Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Természetesen a háztartási gépek is könnyen hackelhetők

2017. augusztus 29. - GABOR2

Ugye a "megállíthatatlan jövő" része az is, hogy robotok vesznek majd körül minket. Mondjuk én nem tudom, hogy fog ez működni, mert biztos, hogy a techcégek nem bírják majd ki, hogy netre legyenek kötve és azt se, hogy kémkedjenek utánunk és hogy távolról lehessen őket vezérelni. Azt a jövőben se oldják meg, hogy ne legyenek hackelhetők szóval nem tudom, hogy hogyan fogadják el majd az emberek azt, hogy a háztartási gépük átalakul egy terminátorrá és mondjuk a "zsaroló vírus" új értelmet nyer; a robotod elvágja a torkod, ha nem fizetsz. Szóval szerintem az emberek ezt nem fogadják majd el; persze kell majd néhány halál eset hozzá de végül inkább nem kérnek majd ebből a jövőből, és "szegény" techcégek amik erre tettek fel mindent majd gondokkal fognak küzdeni.

Ennek egy korai verziója már meg is érkezett.

http://www.origo.hu/techbazis/20170829-veszelyesek-a-robotok.html

"Az IOActive szakértői azt vizsgálták, mennyire biztonságosak a háztartásokban egyre inkább népszerű robotok. A végeredmény egyáltalán nem megnyugtató."

Természtesen mint ahogy az IoT témáknál lenni szokott, azoknál a dolgoknál ahol a legnagyobb szükség lenne arra, hogy biztonságos legyen a cucc a legkevésbé biztonságos.

"Arra egyelőre még várni kell, hogy a háztartási robotok minden otthonba betegyék a lábukat (vagy kereküket), de ez talán nem is olyan nagy baj, mert a jelenleg kapható modelleknek, biztonság tekintetében van még hova fejlődniük."

Ugye valahogy a szerző se szeretné ezt a jövőt. Dehát elkerülhetetlen mint tudjuk a marketing anyakból ez is...

"Amerikai kutatók sikeresen vették át az irányítást több gyártó terméke felett é egyes modelleket térfigyelő rendszerré alakítottak, amelyek titokban képeket és hangokat továbbítottak, míg más alkalommal

rávettek egy robotot, hogy szurkáljon össze egy zöldséget!

Természetesen az a robot rávehető, hogy mást szurkájon össze...

"A kísérlet során kiderült, hogy a nagyobb ipari robotok sokkal sebezhetőbbek, egyik alkalommal a biztonsági protokoll figyelmen kívül hagyására utasítottak egy robotot, amely így rendkívül veszélyessé vált."

De az is elkerülhetelen ugye, hogy az ipari robotokat rákössük a netre, hiába tudjuk, hogy ez életveszélyes termékek gyártásához vezet, hiába tudjuk, hogy durva anyagi károkat okoz majd, az hogy ez legyen a jövő elkerülhetetlen mert egy titkos szupererő ebbe az irányba visz minket, amiről csak a marketingesek kultusza tudhat többet, hisz ők terjesztik az igét.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7912787922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása