Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A pénz és a szerzés vágy teszi tönkre a világot...

2016. augusztus 15. - GABOR2

Pazaroljuk a Föld erőforrásait és szennyezzük környezetünk pedig pontosan tudjuk, hogy ez nem helyes. Olyan dolgokat gyártunk amik hamar tönkre fognak menni, csak hogy újat vegyünk. Közbe szépeket mondunk a fenntarható növekedésről, a természetvédelemről, megújuló energiáról, felelőséget vállaló cégekről. Azt mondjuk, hogy kapcsold már le a vilányt ha kimész a szobából és nem vagy ott egy percig, meg egyéb hétköznapi dolgokat; közbe azzal kapcsolatban, hogy igazából az ipar okozza a legnagyobb bajokat nem nagyon beszélnek. Látszatintézkedések vannak, hogy azért a köznép azt higgye történik valami az ügyben. Ez a folyamat végül elvezet egy pocsék helyzethez, ha nem veszünk más irányt.

Digitálissá tesszük az államunk, a gazdaságunk, az otthonunk; pedig sokan tudják, hogy ez nem helyes. Felesleges fejlesztéseket csinálnak, és kényszerítik az embereket a váltásra, ráadásul olyan dolgokat is elektromos árammal müködővé tesznek amikhez korábban nem kellett; mindezek azért hogy újat vegyünk. Közben szépeket mondanak arról, hogy ez hogy segíti a versenyképességet, több idejük lesz az embereknek, és hogy milyen szuperül védik a rendszerüket. Azt mondják telepítsd a legújabb biztonsági foltokat és frissítsd a vírusírtód, meg egyéb egyszerű dolgokat, közben azzal kapcsolatban, hogy a sokkal jobban védett nagyobb rendszereket is rutinszerűen mind feltörik nem törődnek. Látszat intézkedések vannak, hogy azért a köznép azt higgye történik valami az ügyben. Ez a folyat elvezet végül egy pocsék helyzethez, ahol az egész infratruktúrát, az egész országot könnyedén szétrombolhatják, de addig is lehet jól kémkedni... ez lesz ha nem veszünk más irányt.

Szóval lehet tudni, hogy mindez katasztrofához vezet. Csakhát a pénz... A nagytőkés és a cégnél dolgozók tudják, hogy amit tesznek nem helyes, de a pénzért megteszik. A cloud tulajdonosa és az ott doligozók tudják, hogy amit tesznek nem helyes és nekik hála tízmilliók fontos adatait lopják el(amiket majd felhasználják ellenünk lehet beláthatatlan következményekkel, pl. katonai titkok esetében), de megteszik a pénzért. Megteszik(tisztelet a kivételnek) akkor is, ha tudják önmagukat is eltemetik ezzel... Ezért kéne váltani mihamarabb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2110411260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása