Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Fenyegetés (önvezető járművek)

2017. május 08. - GABOR2

Na itt a cikk, hogy egyes cégek nem bírnak magukkal és szinte máris ki akarják dobni a piacra azt amit önvezető járműnek neveznek.

http://hvg.hu/cegauto/20170504_2_ev_mulva_mar_jonnek_a_teljesen_onvezeto_autok

Eddig legalább az ember reménykedhetett, hogy kellőképpen távoli időpontba lesz ez, de nem bírják ki egyesek. Hiába, a félkészen kiadott termékek korát éljük az informatikában, aki azt remélte, hogy olyan dolgok esetében amik az életét veszélyeztetik másként lesz tévedett. Legalábbis elég figyelemre méltó, az ha valamire azt írják fél évszázad múlva, meg talán leghamarabb harmic év múlva érkiezik az már szinte holnap itt van. Itt nemcsak az a probléma, hogy a hackerek átveszik az irányítást, hanem hogy az egész cucc igazából még nincs kész és már eleve ettől veszélyes. És azt se lehet mondani, hogy ez egy jó evolúciós eszköz ami kiszűri a kritikátlan embereket, mert az úton ártatlanok is meghallhatnak tőle. Ezekből az autókból az emberi beavatkozás eszközeit is elveszik. Nem lesz kormány, meg pedál, de gondolom lesz csatlakozás netre, hogy azért a hackereknek legyen lehetősége belepiszkálni.

A cikkben még szó van az Audiról is akik a Tesla után a másodikak lennének, bár még így is elmaradva a Teslatól... Nos az Audi egy felsőkategóriás kocsi. Gazdag emberek veszik... fontos emberek... akik közül talán sokan jobban elgondolkoznak a biztonság kérdéséről. Épp ezért ők inkább fognak egy sofört megfizetni, mint ilyen technológiákra bízni magukat, mert ezek a cuccok ideális merénylő eszközök. A Wikileaks kiszivárogtatta a CIA egyik anyagát  amiből kiderül, hogy ők már ezerrel dolgoznak azon, hogy az okosautókat arra használják, hogy megöljék vele a célpontjaikat, úgy hogy balesetnek tünjenek. És persze nemcsak a CIA képes erre. Szóval nem hiszem, hogy gazdag emberek körében elterjedne ez. A nem gazdag embereknek se fog kelleni, ha majd leesik nekik, hogy nem tudják megoldani a biztonság problematikáját és megöli a családjukat. Az informatikában a sérülékenység örök.

Szóval lesz itt szépen majd esemény ami után a Tesla nem bújhat el a felelősség elöl.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr612489963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása