Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kockára tennéd az egész családod életét a kényelemért? (okosautó)

2016. szeptember 21. - GABOR2

Az ember eldobja az agyát. A Teslasok megcsinálták... megcsinálták, hogy olyanná tették a rendszerüket, hogy az interneten keresztül úgy meg lehessen hackelni a kocsijukat, hogy az halálos balesethez vezethet.

Nincs új a Nap alatt. Még a szuperbiztonságosnak igért Tesla rendszerét is meghackelhetik, akárcsak bármi mást. Nyugodtan számíts rá, hogy még rengeteg ilyen sebezhetőség  lesz az ilyesmi autókban.

Éppen ezért ezt el kell kerülni. Ugye a kényelem nem ér annyit, hogy a családod életét kockáztasd?

http://pcforum.hu/hirek/18762/nagyon-durva-tavoli-sebezhetoseget-talaltak-a-tesla-kban

"Olyan sebezhetőségre leltek ugyanis a méregdrága járművek fedélzeti számítógépében, aminek kihasználásával akár egy weboldal is átvehette az irányítást a jármű haladása felett."

Tessék elég egy weboldalt meglátogatni és már jöhet a halálos végkimenetelű hackertámadás.

"Ha ugyanis egy megfelelően preparált weboldalt nyitottak meg egy Tesla böngészőjében, az képes volt kitörni ebből a védett környezetből, és hozzáférni a jármű alapvető vezérlőrendszerei felett is. Így például aktiválhatta a jármű fékrendszerét, kinyithatta az ajtójait vagy csomagtartóját, de a székek állását is megváltoztathatta, sőt, a kijelzőn megjelenésre kerülő információkat is manipulálhatta - ezzel komoly veszélyt jelentve a közlekedésbiztonságra."

Ideje azt a hozzáállást elfelejteni, hogy amit kitalál egy techcég az biztos jó és követni kell. Nem kell. A technika sebezhető, ezért nem szabad mindent rábízni, legalábbis hálózatba kötve nem.

Ezen lassan az életed múlhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5111734071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása