Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nyomulnak a techcégek...(Dropbox, Facebook)

2016. május 31. - GABOR2

Azt a kort éljük amikor a techcégek azt hiszik bármit megtehetnek... Vagy legalábbis nagyon szentelenül nyomulnak; csinálnak olyan dolgokat amik pár éve még elképzelhetetlenek voltak. A Microsoft dolgai eléggé ismertek. De vannak mások is.

A Facebook bejentette, hogy mostantól követni fog az interneten mindenkit.

http://pcforum.hu/hirek/18370/mostantol-mindenkit-kovetni-fog-a-facebook-az-interneten

Ez mondjuk nekem fura, mert én évekkel ezelőtt is olvastam olyat, hogy ez így megy. Vagy megszüntették egy időben és most újrakezdték, vagy most érzik azt, hogy eljött az ideje, hogy lazán elismerjék, leírják. Vagy éppenséggel sietniük kell, mert lassan tényleg sok embernek teljesen elege lesz.

"Az új szabályok értelmében a közösségi oldaltól mostantól már nem csak a rajta regisztrált felhasználókat, hanem mindenki mást is folyamatosan követ majd, az oldalakba beágyazott kódjain keresztül."

Mindenesetre vannak tán programok amik a múltba legalábbis blokkolta ezt az adatgyűjtést, kérdés lesz-e új módszer ami miatt az már nem működik.

Szóval van egy cég ami profilt készít rólad az alapján mit nézel az interneten és ez akkor is megy amikor nem vagy felregisztrálva. Ha valahol leírod a neved tudja nyilván azt is. Úgye nem rég hallottuk, hogy a listázás milyen nagyon csúnya dolog... Ez viszont már szinte az ultimate listázás mégis mehet. A titkosszolgálatok álma megvalósult.

Azért cloudos cégek is egyre lazábbak... Most a Dropbox érzi úgy, hogy teljesen rendbe van, nincs itt kérem semmi látnivaló azzal kapcsolatban, hogy kernelszintre is beköltözik.

http://www.hwsw.hu/hirek/55654/dropbox-project-infinite-linux-osx-kernel-userspace-biztonsag.html

"Szakmai fórumokon egész jelentős (egyelőre inkább negatívba hajló) visszhangot keltett a Dropbox azon bejelentése, hogy a "Unix-szerű" rendszereken, tehát a Linux-disztribúciókon és OS X-en (üzleti szempontból bizonyára ez utóbbi a fontosabb) a jövőben már nem kizárólag a userspace-ben fog futni a felhős tárhely asztali kliense, hanem beköltözik a kernelbe."

Egy commentelő írta:

"Engem is zavarna, hogy kernel szinten fusson egy ilyen alkalmazás, nem szívesen engedném fel egy szerverre (pl a backup rendszerhez), de még egy desktop gépre sem nagyon. Ha ebben találnak valami sérülékenységet a hacker-ek, akkor az érintett gépek tárva-nyitva lesznek. Sérülékenységek pedig mindig vannak.

Én még a 25%-os telesítmény vesztést sem érzem annyira problémásnak egy ekkora biztonsági kockázat esetén és ez az általuk írt legrosszabb érték. Ha idevesszük, hogy a Dropbox esetén a hálózati késleltetés mindenképpen nagyon nagy lesz, akkor az a 25% teljesítményvesztés a lokális context-switch-eken valószínűleg nem lesz amúgy sem annyira látható.

Nagyon unszimpatikus lépés a Dropbox-tól, az ilyen jellegű fejlesztésnek bőven ott kellene tudnia maradni a FUSE szintjén."

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr138762060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása