Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A politikusok többsége lemaradt... (felhő)

2016. október 13. - GABOR2

Ismét megmutatkozott, hogy a jelenleg hatalmon levő politikusok közül sok le van maradva, nem újtechkor szemléletű. Ezzel hatalmas bajba sodorják nemcsak az országuk lakosságát, hanem akár magukat is.

A konkrét eset:

https://itcafe.hu/hir/torokorszag_felho_hack.html

Most éppen kiderült, hogy Erdogán elnök és környezete hitte azt, hogy a cloud tényleg biztonságos és okos dolog ott tárolnia a bizalmas dolgait. Hát ráfázott.

"...hacktivista csoport megszerezte Tayyip Erdogan elnök vejének, az energiaügyért és a természeti erőforrásokért felelő miniszternek, Berat Albayraknak bizalmas tartalmú, magánjellegű e-mailjeit."

"A cenzúrajelenségeket monitorozó oldal közlése szerint a hackerek 17 gigabájtnyi adatot szereztek meg, összesen 57 623 darab, 2000 áprilisa és 2016 szeptembere között keletkezett levelet."

"A The Daily Dot szintén hozzájutott az e-mailekhez, és azt állítják, hogy ezekben bizonyítékok vannak arra, hogy az elnök milyen módon használta fel hatalmát a média befolyásolására."

"...a kormányzat több felhős szolgáltatás blokkolását rendelte el, köztük van a Dropbox, a OneDrive, részben a Google Drive, valamint a kódtároló GitHub."

Az ilyen esetek talán egyre jobban elgondolkoztatják a politikusokat is, bár az új generáció megjelenése a hatalomban elkerülhetetlenül szükséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1111802535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása