figyel majd, hogy a fiúk ne fiús játékkal játszanak, meg legyenek buzik.

"Idén mutatták be a mesterséges intelligenciára épülő iPal kínai oktatási robotot. Hszie Ji, a robotokat tesztelő óvoda igazgatónője szerint azonban messze még az az idő, amikor a robotok helyettesíthetik a hús-vér tanárokat.


"A tanításhoz képesnek kell lenni az interakcióra, emberi érintésre, szemkontaktusra, arckifejezésekre. Ez nem csak a nyelvről vagy a tartalomról szól"- mondta Hszie Ji.

Igen... kicsit furcsa is, hogy pár sorral föntebb pedig pont ezzel jött aki felkésziti a robotokat. Persze, hogy semmirekellő retardált cucc az egész. Eleve, hogyan tudna pl. rendszabályozni.
"A 10 ezer jüanba (408 ezer forint, egy kínai óvónő átlagos havi bére) kerülő Keekonak ugyanakkor vannak előnyei is. Hszie Ji például azt kedveli rajta a legjobban, hogy "érzelmileg stabilabb, mint az emberek"." 
  
Itt valami nem oké, kissé mintha nagyott nőttek volna  a bérek Kínában, 408 ezer forint egy óvónőnek, tényleg?
Na mind1, az "előny" is jelzi, hogy ott is sok beteg ember van és készül; de arról is megfeletkeznek, hogy ennek vannak azon kívül is költségei, hogy megveszik és jövőben úgyis bérelni kell majd ezeket is jó drágán. Ja és lényegében semmirekellőek

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5214212227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása