Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Önvezető autó veszélyei...(Tesla autó balesetek)

2016. július 12. - GABOR2

Ha valaki figyeli a híreket akkor láthatta, hogy sorozatban okoztak balesetet a Tesla autók. Megtörtént az első halálos eset is.

http://pcforum.hu/hirek/18523/megint-sulyos-balesetet-szenvedett-egy-onvezeto-tesla

http://pcforum.hu/hirek/18501/megint-balesetet-okozott-a-tesla-beepitett-robotpilotaja

http://pcforum.hu/hirek/18485/meghalt-egy-ember-egy-onvezeto-tesla-ban

Én igazából nem is az ilyen esetekben látom a fő veszélyt. Az ilyen esetek megtörténte a fejlesztésekkel csökkenthetők. Talán teljesen meg is lehet majd szüntetni egyszer. Bár pl. a kényelemnek lesz egy olyan ára tán, hogy az érzékelőket állandóan tisztítani és újrakalibrálni kell. Ez pedig kényelmetlen. Az érzékelők redundanciájára is szükség van, nem szabad csak egyre építeni.

A sokkal nagyobb veszélyt abban látom, hogy nem fogják a cégek kibirni, hogy netre kössék ezeket az autókat. Ha netre van kötve akkor sebezhető. Ha az autókat betámadják akkor már nemcsak az adatainkat lophatják el, hanem balesetet is okozhatnak. Egy ország betámadja a másikat és akkor az összes önvezető autót használhatatlanná teszi... és nyer és a digitális állam veszít.

Úgyhogy az önvezető autók sikere attól is függ nagyon, hogy szeparáltak lesznek vagy nem a nettől.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr918882302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása