Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft újabb nagy lépése és ami mögötte van

2018. április 03. - GABOR2

Mit csináljunk, ha a termékünk sz@r és az emberek nem veszik? Vannak utak; tehetjük azt, hogy levisszük az árát, vagy megpróbáljuk egy türhető termékre javítani.

Van azonban egy cseles megoldás és a Microsoft ezt választotta és már most megmondom, hogy nem fog működöni; ez pedig az, hogy vigyük fel az árát nagyon, mert akkor az emberek elhiszik, hogy a sz@runk igazából valami értékes valami.

Drágább lesz a Windows - licencdíj-áremelést tervez a Microsoft

"Bár sokan vélhetően már így is drágának tartják a Windows-t, a jövőben lehet, hogy azt fogják kívánni: bárcsak olyan olcsó lenne a rendszer, mint most. Legalábbis akkor biztosan, ha igaznak bizonyulnak a hírek, amik szerint a Microsoft azt tervezi, hogy megemeli a díjat, amit az operációs rendszer használati joga után szed."

"Utóbbiak szerint az áremelés elsősorban az átlagosnál erősebb konfigurációkat érinti majd, amikre ezek után többe kerülhet majd a Windows licenc, mint eddig."

Ez meg csak még furábbá teszi a dolgot.

"Ugyanakkor a korábban kiszivárgottak szerint akár 100 dollárral (25 ezer forinttal) is többe kerülhet majd a legerősebb gépekre a Windows licencdíja a korábbinál; az új díjszabást pedig Redmond valamikor még az év közepe előtt léptetheti majd életbe."

"A Microsoft egyelőre hivatalosan nem erősítette meg az értesüléseket,"

Tesztelik a reakciókat, hát kaptak tőlem egyet.

Ugyanakkor a Microsoft most ezzel tán cselezget azért, hogy... a felhőjének és a előfizetéses modelljének valami értelmet adjon.

Nincs ugyanis az olyan előfizetéses modellnek értelme ami olyan drága, hogy senki sem veszi érdemben fontolóra. Hát emeljük meg az árát a nem előfizetéses opciónak és máris jobban fest a másik. Na... ugye milyen Microsoftosan zseniális ötlet?

Ugyanis a lépésnek nincs sok értelme, ahogy egy kommentelő is írja:

"Csökkent a kereslet, mondhatni stagnál, a Windows 10 iránt. Akkor most mi van? Ha nem fogy, akkor adjuk drágábban, mert akkor jobban fog fogyni?"

Meg másik cikkből láthatjuk is, hogy le akarják építeni a Windowst mint tényezőt:

"A Windows helyett M.I-re és felhőre koncentrál a Microsoft"

"Távozott a Microsofttól a WIndows-részleg vezetője, sőt magár a részleget is megszüntetik és átalakítják. A Windows kisebb hangsúlyt kap majd a vállalat életében, fontosabb lesz a felhő és a mesterséges intelligencia."

Ez egyben azt is jelenti, hogy az előfizetéses megoldást akarják a jövőben eröltetni. Így pedig érthető a mesterséges áremelés.

"A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella bejelentette, hogy távozik a vállalattól a Windows-részleget vezető Terry Myerson. Az úriember 21 éven keresztül dolgozott a Microsoftnál, korábban többek között az Exchange fejlesztését is vezette, majd a Windows 10-zel ő került az operációs rendszerekkel és eszközökkel foglalkozó csoport élére."

Kidobnak mindent ami korábban működött és mennek a saját fejük után.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2413804576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása