Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Csökken a Windows 10 részesedése

2017. március 06. - GABOR2

Cikk: http://hvg.hu/tudomany/20170303_windows10_csokkeno_piaci_reszesedes

A Windows 10 felhasználóinak tábora nemhogy nőtt volna hanem csökkent. A Windows 7  viszont szépen növekszik. A Microsoftnak talán figyelnie kéne arra mit akarnak a felhasználói. Én például írtam pár cikket ezzel kapcsoaltban. Például ne legyen benne telemetria ami a legdurvább kémprogramokat is felülmúlja, és amiket nem lehet igazából kikapcsolni a Microsoft által kínált módon. Persze ezt a cég nem akarja  meghallani, pedig állítólag neki nagyon fontos a felhasználói élmény. Talán ezért is választják sokan inkább a Windows 7-et, bár már abba is épített telemetriás cuccokat a Microsoft (frissítéssel jött miután nem tértek át elegen...) csak arról századannyi cikk született, úgyhogy szinte senki sem tud róla. Úgyhogy azoknak akiknek fontos, hogy ne elemezzék a legapróbb részletekig mit csinál a gépén ideje lenne más megoldás után néznie.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9512316991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pic 2017.03.12. 19:57:52

Nmm azért térnek vissza 7-re mert aggódnak a megfigyelés éskövetés, stb és egyéb általad aggódott dolgok miatt, HANEM azért mert nagyon nagyon vacak. Nagyon sok a gond vele.

GABOR2 2017.03.13. 07:56:51

Biztos több szempont is van, igen, és sokaknál nem ez a legföbb gond, már csak ezért is, mert nem is tudnak róla. Meg eleve szétválasztanám, az otthoni felhasználást és a cégeset.

GABOR2 2017.03.13. 08:02:26

@Pic: Amúgy meg nálam a hangsúly a megfigyelésnél az üzleti életre ható romboló hatása miatt van. Ha az USA bizonyos titkosszolgálatai arra használják a sebezhetőségeket, hogy ellopják pl. Magyarország üzleti titkait, például általunk feltalált dolgokat és azt a saját cégeiknek adják, hogy ők keressenek vele milliárdokat akkor könnyen belátható, hogy a megfigyelés igenis komoly probléma.
süti beállítások módosítása